Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 22.02.2011, 21:01:06
tricesimusquintus tricesimusquintus is offline
Banned

Data înregistrării: 09.05.2009
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de NeInocentiu Vezi mesajul
Exista vreun semn care sa iti dovedeasca ca cineva este net de o parte sau alta ?
Eu personal nu pot ști, însă Dumnezeu cu siguranță da!
Recent, s-a botezat o doamnă, fiica unui preot ortodox și a spus ceva ce prejudecata mea nu ar fi acceptat: tatăl dânsei a sfințit sâmbăta toată viața lui (a murit recent) și asta a determinat-o să se boteze la adventiști.

Citat:
Credeti ca cinstirea duminicii este semnul bestiei ?
La ora aceasta încă nu, dar semnele din lumea religioasă converg către o asemenea ipoteză de lucru (eu cred, însă nu doresc să impun nimănui o asemenea convingere). Mă gândesc în special la ultimele trei solii îngerești din Apocalips 14, legate direct ori indirect de problema sabatului.
Reply With Quote
Vechi 22.02.2011, 21:07:59
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Asta doar in imaginatia adevntistilor. Adu-ti aminte se refera la "sa nu uiti". Iar ziua sabatului a fost data in pustiu dupa sase zile de la caderea manei. Nu aveti alte argumente sa spuneti ca e cum zic adventistii.
Era absurd ca evreii să uite după numai "șase zile de la căderea manei". Era de asemenea absurd ca un eveniment local și de durată scurtă (40 de ani) să rămână dăltuit în piatră mii de ani în cel mai sacru loc de pe pământ alături de "să nu ucizi", "să nu furi", etc.

Citat:
Daca scoateti din cotext ceea ce am scris... Acolo spuneam ca nu e sambata, ci odihna, "odihna Domnului" nu "sambata Domnului".
Nu e scos din context, ci e implementat chiar în text:

"Adu-ți aminte de ziua Sâmbetei să o sfințești pre ea. Șase zile lucrează și fă toate lucrurile tale. Iar ziua a șaptea este sâmbăta Domnului Dumnezeului tău..." (Ieșirea 20,8-10 versiunea ortodoxă 1914)
Reply With Quote
Vechi 22.02.2011, 22:30:42
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tricesimusquintus Vezi mesajul
Era absurd ca evreii să uite după numai "șase zile de la căderea manei". Era de asemenea absurd ca un eveniment local și de durată scurtă (40 de ani) să rămână dăltuit în piatră mii de ani în cel mai sacru loc de pe pământ alături de "să nu ucizi", "să nu furi", etc
Nu ati inteles. Am vrut sa spun "sa-si reaminteasca" pentru ca scrie: "adu-ti mainte de ziua odihnei, ca sa o sfintesti." Adica peste 100 de ani sa tina ziua odihnei. E clar pentru oricine intelege limba romana.
Si bineinteles ca asta nu era numai pentru 40 de ani. Azi respectam aceeasi porunca, ziua a saptea (adica numeralul) o tinem, dupa sase zile de munca.
Citat:
"Adu-ți aminte de ziua Sâmbetei să o sfințești pre ea. Șase zile lucrează și fă toate lucrurile tale. Iar ziua a șaptea este sâmbăta Domnului Dumnezeului tău..." (Ieșirea 20,8-10 versiunea ortodoxă 1914
De acum o sa va dau si eu doar versiunea in limba ebraica sau limba chineza, probabil au si ei tradusa Biblia.
In limba curenta traducerea e:
"8.Adu-ți aminte de ziua odihnei, ca să o sfințești. 9.Lucrează șase zile și-ți fă în acelea toate treburile tale, 10.Iar ziua a șaptea este odihna Domnului Dumnezeului tău"
Probabil asa ii duc adventistii in eroare pe sarmanii ortodocsi care isi pierd mantuirea lepadandu-se de dreapta credinta.
Reply With Quote
Vechi 22.02.2011, 22:37:38
Senior Member

Implicit

Citat:
Recent, s-a botezat o doamnă, fiica unui preot ortodox și a spus ceva ce prejudecata mea nu ar fi acceptat: tatăl dânsei a sfințit sâmbăta toată viața lui (a murit recent) și asta a determinat-o să se boteze la adventiști.
Daca e adevarat, ma intreb ce-o fi fost in capul femeii aleia de s-a lepadat de dreapta credinta si de mantuire. A lasat sfintii si minunile si s-a dus la o filozofie. Probabil unii cred pe cuvant ca babilonienii tineau sabatul, de exemplu.
Asa duc sectele la ratacire, iar cei ce ii trag si pe altii probabil vor avea chinuri mai mari decat paganii dupa moarte.
Reply With Quote
Vechi 22.02.2011, 23:38:11
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
"Adu-ți aminte de ziua Sâmbetei să o sfințești pre ea. Șase zile lucrează și fă toate lucrurile tale. Iar ziua a șaptea este sâmbăta Domnului Dumnezeului tău..." (Ieșirea 20,8-10 versiunea ortodoxă 1914)

Prietene, mai REPET o data intrebarea.Arata-mi in Biblie unde anume Iisus Hristos ne indeamna sa respectam sambata ca zi de odihna.Tu mi-ai aratat un verset din Vechiul Testament si anume o porunca din decalog dar eu am cerut altceva.Hristos ca Dumnezeu daca ar fi considerat sambata ca zi de odihna, un lucru foarte important, ar fi trebuit sa aminteasca sa o respectam, cel putin o data.Eu unul nu am gasit asemenea versete in Noul Testament spuse de Hristos.Poate imi arati tu unde!REPET:IN CELE 4 EVANGHELII
Reply With Quote
Vechi 23.02.2011, 09:52:34
Banned

Implicit

Citat:
Azi respectam aceeasi porunca, ziua a saptea (adica numeralul) o tinem, dupa sase zile de munca.
Porunca nu mai e aceeași, căci o lege nu se interpretează după cum îl taie capul pe fiecare. Ce-ar fi dacă eu aș interpreta astfel Legea Circulației: mă așez la volan cu fundul înainte și dau prioritate de dreapta după poziția mea!?
Porunca amintește de ordinea Creației: Dumnezeu a început-o în prima zi a săptămânii inițiale și a sfârșit-o în a șaptea. A șaptea după cum numără Domnul Dumnezeu, nu după cum numără dl. Cătălin!

Citat:
De acum o sa va dau si eu doar versiunea in limba ebraica sau limba chineza, probabil au si ei tradusa Biblia.
Limba chineză nu are nicio relevanță în cadrul discuției noastre, iar în limba ebraică (în care a fost scrisă Ieșirea 20,8-11) ziua odihnei este (și chiar sună ca atare) sâmbăta.

Citat:
In limba curenta traducerea e:
"8.Adu-ți aminte de ziua odihnei, ca să o sfințești. 9.Lucrează șase zile și-ți fă în acelea toate treburile tale, 10.Iar ziua a șaptea este odihna Domnului Dumnezeului tău"
"Limba curentă" în România nu este limba ortodoxă, ci limba română, iar în limba română "curentă", porunca a IV-a sună astfel (în cele mai noi traduceri românești):

8. Adu-ți aminte de ziua de Sabat, ca s-o sfințești!
9. Să lucrezi șase zile și să-ți faci toată lucrarea ta,
10. dar ziua a șaptea este Sabatul Domnului, Dumnezeul tău; să nu faci nici o lucrare nici tu, nici fiul tău sau fiica ta, nici sclavul tău, nici sclava ta, nici vitele tale și nici străinul care locuiește în cetatea ta.
11. Căci în șase zile a făcut Domnul cerurile, pământul, marea și tot ce este în ele, dar în ziua a șaptea s-a odihnit. De aceea a binecuvântat Domnul ziua de Sabat și a sfințit-o. (Exod 20 - versiunea NTR 2008)

"Adu-ți aminte de ziua sabatului, ca să o sfințești. Lucrează șase zile și fă toată munca ta. Dar a șaptea zi este sabatul DOMNULUI Dumnezeului tău..." (Exod 20,8-10 - versiunea Biblia Fidela 2009)

Citat:
Probabil asa ii duc adventistii in eroare pe sarmanii ortodocsi care isi pierd mantuirea lepadandu-se de dreapta credinta.
Dreapta credință care este - vorba ardeleanului "oablă ca covrigul"

Last edited by tricesimusquintus; 23.02.2011 at 09:54:40.
Reply With Quote
Vechi 23.02.2011, 09:58:16
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
Prietene, mai REPET o data intrebarea.Arata-mi in Biblie unde anume Iisus Hristos ne indeamna sa respectam sambata ca zi de odihna.Tu mi-ai aratat un verset din Vechiul Testament si anume o porunca din decalog dar eu am cerut altceva.Hristos ca Dumnezeu daca ar fi considerat sambata ca zi de odihna, un lucru foarte important, ar fi trebuit sa aminteasca sa o respectam, cel putin o data.Eu unul nu am gasit asemenea versete in Noul Testament spuse de Hristos.Poate imi arati tu unde!REPET:IN CELE 4 EVANGHELII
1. Întregul Vechi Testament este inspirat de Duhul Sfânt (2 Tim.3,16).
2. Domnul Hristos n-a desființat Legea pe care tot El a dat-o (Mat. 5,17).
3. Hristos chiar a "considerat sâmbăta ca zi de odihnă" (Luca 4,16).
4. Unde a "amintit" Hristos "IN CELE 4 EVANGHELII" porunca a II-a? (Poate de aceea e la fel de desconsiderată în BO).
Reply With Quote
Vechi 23.02.2011, 10:42:18
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
1. Întregul Vechi Testament este inspirat de Duhul Sfânt (2 Tim.3,16).
2. Domnul Hristos n-a desființat Legea pe care tot El a dat-o (Mat. 5,17).
3. Hristos chiar a "considerat sâmbăta ca zi de odihnă" (Luca 4,16).
4. Unde a "amintit" Hristos "IN CELE 4 EVANGHELII" porunca a II-a? (Poate de aceea e la fel de desconsiderată în BO).
Prietene, in primul rand nu am zis ca Hristos a desfiintat legea, ci a desavarsit-o! Cred ca stii si tu ca "dinte pentru dinte" si "ochi pentru ochi" nu mai este valabil

38. Ați auzit că s-a zis: "Ochi pentru ochi și dinte pentru dinte".
39. Eu însă vă spun vouă: Nu vă împotriviți celui rău; iar cui te lovește peste obrazul drept, întoarce-i și pe celălalt.
40. Celui ce voiește să se judece cu tine și să-ți ia haina, lasă-i și cămașa (Mat 5:38-40)

In al doilea rand nu zice nicaieri ca Hristos a considerat sambata ca zi de odihna.El a intrat in sinagoga sambata pt ca in acea zi de tineau intrunirile liturgice in sinagoga.

In al treilea rand, in Decalog se spune de ziua a saptea ca zi de odihna si nu de smbata
Reply With Quote
Vechi 23.02.2011, 11:02:24
Senior Member

Implicit

Citat:
"Limba curentă" în România nu este limba ortodoxă, ci limba română, iar în limba română "curentă", porunca a IV-a sună astfel (în cele mai noi traduceri românești):

8. Adu-ți aminte de ziua de Sabat, ca s-o sfințești!
9. Să lucrezi șase zile și să-ți faci toată lucrarea ta,
10. dar ziua a șaptea este Sabatul Domnului, Dumnezeul tău; să nu faci nici o lucrare nici tu, nici fiul tău sau fiica ta, nici sclavul tău, nici sclava ta, nici vitele tale și nici străinul care locuiește în cetatea ta.
11. Căci în șase zile a făcut Domnul cerurile, pământul, marea și tot ce este în ele, dar în ziua a șaptea s-a odihnit. De aceea a binecuvântat Domnul ziua de Sabat și a sfințit-o. (Exod 20 - versiunea NTR 2008)

"Adu-ți aminte de ziua sabatului, ca să o sfințești. Lucrează șase zile și fă toată munca ta. Dar a șaptea zi este sabatul DOMNULUI Dumnezeului tău..." (Exod 20,8-10 - versiunea Biblia Fidela 2009)
Daca voi in loc de "ma duc sa ma odihnesc o ora" spuneti "ma duc sa ma sabatesc o ora" atunci inseamna ca asa e limba romana. Sau ca sa folosim versiunea 1914 "ma duc sa ma sambatesc o ora".
Voi folositi doar traducerile care creaza confuzie special, ca sa se mai pacaleasca cineva. dar e posibil ca si voi sa nu stiti, de fapt si voi sa fiti cei pacaliti (zic de adventistii obisnuiti, nu de conducatori).
Cum observati in ultima traducere, traducerea de la 1914 continea o confuzie, punea cuvnatul "samabata" in loc de "odihna". In aceasta traducere, cu Sabat, se face diferenta, scrie "ziua de Sabat" cand e vorba de ziua respectiva si "Sabat" cand e vorba de "odihna". Pentru ca de fapt Sabat se traduce in romaneste odihna, asa ca traducerea din Biblia ortodoxa e cea mai corecta. (in limba romana).

Asadar la 8. scrie "ziua de Sabat" ceea ce se traduce ca "ziua de odihna", iar la 10. scrie "ziua a saptea este Sabatul Domnului", care se traduce cu "ziua a saptea este odihna Domnului".
Asa cum in romana nu se face confuzie intre ziua de marti (ziua lui Marte) si planeta Marte.

In concluzie, in afara de rastalmaciri ale Bibliei (aici includem confuzia intentionata intre odihna si ziua respectiva si tot intentionat confuzia numeralului ordinal "a saptea"), tipic neoprotestante, adventistii nu au in rest nicio dovada. Ba sunt dovezi chiar impotriva.
Reply With Quote
Vechi 23.02.2011, 14:35:52
Just_Me Just_Me is offline
Junior Member

Data înregistrării: 17.02.2011
Implicit

Citat:
Credeti ca cinstirea duminicii este semnul bestiei ?
Nu cred ca se pune problema de cinstit zile, obiecte etc, asta e idolatrie curata. In imaginatia unora functioneaza insa tot felul de mecanisme ciudate cu privire la zile asociate cu evenimente, semne s.a.m.d
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Saptamana Patimilor admin Sfintele Pasti - Invierea Domnului 71 04.05.2013 16:00:01
Prima Duminica dupa Pasti? georgeval Diverse Sarbatori 4 09.05.2011 16:24:33
Saptamana branzei florinrusu Nunta 5 20.02.2009 09:14:12
Prima ninsoare!... silverstar Generalitati 9 24.11.2008 17:49:12
Saptamana Patimilor iosif Din Noul Testament 21 23.04.2008 12:56:11