![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Care este lipsa lui, atata timp cat nu se folosesc nici un fel de conservanti ?!
|
|||
|
|||
![]()
Conservele de ton reprezinta o usoara si convenienta sursa de proteine, dar si o periculoasa sursa de contaminare cu mercur. Pe langa potentialul binecunoscut al mercurului pentru pagubele ce le aduce creierului copiiilor in curs de dezvoltare, mercurul acumulat in organism poate afecta si sistemul imunitar al adultilor si poate creste riscul de atac de cord. De aceea unii experti sugereaza ca ar fi mai bun consumul de macrou sau somon conservat. Cercetatorii de la Universitatea Purdue au testat 272 conserve de peste. Ei au descoperit ca nivelul de mercur a fost in medie 45 ppb ( parti de miliard ), la conservele de somon, 55 ppb la cele de macrou si 340 ppb la conservele de ton in ulei. Daca va place totusi tonul conservat,optati pentru conservele de ton in apa. Desi sunt mai putin sanatoase deoarece nu contin destul acid gras omega 3 precum macroul sau somonul, cel putin contin doar in jur de 54 ppb de mercur.
|
|
|||
|
|||
![]()
Se pot face conserve de peste si in propria bucatarie. Nu este greu si costa mai putin. Iar produsul obtinut se pastreaza in borcane de sticla.
|
|
|||
|
|||
![]()
da, asta chiar e o varianta buna ! dar trebuie gasit pe piata ton proaspat.
|
|
|||
|
|||
![]()
Daaaaaaa...eu ma facut de curand sardine in ulei...sunt fff gustoase si sanatoase..(sardinele le-am luat intregi,congelate-ca nu am gasit proaspete)
|
|
|||
|
|||
![]()
Omul acesta, Cristian Margarit, stie f multe lucruri despre alimentatia sanatoasa si le impartaseste gratuit pe site-ul sau www.cristianmargarit.ro Merita sa aruncati o privire!
Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Aveti grija sa nu consumati peste de acvacultura, adica de ala crescut in pescarii. E hranit cu porumb, soia, hormoni samd - ceea ce nu consuma in mediul sau natural.
Pe cat posibil, nu folositi pestele congelat. De fapt, nimic congelat, pentru ca mancarea inghetata si dezghetata isi pierde calitatile.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
puneti putina apa sau ghiata in punga. Astfel pestele va avea gust de proaspat cand il mancati.
|
|
|||
|
|||
![]()
Bun pont!Multumim!
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cum trebuie sa mancam pentru a fi sanatosi | absolutep0wer | Generalitati | 27 | 03.04.2015 14:03:44 |
Otrava pe care o mancam | anna21 | Generalitati | 108 | 14.02.2012 05:20:29 |
Mai mancam porc ...sau.. | sunsray | Spiritualitatea ortodoxa | 22 | 13.12.2011 08:55:36 |
Cum sa ai un ficat sanatos dupa o vara de excese | absolutep0wer | Generalitati | 1 | 31.08.2010 08:09:11 |
Un copilas are nevoie de ajutorul dumneavoastra pentru a fi sanatos! | cosminelu2006 | Umanitare | 2 | 11.06.2009 13:37:54 |
|