Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.02.2011, 16:15:59
Raoul's Avatar
Raoul Raoul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.12.2006
Religia: Ortodox
Implicit

Am inteles si eu ideea Melissa,stiu pentru ce a fost facuta si care e scopul ei,si anume pentru BANI! Banul dicteaza mai presus de istorie,cadru natural si multe altele. In fine,macar sa se bucure de un mare succes si sa aduca bani bugetului local,ministerului turismului,sau de cine o apartine...

@camy_d nu trebuie sa fii sportiv ca sa fi putut urca pe acel drum care era.

PS din cate stiu drumul era in forma circulara,inconjurand dealul. Acum sa inteleg ca aceasta posibilitate de a ajunge la cetate nu mai exista?? Suntem obligati sa luam telegondola??
Reply With Quote
Vechi 23.02.2011, 16:20:36
camy_d camy_d is offline
Banned

Data înregistrării: 14.11.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Raoul Vezi mesajul

@camy_d nu trebuie sa fii sportiv ca sa fi putut urca pe acel drum care era.
Nu-i mult de urcat?
Reply With Quote
Vechi 23.02.2011, 16:24:25
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
PS din cate stiu drumul era in forma circulara,inconjurand dealul. Acum sa inteleg ca aceasta posibilitate de a ajunge la cetate nu mai exista?? Suntem obligati sa luam telegondola??
Exista in continuare acea cale de acces spre cetate de care spui -cea circulara .Se poate urca si pe acolo.Si am inteles ca mai este una mai abrupta, tot la pas de urcat.
Reply With Quote
Vechi 23.02.2011, 16:31:03
Raoul's Avatar
Raoul Raoul is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Melissa Vezi mesajul
Exista in continuare acea cale de acces spre cetate de care spui -cea circulara .Se poate urca si pe acolo.
Hmm... pai si nu se incruciseaza cu drumul telegondolei? Ca asa e logic

Citat:
În prealabil postat de camy_d Vezi mesajul
Nu-i mult de urcat?
Nu,si nici drumul nu era abrupt,adica avea un grad de inclinatie potrivit.
Reply With Quote
Vechi 23.02.2011, 17:11:25
calator prin ploaie calator prin ploaie is offline
Banned

Data înregistrării: 13.01.2011
Locație: intre rai si iad
Thumbs down

Citat:
Cu telecabina aia,telegondola sau cum s-o numi,nu sunt deacord sub nicio forma! A stricat tot aspectul,s-a pierdut acel spirit autentic pe care peisajul il oferea. Bataie de joc! E facuta pentru burtosi si puturosi care nu sunt in stare sa urce pe jos,sa mai faca si putina miscare cu ocazia asta...
Poate mai vor sa viziteze locurile si persoane cardiace...sau cu probleme locomotorii..etc...Ce usor se spun cuvintele.....deloc elegante...Pacat!
Reply With Quote
Vechi 23.02.2011, 17:25:09
Raoul's Avatar
Raoul Raoul is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de calator prin ploaie Vezi mesajul
Poate mai vor sa viziteze locurile si persoane cardiace...sau cu probleme locomotorii..etc...Ce usor se spun cuvintele.....deloc elegante...Pacat!
Sincer acum,cand Doamne-fereste ai probleme grave de sanatate,iti mai arde de urcat prin cetati? Si sa-mi fie cu iertare,chiar si drumul circular in jurul acelui deal era abordabil,puteai foarte usor sa urci pe cineva in scaun cu rotile. Eventual puteau cimenta o portiune lata de 1,5 m. In alte state se fac eforturi mari pt. a se pastra integritatea mediului inconjurator,sa fie totul cat mai natural,la noi e exact pe dos. Fiecare intelege ce vrea.
Reply With Quote
Vechi 23.02.2011, 17:58:35
sofiaiuga's Avatar
sofiaiuga sofiaiuga is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.02.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de calator prin ploaie Vezi mesajul
TE SFATUIESC....citeste postarile MELE.......si lasa-ma cu fixul tau cu energiile...ca NU am scris NIMIC despre ele...asa ca....si despre acel loc , e la fel de sfant ca tot pamantul tarii asteia, si nu incerca sa ma provoci, ca nu tine...deci reciteste....ATENT...Punct!

ps.Dar de simtit bine, m-am simtit excelent in acea zona...cum am zis RUGANDU-MA lui Dumnezeu...deci...(asa si scrisesem)...deci...

ps. te-a deranjat expresia de rezonanta istorica si nu numai/ apoi atunci chiar ma dezamagesti...Punct!

intr-adevar este f.mare liniste acolo ,incit tunetele ,care apar cu o ora inainte de a ploua se simt asa de puternic incit zici ca nu e mult pina ploua ....desi afara este soare.Cum este cu energia de acolo nu stiu ,dar linistea si apa f.f.buna de baut care vine pe un jgeab de lemn...sper sa mai fie acel jgheab... sint minunate.
Reply With Quote
Vechi 23.02.2011, 17:58:42
mirabela mirabela is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.03.2009
Locație: germania
Implicit

Citat:
Sincer acum,cand Doamne-fereste ai probleme grave de sanatate,iti mai arde de urcat prin cetati? Si sa-mi fie cu iertare,chiar si drumul circular in jurul acelui deal era abordabil,puteai foarte usor sa urci pe cineva in scaun cu rotile. Eventual puteau cimenta o portiune lata de 1,5 m. In alte state se fac eforturi mari pt. a se pastra integritatea mediului inconjurator,sa fie totul cat mai natural,la noi e exact pe dos. Fiecare intelege ce vrea.
Sunt 3 cai de acces: 1.una cu telecabina: baza telecabinei se afla in parcarea stadionului si vis-a-vis de sala de gimnastica.

2.si doua de urcat - una in forma circulara, si se trece prin doua porti-tuneluri, cu drum pavat cu piatra, in stanga celor 100 scari din parc.
si una pe un drum mai abrupt, si se trece printr-o alta poarta, se urca cele 100 scari si apoi dreapta.

Toate 3 caile de acces nu se intersecteaza.
Reply With Quote
Vechi 23.02.2011, 21:01:41
KANDIA KANDIA is offline
Senior Member

Data înregistrării: 19.01.2011
Implicit ai dreptate

"Nu mai găsești ca înainte, ca fiecare să asculte de căpetenia supremă, de ierarhul său. Herodot și toți istoricii antici ne spun care era specificul geților: ascultau de regi. Nimeni în lume n-ar fi ascultat [de porunca n.n.] să desființeze viile, cum au ascultat geții de regele lor Burebista. Dar mai avem o caracteristică moștenită de la geți, care lor le-a fost nefastă, aceea că suntem dezbinați, așa cum erau și ei. Spunea Herodot că dacă geții ar fi fost uniți, nici Alexandru Macedon, nici romanii, nici perșii, nimeni nu i-ar fi biruit."

Am gasit acest citat din Parintele Fageteanu dar mie imi pare ca de fapt ii lauda pe daci iar lipsa de unitate este singura justificare gasita de Herodot pentru ca au fost infranti desi erau atat de viteji... Intrebarea mea nu era in sensul ca nu cred afirmatia ci in sensul ca daca exista ceva fapte concrete consemnate in anumite momente istorice in care sa se evidentieze clar lipsa de unitate a dacilor.

Doamne-ajuta!

Citat:
Nu o spun eu,ci parintele Adrian Fageteanu,cel mai mare duhovnic care il mai avem in viata (98 de ani). Oare sunt mai desavarsit decat sfintia sa incat sa-l cataloghez drept mincinos si/sau nestiutor? Sincer prefer sa-l cred,mai ales ca se vede clar in caracterul nostru ca nu avem pic de unitate!

Doamne-ajuta!

Last edited by KANDIA; 23.02.2011 at 21:26:51.
Reply With Quote
Vechi 24.02.2011, 00:13:22
Raoul's Avatar
Raoul Raoul is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de KANDIA Vezi mesajul
Am gasit acest citat din Parintele Fageteanu dar mie imi pare ca de fapt ii lauda pe daci iar lipsa de unitate este singura justificare gasita de Herodot pentru ca au fost infranti desi erau atat de viteji... Intrebarea mea nu era in sensul ca nu cred afirmatia ci in sensul ca daca exista ceva fapte concrete consemnate in anumite momente istorice in care sa se evidentieze clar lipsa de unitate a dacilor.

Doamne-ajuta!
Ceva "CLAR" nu o sa gasesti niciodata,iti dai seama ca in 2000 de ani s-au alterat toate informatiile istorice,orice ar spune lumea. Deci tind sa-l cred pe parintele. Pana la urma asa suntem si noi azi,deci mostenitorii lor cu siguranta. Astia suntem de mii de ani,asta e firea noastra...
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Sa mai si radem ,apropo de protestele din capitala !!! guardian knight Generalitati 618 10.02.2012 12:50:01
Cum se sterge din istoria romanilor - o parte din cetatea Sarmisegetuza distrusa mihailt Generalitati 32 11.07.2011 23:49:20
Despre pedeapsa capitala ! cristiboss56 Stiri, actualitati, anunturi 14 20.03.2011 01:47:38
Pedeapsa capitala Dia20_diana Eutanasia 82 21.01.2011 23:14:24