![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Omul a fost deja pedepsit pentru neascultare prin imposibilitatea nemuririi. În versetele acelea se înfățișează o alta pedeapsă. Dacă Dumnezeu distruge păcatul, de ce nu distruge și sursa răului?
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
ptr.relatii si informatii, numai dumnezeu poate raspunde,restul sunt pareri. un exemplu simplu:daca dumnezeu da viata si dumnezeu hotaraste pedepsirea prin luarea vietii poate cineva sa se opuna?este cineva nemuritor prin propria putere?un proprietar face ce doreste cu proprietatea sa.se poate privi si asa?io cred ca da.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar dacă Dumnezeu e dragoste, de ce sa te pedepsească pe vecie dacă nu ai crezut, dar totuși ai iubit omul și fapta cea bună? Oare un părinte care din orice motiv nu a putut să-și vadă copilul până când acesta a împlinit 20 de ani si brusc apare în viața acestuia cu pretenția de a-i fi tată/mamă s-ar supăra dacă copilul ar vrea să facă un test ADN? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
suntem chip si asemanare cu dumnezeu,da?atunci dumnezeu,se bucura,se intristeaza,este gelos,iubeste,uraste,etc. posibil da,posibil nu si depinde si de copil
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Hei ,curiozitatea nu i nimic rau ,nu trebuie sa devii un fanatic, eu intodeauna mi am pus intrebari , si oameni ca tine sunt tipul de oameni cu ''ochelari de cal'' deci tu vezi numai intr o directie crezi orbitor in ceva , si sa stii ca si eu am unele nelamuriri ,daca Dumnezeul Bibliei e Dumnezeu cel adevarat, si sa stii ca cred intr un Creator , in Dumnezeu , intr o Divinitate niciodata nu ma m indoit de asta .
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
În primul rând, dacă mie îmi place conceptul de lumină, ce treabă ai tu cu numele meu? Lucemferre vine de la lucem(lumină)+ferre(a purta). Adica aducătorul de lumină. Și cine e lumina lumii? Te-ai gândit vreodată la asta? Poate prin nume am vrut să-L elogiez pe Hristos. Dacă un aiurit s-a gândit ca steaua de dimineață din Isaia să se numească Lucifer, asta nu înseamnă că numele satanei e Lucifer. Chiar îl crezi tu atât de important pe vrăjmașul Domnului încât să fie pomenit în Sfânta Scriptură? Oricum, Lucifer nu apare decât în versiunea King James, ca urmare a unei erori de traducere și, mai ales, de interpretare. În al doilea rând, bine că ai citit tu Biblia și m-ai lămurit pe deplin în privința problemelor puse de mine. Parcă eu nu am citit. Sau crezi că am visat întrebările și m-am gândit să le postez doar de dragul de a stârni gâlceavă? Chiar ți se pare că îmi impun în vreun fel punctul de vedere? Ce ți s-a părut obraznic în ceea ce am scris? Sau și tu ești un creștin în mintea căruia dictonul "crede și nu cerceta" e principiu de viață? Să știi că în Scriptură scrie altceva: 19. Nu stingeți Duhul. 20. Nu disprețuiți prorociile. 21. Ci cercetați toate lucrurile, și păstrați ce este bun. Și asta fac eu. Cercetez, caut, întreb. În orice caz, o să deschid un topic si pe aria Generalități că acolo stau cei mai mulți forumiști și o să-mi scriu toate nedumeririle, cu scopul strict de a afla, pentru că nu știu. Nu de a jigni pe cineva. Însă tare mi-e că și acolo se vor găsi destui "bine"credincioși ca tine, plini de dragoste față de Dumnezeu, dar mai ales față de aproapele, să urle: A HULIT! și să arunce cu piatra. ![]() Mă întreb dacă crezi despre tine că ești smerit. Chiar nu conștientizezi cât de mult te-ai asemănat cu un fariseu când mi-ai răspuns în felul în care ai făcut-o? Ține minte, pentru orice cuvânt vom da socoteală. Oi fi vrând tu sa te arăți plin de zel în fața lui Dumnezeu, apărând credința (formă de mândrie), dar dacă eu, poate trecând printr-o suferință sufletească și aflându-mă la o răscruce în viața mea, terminam să-mi mai bat capul cu Dumnezeu și creștinătatea din cauza ta? Să fi văzut surpriză la judecată... |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
tot nu vrei sa intelegi. Nu sunt ateu. Daca imi pun intrebari inseamna ca sunt ateu? In fine. Din partea mea poti sa ma consideri si drac. Ce ma deranjeaza cu adevarat in ceea ce priveste atitudinea ta e ca nu e deloc crestina, ca sa nu mai zic ortodoxa. N-oi fi lipsit de la orele de smerenie, desi la orele de dragoste nu prea ai fost atent. Esenta crestinismului este dragostea. In dragoste se cuprinde toata legea. Degeaba bati tu 500 de metanii, citesti 3 acatiste, si te inchini de 7 ori pe zi daca nu ai fost cuprins de profunzimea iubirii pe care o predica Iisus. Soarele rasare si peste cei buni, si peste cei rai. Daca intr-adevar ai iubi, ti-ar fi mila de rataciti, chiar si de atei, si ai incerca sa-i indrepti pe drumul cel bun. Nu i-ai privi cu atata desconsiderare. Esti crestin, deci modelul tau in viata e Hristos. Hristos nu i-a scuipat, nu i-a jignit si nici nu i-a alungat cu asprime pe cei care n-au crezut in El. Ba chiar le-a aratat fapte si minuni ca sa creada. Eu nu ma indoiesc de existenta lui Dumnezeu, nu ma indoiesc de sacrificiul lui IIsus. Problema mea e strict legata de imaginea Dumnezeului biblic. Asa ca nu are rost sa continui sa ma faci ateu. Si stai linistit ca o sa merg si la calugar.
Last edited by Lucemferre; 05.01.2011 at 23:35:08. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
uitatul la televizor-ucide sufletul! | GheronIosifIsihastul | Generalitati | 41 | 25.01.2011 09:48:06 |
si folosirea prea multa a calculatorului ucide sufletul | zriyac | Generalitati | 20 | 20.10.2010 23:44:12 |
Un fel de egoism care ucide! | achimovjan | Generalitati | 10 | 22.08.2008 08:14:38 |
|