![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Nu e acel "te ador" pe care il spune omul indragostit fetei careia ii declara dragostea. este de la verbul λατρευω= a sluji, a adora, a servi. In greaca, "inchinare" este "proskynesis"; προσκυνeω = a se inchina, a a adora. Tocmai pentru ca termenul "proskynesis" este ambivalent, se folosesc termenii de "latreia" si "douleia" pentru a preciza tipul de "inchinare", de fapt relatia in care ne situam in raport cu Dumnezeu si cu persoanele sfinte ale lui Dumnezeu. Diferenta neta intre cele doua tipuri de "inchinare": latreia = a recunoaste autoritatea unui stapan suprem, in speta Dumnezeu, echivalent cu adorarea douleia = a recunoste autoritatea cuiva mai mic, investit de stapanul suprem cu o anumita autoritate, echivalent cu cinstirea (inferioara adorarii). Confesiunea mea...a fost, sa zicem, un raspuns mai degraba evreiesc. Daca imi raspundeti la intrebarile urmatoare, va apropiati de confesiunea mea: 1. la ce varsta minima poate fi botezat cineva si ce conditii intelectuale trebuie sa indeplineasca ? (Adica, daca are o cultura mai vasta si o capacitate de asimilare mai mare, si un IQ ceva peste medie, trebuie sa astepte pana la o anumita varsta, sau e suficient sa aibe buletin ? ) 2. recunoste confesiunea dvs. validitatea botezului facut in cadrul unei alte confesiuni unei persoane constiente si educate ? (Adica, daca eu am fost botezat cand stiam nu doar sa scriu si sa citesc, ci mai cunoasteam si 4 limbi (scris, citit, conversatie) si parcurgeam de buna voie carti din toate domeniile, aveam cunostinte care depaseau cu mult programa scolara, si o varsta la care aveam buletin, confesiunea dvs. ar considera ca e un botez valabil ?) |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Nervul laringial si viclenia lui Richard Dawkins | flying | Teologie si Stiinta | 88 | 23.09.2011 18:24:40 |
Minciuna si viclenia | maria40 | Generalitati | 68 | 22.06.2011 22:13:56 |
Nu mai raspunde-ti sectantilor | ionut stefan | Secte si culte | 146 | 15.03.2011 09:23:38 |
|