Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.01.2011, 16:55:16
konijiro's Avatar
konijiro konijiro is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.04.2009
Implicit

Citat:
Și nici nu am vrut să neg că nu există atei, oameni inteligenți, morali și ... deosebiți, în cele din urmă.
Da, ai adaugat treaba asta ulterior, dupa ce discutia s-a mai dezvoltat. Parerea ta initial exprimata despre atei a fost asta:

Citat:
E adevărat ce spui, dar acești oameni nu doresc decât să hulească, să se bucure când "cade" un creștin, când se enervează sau vorbește mai repezit, e dorința lor să submineze și să "demontreze" ceva de genul: vezi că am avut dreptate, și ei sunt tot oameni, nu sunt atât de sfinți, lasă că-ți arăt eu cum cad ei, te provoacă și caută să arunce mărul discordiei chiar și între noi.

Încă o provocare: cică, care a fost baza ateismului nu știu cărui om? De fapt, ce dorește: să-i furnizezi argumente puerile dintr-o altă perioadă a vieții tale, ca să înceapă el jongleria argumentațiilor sataniste? Orice ateu este un rebel, un revoltat (satanist) care contestă supremația vreunui Dumnezeu, unii dintre ei se consideră ei înșiși dumnezei. Ateii nu se iubesc între ei, nici nu se respectă, tot timpul trebuie să-și demonstreze reciproc, dar și altora, care e "mai bun", "mai tare", "mai deștept" etc. Ateii colaborează "contractual" până când au interese comune, după care fiecare cu treaba lui, chiar SELECȚIA NATURALĂ, în care cu atâta pasiune și ură cred.
Atatea randuri, si nimic pozitiv.

Citat:
Repet: nici un om nu este rău din naștere, el devine, iar un ateu fără repere morale serioase, stabile, ancorate în transcendent, are mult mai mult de luptat cu sine și cu ceilalți pentru a-și păstra caracterul integru, moral.
Asta e din ciclul "afirmatii in care cred, in ciuda faptului ca nu au legatura cu realitatea". Statisticile arata clar faptul ca tarile unde ateii sunt majoritari, stau bine pe partea de criminalitate. Sau datul in cap, furatul, omuciderea si violurile nu au treaba cu moralitatea? Sau moralitatea care te intereseaza pe tine e fix aia care nu conteaza, gen cu cine si cum faci sex?

Citat:
Și, gândiți-vă, că homosexualitatea, pedofilia (două păcate de același rang) și / sau justificarea lor, nu se nasc în mintea unui creștin autentic.
In mintea ta un act sexual consensual intre doi adulti , e acelasi lucru cu a viola un copil? Si vorbesti de atei ca ar avea busola moralitatii data peste cap?

Deci sa inteleg ca toti popii aia din Europa de Vest care au abuzat copii nu erau crestini autentici. Sa inteleg ca Parintele Laurentiu de la Caldarusani, prins in pat cu un barbat, nu era crestin autentic. Poate ne explici si noua ce e ala "crestin autentic". Nu de alta, dar abordarea folosita de tine e atat de ilogica, incat are si pagina de wikipedia. Iata:

http://ro.wikipedia.org/wiki/Niciun_scoțian_adevărat

Citat:
Ba, mai mult, am mai văzut pe vreo doi (și pe acest forum) că ar fi capabili să susțină că e și predestinare de la Dumnezeu să te naști cu păcatele în tine.
Omule, din moment ce se nasc copii cu cancer, sau cu defecte genetice de tot felul, sau chiar si copii care au doua seturi de organe sexuale (atat barbatesti cat si femeiesti), de ce nu s-ar putea ca si homosexualitatea sa fie innascuta? Sau copiii aia din exemplele de mai sus aleg sa se nasca asa?
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu
Question everything.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Rugaciuni pentru atei. cod_gabriel Generalitati 48 11.08.2014 07:25:49
Pentru atei xanixade Teologie si Stiinta 84 06.04.2011 19:24:36
Cuvânt despre venirea lui Antihrist și pentru sfârșitul lumii clujeanul33 Generalitati 14 07.05.2010 23:38:20
Cuvant de folos pentru suflet monica.miholca Rugaciuni 0 06.02.2009 21:58:04