![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu cred ca tocmai zambeste, ca Ne vede orbecaind dupa un raspuns corect. Mie imi place raspunsul parintelui Teofil si imi da mult de gandit.In nici un caz nu consider ca ortodoxia e singura cale spre mantuire.Nu am eu de unde stii, masura Lui. Dar sunt convinsa ca prin ea, sigur te mantuiesti. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Har, smerenie si jertfa de sine.
Făcutu-ți-s-a ocara ca și lauda, paguba precum câștigul și străinul ca fratele? Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11) Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ce parere aveti domnule Mihnea, in cazul in care ortodocșii nu se vor uni niciodata cu Roma, se pot mantui? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
1Cor 7:14 Căci bărbatul necredincios se sfințește prin femeia credincioasă și femeia necredincioasă se sfințește prin bărbatul credincios. Altminterea, copiii voștri ar fi necurați, dar acum ei sunt sfinți. Cat despre botez.. sunt mai multe botezuri.. botezul cu apa, botezul dorintei si botezul sangelui... |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Pacatul original nu se mosteneste de la parinti ci prin natura umana. Mostenesti pacatul original nu fiindca esti fiul lui..si al..., ci fiindca esti om.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Când vorbești așa frumos de fete, cum ai vrea să te putem jigni?
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Noi credem că Botezul este poarta de intrare în Biserica lui Cristos, care este Biserica Catolică. Prin urmare, toți copiii botezați în mod valid sunt catolici. Chiar dacă administratorul botezului este un preot ortodox, un pastor penticostal sau un webdesigner laic în afara oricărei denominații. Și când nu mai sunt cei botezați catolici ? Atunci când, ajunși la vârsta înțelegerii, în cunoștință de cauză: -rejectează în mod obstinat un adevăr de credință, devenind astfel eretici sau -se declară rupți de Papa și de episcopii în comuniune cu el, devenind astfel schismatici sau -se leapădă de Cristos ca Dumnezeu, devenind astfel apostați sau -sunt excomunicați Prin urmare, modalitatea de intrare în Biserica Catolică este Sfântul Botez, iar modalitățile de ieșire sunt acestea patru: erezia, schisma, apostazia și excomunicarea.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Mantuirea ortodoxa-mantuirea protestanta | Ioana-Andreea | Secte si culte | 77 | 16.11.2013 22:42:56 |
Mantuirea | Tartaruga | Dogmatica | 413 | 11.09.2012 03:18:26 |
Mantuirea | danyel | Despre Biserica Ortodoxa in general | 1 | 24.12.2006 22:39:15 |
|