Citat:
În prealabil postat de Dumitru73
Raoul, te-as intreba cati ani ai. dupa poza probabil ca la revolutie abia te nascusei.
|
Scrie la profilul meu. Am 21 de ani,si intr-adevar,l-am prins foarte putin pe ultimul mare conducator al Romaniei.
Citat:
pentru 2 litri de lapte trebuia sa te trezesti la 4-5 dimineata, pentru ca la 7 nu mai gaseai, iar la 6 gaseai o coada cat toate zilele.
iar pentru carne ne trezeam la 3 dimineata, ne asezam la coada si asteptam uneori pana la 3 dupa amiaza.stateam sperand ca o sa avem noroc sa bage carne la centrul nostru in ziua aia. uneori nu aveam.
|
Da,dar stateau TOTI la coada! Nu era niciunul mai "jmecher" cu "pile" etc. Adica poate erau,dar incomparabil un nr. mai mic decat ce se intampla in ziua de azi. Si ar mai sta destui si azi la coada,numai sa le dea! He he... cand se impart de la primarie ciolani si cu fasole o data pe an,e o coada de...
Plus ca e relativ ce spui tu. Eu din ce am auzit se gaseau destule si prin magazine. Trebuia sa stii de unde sa iei,era si benzina ieftina,iti permiteai...
Citat:
vorbesti de calitate ... am atatea de spus ... cred ca nu ai gustat niciodata salamul cu soia de atunci.
|
Mai,branza era branza,carnea era carne,untul era unt etc. Nu ca acum! Sintetic tot!
Citat:
Alexandru Andrie scosese o melodie, interzisa la vremea aia, care zicea cam asa: la telejurnal am vazut cascaval.
spune multe despre vremea aia.
|
Lasa ca sunt convins ca i-a iesit pe ochi cascavalu acum! Pe mine ma ia durerea de cap cand vad preturile din supermarketuri,si mai stiu ca sunt si cel putin 50% chimicale...
Ca o concluzie,si te rog sa raspunzi la obiect: crezi ca tu,care traiesti in societatea actuala,mult "iubita" democratie,in care ai de toate,magazinele pline,macare buna etc. o sa traiesti mai multi decat parintii si/sau bunicii tai,care au facut foamea in timpul vechiului regim,mancau mezeluri de cea mai proasta calitate,uneori neavandu-le nici pe alea? Dar fii sincer! Eu stiu cum se traia dupa razboi,ce foamete era in tara... si aveau oamenii cam cel putin 2-3 copii pe atunci. Dar au trait pana la 90 de ani majoritatea,desi uneori erau nevoiti sa manance stir din gradina ingrosat cu malai! Asta spune multe!