![]() |
![]() |
|
|
Vezi rezultatele sondajului: Este legea veche abrogata? | |||
Da |
![]() ![]() ![]() ![]() |
15 | 35,71% |
Nu |
22 | 52,38% |
Nu stiu |
5 | 11,90% |
Votători: 42. Nu poti vota in acest sondaj |
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
|
|||
|
|||
![]()
Vechiul legământ reprezintă alegerea lui Israel ca popor al lui Dumnezeu și conținea o serie de simboluri, ritualuri, ceremonii specifice menite să îndrepte atenția iudeilor către Mesia care urma să vină. Sunt o serie întreagă de asemănări, dar mai ales deosebiri între vechiul și noul legământ.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Vechiul legământ era încheiat pe baza promisiunii oamenilor (vom face și vom drege, vom asculta de Domnul) Ieșirea 24,7. În schimb, Noul Legământ a fost încheiat pe baza promisiunilor "mai bune" ale lui Dumnezeu Evrei 8,6.
|
|
|||
|
|||
![]()
ce insemna Vechiul Legamant pentru poporul lui Israel?Ce trebuiau ei sa faca?Care era partea lor de la Dumnezeu ca urmare a acestui Legamant?
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
VECHIUL LEGĂMÂNT 1. Încheiat cu poporul Israel. 2. Încheiat în mod temporar. 3. Ratificat cu sângele animalelor. 4. Încheiat pe baza promisiunii oamenilor. 5. A avut un om ca mijlocitor. 6. Caracterizat prin legea de pe lespezi. 7. Semnul exterior al legământului era circumcizia. 8. Conținea prevederi temporare și ceremoniale ce arătau spre venirea Mântuitorului. NOUL LEGĂMÂNT 1. Încheiat între Tatăl și Fiul. 2. Încheiat pentru veșnicii. 3. Ratificat cu sângele lui Iisus Hristos. 4. Încheiat pe baza promisiunilor “mai bune” ale lui Dumnezeu. 5. Are Mijlocitor divin. 6. Caracterizat prin legea din inimă. 7. Semnul exterior al legământului este botezul. 8. Conține orânduiri de aducere aminte care se referă la marele act al ispășirii. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
A. Vechiul legământ s-a bazat pe făgăduința omului: Ieșirea 24,3.7.
B. Vechiul legământ a fost ratificat cu sângele animalelor: Ieșirea 24,4-8; Evrei 9,19-22 C. Legea a fost temeiul legământului: Ieșirea 34,28; Deut.9,9 D. A fost condiționat: Deut. 31,16-17. |
|
||||
|
||||
![]()
Si pentru crestini ce e ? Ca din moment ce il invoca atat de des, si ii atribuie o importanta atat de mare, tare mi-e teama ca o asemenea fiinta nu poate avea decat rang de zeitate. Cand il opui pe diavol lui dumnezeu, cand ii atribui acestuia puteri dumnezeiesti, cum ar fi aceea de a influenta cursul lumii, contrar vointei lui dumnezeu, deja inseamna ca il consideri pe diavol un mega-zeu. Voi spuneti ca e "doar" un inger cazut, dar de unde doamne-iarta-ma are ingerul asta cazut (in dizgratia lui dumnezeu carevasazica) aceasta putere fenomenala, de a se opune lui dumnezeu, si de a-i da acestuia planurile peste cap ?
Vezi sectele alea, care cica sunt opera acestuia. Deci daca sectele nu fac parte din planul lui dumnezeu, inseamna ca dumnezeu are o problema. Inseamna ca dumnezeu e un pacalici si ca diavolul e zeul suprem de fapt, din moment ce se pisa pe planul lui dumnezeu. Daca sectele fac parte din planul lui dumnezeu, inseamna ca dumnezeu e diavolul. Sau ca e mana in mana cu el; altfel cine a citit cartea lui Iov ar trebui sa stie deja cum sta treaba :) De acolo reiese ca Satan nu e nicidecum vreun inger cazut, ci consilierul personal al lui doamne-doamne. Citat:
Oricum, eu tot n-am inteles de unde ati scos voi povestioara asta mai exact ? Ca in biblie marturisesc ca n-am intalnit-o. Te rog daca se poate sa-mi dai citatul exact. Si sper ca nu e vorba de asta: "Cum ai cazut din cer,Luceafar stralucitor,fiu al zorilor.Cum ai fost doborat la pamant,tu biruitorul neamurilor!" Orice om zdravan la cap care citeste acel pasaj in context isi da seama ca acolo e vorba de regele Babilonului, care e comparat cu o stea stralucitoare, Luceafarul, nicidecum de vreun inger razvratit, pe nume Lucifer (desi parca pe Aghiuta il chema Satan) Citat:
Figura de stil e atat de evidenta, incat probabil si un copil de clasa a 5-a ar repera-o fara probleme, de la o posta. Dar na, se pare ca unii n-au auzit de metafora/alegorie/etc.. In fine, tu chiar traiesti in secolul 21 ? Pe bune acum. Eu nu pot sa iau in serios un om care crede in astfel de aberatii, sorry. Unde mai pui ca ele nici macar nu au o baza biblica. Nicaieri in biblie nu apare aberatia asta cu ingerii care s-au razvratit si si-au facut ei o gasca denumita generic "diavol". Apare in schimb Satan pe post de inger de incredere al lui doamne-doamne: Citat:
Deci dupa cum ziceam, Dumnezeu si Satan sunt mana in mana...sau mai bine spus, Satan face voia lui Dumnezeu, pentru ca satan e doar o unealta, un inger al Domnului. Citat:
Last edited by mirciulica; 08.02.2011 at 14:05:22. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Sa nu-i cruti, ci sa dai mortii de la barbat pâna la femeie, de la tânar pâna la pruncul de sân, de la bou pâna la oaie, de la camila pâna la asin". De aia unii zic, pe buna dreptate, ca daca zeul biblic exista atunci el e diavolul. Pana si gnosticii, o secta crestina primara eradicata de biserica, erau de aceasta parere. Desigur oamenii normali la cap isi dau seama ca o asemenea divinitate nu are cum sa existe, si resping biblia din start numai citind asemenea pasaje. Pasaje de care din pacate "cartea sfanta" abunda ![]() http://www.stiinta-si-religia.com/crime_in_biblie_.html 2. Cum adica, "incheiat in mod temporar" ?! Fratilor, voi ati citit biblia aia macar, sau doar cretinismele "sfintilor parinti" ? Facerea 17, 7: „Voi pune legamântul Meu între Mine si între tine si urmasii tai, din neam în neam, sa fie legamânt vesnic, asa ca Eu voi fi Dumnezeul tau si al urmasilor tai de dupa tine.“ 3. De ce cu sange ? Chiar asa nu se putea gasi o alta metoda, mai putin violenta (care sa nu implice deci taiat beregata sarmanului animal), de ratificare ? De exemplu, cu scuipat, sau cu pipi ? Si voi numiti cartea in care sunt scrise barbarismele astea "sfanta" ? Chiar nu va e rusine obrazului ? 4. Ohoho, si inca ce promisiuni ! Citat:
Atat de important era pesemne acest mesaj, ca Domnul Dumnezeu a simtit nevoia sa-l enunte in repetate randuri. Sau poate ca Avraam era oligofren, si de aia i l-a repetat Domnul, ca sa fie sigur ca pricepe. Probabil scuipatul care i se prelingea din gura pe penisul proaspat amputat l-a dat de gol. 5. Ca sa vezi, a avut un om ca mijlocitor. Si nu orice om, ci un oligofren cu acte in regula. Pentru ca atunci cand trebuie sa ti se repete de n-spe ori aceeasi chestie, se cheama ca esti oligofren. Mai ales cand e vorba de niste chestii atat de inalt spirituale si complicate ca acelea de mai sus. 8. Sigur, numai ca pe Mantuitor trebuia sa-l cheme Emanuel, nu Iisus, si trebuia sa faca cu totul alte chestii decat sa moara pe cruce ca prostu' intrebandu-se "Dumnezeul meu, pentru ce m-ai parasit ?", si sa se inalte apoi victorios la Ceruri, desi misiunea lui esuase cu brio (vezi http://ro.wikipedia.org/wiki/Mesia#....daismul_clasic) Mai mult, trebuia sa fie recunoscut ca atare de catre iudei, ceea ce nu s-a intamplat, ba din contra. Dar astea sunt, desigur, detalii nesemnificative ! Citat:
Last edited by mirciulica; 08.02.2011 at 14:55:02. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si oamenii rai sunt ingaduiti de Dumnezeu, nu inseamna ca sunt zei. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Iudeii si legea veche | lore86 | Iudaismul | 5 | 19.05.2016 17:33:43 |
Icoana foarte veche. | heyladies | Pictura si Sculptura Bisericeasca | 5 | 16.10.2010 22:35:02 |
icoana veche | catalinabalhui | Pictura si Sculptura Bisericeasca | 1 | 15.06.2009 08:57:02 |
O rugaciune foarte veche | ARHANGHELUL | Rugaciuni | 17 | 07.01.2007 17:28:33 |
Legea atractiei | CM | Generalitati | 9 | 25.11.2006 15:59:58 |
|