![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dumnezeu nu și-a omorât nici un copil. Copiii înșiși se omoară prin viața lor, dar dacă vorbești de moartea finală, cu o moarte toți suntem datori. Și apoi, pentru un creștin, copil al lui Dumnezeu, moartea este o trecere și nu o tragedie. Doar un ateu, căldicel sau indiferent religios vede moartea ca pe o tragedie.
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin. |
|
|||
|
|||
![]()
Ce despicați atâta firul în 4, nu tot murim într-o zi?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ba creez, chiar dacă nu în totalitate, dar particip la actul creării unui copil. Dar în fine, în definitiv Dumnezeu e cel care ține Pământul, chiar daca și numai prin legile pe care le-a stabilit în Univers. Te-ai legat doar de-o parte a răspunsului meu. Aceea era adresată Medusei care spune ca Dumnezeu nu ucide, ci doar ia viața înapoi, El fiind posesorul de drept al acesteia. Nu am nimic împotriva, dar dacă o ia înapoi pentru că ai greșit, nu e ca o pedeapsă? Și dacă te pedepsește luându-ți viața, nu te ucide? Nu sunt ateu; nici măcar indiferent religios, că altfel nu mai mă preocupa un forum creștin. Doar că vreau să le cercetez pe toate mai întâi și pe urmă să păstrez ce-i folositor. Cum? Punând la îndoială tot. Ce e adevărat va rămâne adevărat chiar dacă eu nu am crezut în el, și mai mult, va fi un lucru de care nu mă voi mai putea îndoi niciodată. Iar moartea nu cred să fie o tragedie nici măcar din perspectiva unui ateu. Pentru el înseamnă că a închis ochii și s-a terminat. |
|
||||
|
||||
![]()
Ignorati acest mesaj. Multumesc.
Quidquid latine dictum sit, altum sonatur. User vechi: hmiron. User si mai vechi: scrabble. Last edited by horatiu.miron; 05.01.2011 at 14:00:55. |
|
||||
|
||||
![]() Matei, 5: 43. Ați auzit că s-a zis: "Să iubești pe aproapele tău și să urăști pe vrăjmașul tău". 44. Iar Eu zic vouă: Iubiți pe vrăjmașii voștri, binecuvântați pe cei ce vă blestemă, faceți bine celor ce vă urăsc și rugați-vă pentru cei ce vă vatămă și vă prigonesc, 45. Ca să fiți fiii Tatălui vostru Celui din ceruri, că El face să răsară soarele și peste cei răi și peste cei buni și trimite ploaie peste cei drepți și peste cei nedrepți. 46. Căci dacă iubiți pe cei ce vă iubesc, ce răsplată veți avea? Au nu fac și vameșii același lucru? 47. Și dacă îmbrățișați numai pe frații voștri, ce faceți mai mult? Au nu fac și neamurile același lucru? 48. Fiți, dar, voi desăvârșiți, precum Tatăl vostru Cel ceresc desăvârșit este. "Fiți, dar, voi desăvârșiți, precum Tatăl vostru Cel ceresc desăvârșit este." Daca Domnul Hristos ne-ar fi spus: mai omorati si voi cate-un ateu, ori un pacatos, ori, macar, vreun eretic din ala modernist, ca sa fiti asemenea Tatalui Meu care si El omoara, atunci as mai intelege, dar cum Mantuitorul ne spune ca Tatal Sau si al nostru desavarsit este... Eu inteleg ca acum cateva sute de ani, unii, care pretindeau ca se asemanau Tatalui, se incalzeau aprinzand ruguri si prajind eretici, dar nu sunt sigur daca nu cumva se asemanau altuia care e responsabil cu focul si e chiar Fochist Sef prin zona. Har, smerenie si jertfa de sine.
Făcutu-ți-s-a ocara ca și lauda, paguba precum câștigul și străinul ca fratele? Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11) Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
pun pe jaratec Biblia sau catolicismul, eu doar imi expun Dumnezeul in care cred, Cel desavarsit si care se identifica cu Har, smerenie si jertfa de sine.
Făcutu-ți-s-a ocara ca și lauda, paguba precum câștigul și străinul ca fratele? Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11) Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie. |
|
|||
|
|||
![]()
Eu am cunostinta de la un parinte duhovnic cum ca sunt unii la care mai incape pe lista un pacat mai mare doar pentru a fi terminati, si ma gandesc ca, cum toti suntem diferiti, fiecare isi poate permite o combinatie limitata de pacate,si in urma a ceea ce am citit la un rus, dar de ce nu chiar si de la parintele Paisie cred ca se poate deduce un fel de fizica a sufletului, mult prea complexa pentru intelegerea celor care nu studiaza Vietile Sfintilor,Evangheliile de ceva vreme. Complexitatea actuala a universului este data de cele doua extreme intre care oscileaza o vreme farame de dumnezeire intr-o lume materiala. Poate ca pentru ca Pamantul sa creasca trebuie sa ajunga suflete in iadul materiei, si pentru ca universul sa se extinda trebuie sa ajunga suflete in raiul spatiului-spiritului pana cand se mai produce o transformare, o evolutie, in functie de cat de bine merg lucrurile. Din felurite motive unele suflete sunt prea bolnave pentru a mai putea fi ajutate chiar si de iubirea parintelui Porfirie, in timp ce pe unii ii intreaba cum de nu s-au sfintit deja cu sensibilitatea pe care o au, iar altii ajung sa traiasca ca niste suflete ranite toata viata, pentru ca parintii lor le-au afectat din timpul formarii intrauterine cu neintelegerile lor...si eu am avut o problema in privinta nevinovatului smochin, dar atata vreme cat si unii ecologisti au prevazut probleme serioase generate de iresponsabilitatea noastra fata de soluri, care efectiv imi par a fi de importanta pielii pentru om, raportata la Pamant, botezul de foc nu pare decat sa-i separe cumva pe cei mai capabili sa continue dezvoltarea fractala de cei care duc la autodistrugere, nefacand deci roade bune, dar oricum mintea omeneasca nu poate cuprinde complexitatea acestei lumi...
|
|
|||
|
|||
![]()
Ori poate ca altfel spus, un copil ar avea un dvd cu un film deosebit, care-i place foarte mult si pe care il copie in multe exemplare pentru a-l darui, dar dupa un timp dvd-urile nu se mai copiaza cum trebuie si apar prea multe erori pentru a mai folosi si bucura pe cineva si atunci este nevoie ca sa fie aruncate, ca tot nu se omoara nimeni in zilele noastre cu reciclarea, si facut un alt copiator mai performant, de ce nu si alte dvd-uri dupa cele mai bune ramase si incercate... va fi deci un nou cer si un nou pamant, si poate ca putinii care se raporteaza corespunzator la legile functionarii universului....
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
uitatul la televizor-ucide sufletul! | GheronIosifIsihastul | Generalitati | 41 | 25.01.2011 09:48:06 |
si folosirea prea multa a calculatorului ucide sufletul | zriyac | Generalitati | 20 | 20.10.2010 23:44:12 |
Un fel de egoism care ucide! | achimovjan | Generalitati | 10 | 22.08.2008 08:14:38 |
|