Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sectiune dedicata profesorilor de religie

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.12.2010, 15:11:31
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de disbel Vezi mesajul
Am încurcat Elveția cu Suedia, dar nu are importanță.
OK, admitem că ați confundat Elveția cu Suedia. Se întâmplă. Nu asta este reaua credință.

Dar să punem alături ceea ce afirmați dv, și anume că:
"Uitați-vă la elvețieni. O țară seculară unde peste 90% din populție nu crede în nici un dumnezeu(atei)."

cu ceea ce afirmă sursa dv, anume că:

"In Europe, the estimated percentage of atheists, agnostics and other nonbelievers in a personal god ranges as low as single digits in Poland, Romania, Cyprus, and some other countries, and up to 85% in Sweden (where 17% identify themselves as atheists), 80% in Denmark, 72% in Norway, and 60% in Finland."

Lăsând la o parte faptul că într-o discuție serioasă wikipedia nu e argument, observați că "până la 85 %" din sursă devine "peste 90 %" la dv ? Mai observați că "nonbelievers in a personal god" devine "nu cred în nici un dumnezeu" ? Sunt reguli ale onestității intelectuale, domnule. Pasiunea polemică și dorința de a demonstra că noi avem dreptate și celălalt greșește nu trebuie să ne facă să ne identificăm cu ideile noastre, nici să ne facă să încălcăm buna credință.

Ceea ce vedem în Europa și în lume este o majoritate de oameni care cred într-un dumnezeu, dar care se poartă ca și când Dumnezeu nu ar exista. Ateismul e în expansiune, e foarte adevărat asta, dar numărul celor care nu cred în niciun dumnezeu e departe de "break-even point" cu numărul celor care cred într-unul (sau în mai mulți). Dacă îmi îngăduiți o profeție, nici nu se va ajunge vreodată la această paritate. Ceea ce este foarte probabil să se întâmple este ca tot mai mulți oameni să cinstească falși dumnezei și falși profeți. Ateismul nu poate fi decât o soluție tranzitorie, dar nu ceva cu adevărat mulțumitor pentru dușmanul lui Dumnezeu și al oamenilor: el își dorește cult direct, vrea să fie venerat ca un adevărat dumnezeu. Azi încă ne bucurăm că suntem cea mai mare Biserică de pe pământ, dar vin vremuri grele, în care s-ar putea să rămânem mult mai puțini și pentru o asemenea eventualitate ne pregătim copiii încă de pe acum. Până când toate acestea se vor întâmpla, eu vă doresc acum un "Merry No-mass !"

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Scoaterea Episclezei adelin Biserica Ortodoxa Romana 40 14.02.2011 12:50:25
Patriarhia Bulgariei -cere reintroducerea RELIGIEI in scoli cristiboss56 Stiri, actualitati, anunturi 0 10.10.2010 19:56:58
Predarea religiei in scoli Mirean Biserica Ortodoxa Romana 229 05.10.2010 21:46:18
Pastrarea religiei in scoli laurschepsis Generalitati 15 22.11.2009 23:26:44