Citat:
În prealabil postat de Pippo_
Ai o viziune deformata asupra realitatii si asupra interpretarii ideilor. Cand inteleptii se refera la "mai putina stiinta", ei nu preaslavesc prostia, ci incurajeaza reducerea bagajului de cunostinte in favoarea gandirii si simtirii simple si directe. In doua cuvinte "complexitate in simplitate", care este dealtfel si o inteleapta invatatura parca chinezeasca daca nu ma insel. Oricum eu am experimentat-o efectiv pe mine insumi si am inteles exact de ce si cum functioneaza si care sunt avantajele. In schimb tu confunzi STIINTA cu CULTURA (sau BAGAJUL DE CUNOSTINTE). Deci este foarte bine sa reducem BAGAJUL DE CUNOSTINTE, in schimb este foarte rau sa reducem STIINTA (gandirea si intelegerea rationala). Datorita acestei confuzii barbare Biserica trimite pe cai gresite milioane de credinciosi care saracii nu-si dezvolta gandirea datorita erorii grosolane de interpretare a sfaturilor inteleptilor, pe care o face Biserica. Astfel, Biserica sadeste dobitoci, iar Stiinta Moderna sadeste orbi.
|
De/istinsule Pippo, am inteles ce hram porti ! Nu-mi ramine decit sa-ti urez sa fi sanatos si la stinta si cultura gross.