![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]()
Faptul că Petru a fost episcopul Romei este menținut de Sf Tradiție și de numeroși Sfinți Părinți. Aici am să dau un singur exemplu: Sf Ciprian, care îi scrie lui Corneliu:
"After such things as these, moreover, they still dare--a false bishop having been appointed for them by, heretics--to set sail and to bear letters from schismatic and profane persons to the throne of Peter, and to the chief church whence priestly unity takes its source; and not to consider that these were the Romans whose faith was praised in the preaching of the apostle, to whom faithlessness could have no access." Cyprian, To Cornelius, Epistle 54/59:14 (A.D. 252). (subl mea, M.D.) Dacă mărturia unui singur Sfânt Părinte nu ajunge, consultați apologetica catolică existentă din abundență pe Net. Asta, dacă vrem cu adevărat să cercetăm adevărul și să fim deschiși oricărui răspuns la întrebările noastre. Dacă nu, nu avem decât să credem propaganda ortodoxă, aceea care ne învață că "Isus" scris cu un "i" înseamnă măgar, că greco-catolicii au aderat la Biserica Romei ca urmare a torturilor papistașești, că ultimul împărat al Bizanțului ar fi murit în schismă față de Papa, ori că Sfinții Părinți ar fi declarat că Duhul Sfânt purcede numai de la Tatăl.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
"The chair of the Roman Church, in which Peter sat, and in which Anastasius sits today." Augustine, Against the Letters of Petillian, 2:51 (A.D. 402). Dovezile din partea Sfinților și Dumnezeiștilor Părinți care își amintesc de Petru ca de episcopul Romei sunt atât de zdrobitoare, încât numai solzii pe ochi crescuți din pricina schismei poate face pe cineva să le rejecteze. Eu nu am nici cel mai mic avantaj dacă mă credeți sau nu. Nu este în avantajul catolicilor ca acatolicii să creadă. E în avantajul acatolicilor să creadă, fiindcă au de câștigat o chestie de oarecare importanță, numită "mântuire". Noi le dăm 2-3 indicii și chiar mai mult dacă simțim că e vorba de o căutare sinceră a adevărului. Dar nu putem înlocui propria cercetare. Fiecare este chemat de Dumnezeu să Îl descopere ca urmare a unui efort personal.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Domnule Danut, "secta"de care pomeniti cu atata obraznicie este Adevarata Biserica a lui Cristos. Mai usor cu vorbele astea ca nu impresionati pe nimeni!
|
|
|||
|
|||
![]()
Mda.. nu e.. acu vezi ca subiectul este "Petru episcop in Roma" ... ai ceva de spus in sensul asta?
|
|
|||
|
|||
![]()
"Fericiți veți fi când vor spune tot cuvântul rău împotriva voastră......"
|
|
||||
|
||||
![]()
Ai dreptate, stim ca BC va rezista pana la final, fiind singura Adevarata, pentru ca "portile iadului nu o vor invinge"!
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Sfantul Apostol Andrei | cristiboss56 | Diverse Sarbatori | 19 | 29.11.2016 20:22:53 |
pe ce baza afirma catolicii ca Petru a fost primul papa? | ludovic | Secte si culte | 52 | 05.10.2011 11:31:55 |
Crucea Sf. Apostol Petru vs. crucea satanica | camy_d | Sfintii Apostoli Petru si Pavel | 19 | 14.04.2011 04:23:25 |
Intrebare: Sfantul Petru era un apostol al Domnului Hristos? | 52ZIZO | Despre Sfanta Scriptura | 7 | 25.08.2010 23:57:21 |
Sfantul Petru a fost episcop al Romei? | delia95 | Intrebari utilizatori | 0 | 26.03.2010 13:03:28 |
|