![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Am inteles si eu ideea Melissa,stiu pentru ce a fost facuta si care e scopul ei,si anume pentru BANI! Banul dicteaza mai presus de istorie,cadru natural si multe altele. In fine,macar sa se bucure de un mare succes si sa aduca bani bugetului local,ministerului turismului,sau de cine o apartine...
@camy_d nu trebuie sa fii sportiv ca sa fi putut urca pe acel drum care era. PS din cate stiu drumul era in forma circulara,inconjurand dealul. Acum sa inteleg ca aceasta posibilitate de a ajunge la cetate nu mai exista?? Suntem obligati sa luam telegondola?? |
|
|||
|
|||
![]()
Nu-i mult de urcat?
|
|
|||
|
|||
![]()
Exista in continuare acea cale de acces spre cetate de care spui -cea circulara .Se poate urca si pe acolo.Si am inteles ca mai este una mai abrupta, tot la pas de urcat.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Nu,si nici drumul nu era abrupt,adica avea un grad de inclinatie potrivit. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Sincer acum,cand Doamne-fereste ai probleme grave de sanatate,iti mai arde de urcat prin cetati? Si sa-mi fie cu iertare,chiar si drumul circular in jurul acelui deal era abordabil,puteai foarte usor sa urci pe cineva in scaun cu rotile. Eventual puteau cimenta o portiune lata de 1,5 m. In alte state se fac eforturi mari pt. a se pastra integritatea mediului inconjurator,sa fie totul cat mai natural,la noi e exact pe dos. Fiecare intelege ce vrea.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
intr-adevar este f.mare liniste acolo ,incit tunetele ,care apar cu o ora inainte de a ploua se simt asa de puternic incit zici ca nu e mult pina ploua ....desi afara este soare.Cum este cu energia de acolo nu stiu ,dar linistea si apa f.f.buna de baut care vine pe un jgeab de lemn...sper sa mai fie acel jgheab... sint minunate. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
2.si doua de urcat - una in forma circulara, si se trece prin doua porti-tuneluri, cu drum pavat cu piatra, in stanga celor 100 scari din parc. si una pe un drum mai abrupt, si se trece printr-o alta poarta, se urca cele 100 scari si apoi dreapta. Toate 3 caile de acces nu se intersecteaza. |
|
|||
|
|||
![]()
"Nu mai găsești ca înainte, ca fiecare să asculte de căpetenia supremă, de ierarhul său. Herodot și toți istoricii antici ne spun care era specificul geților: ascultau de regi. Nimeni în lume n-ar fi ascultat [de porunca n.n.] să desființeze viile, cum au ascultat geții de regele lor Burebista. Dar mai avem o caracteristică moștenită de la geți, care lor le-a fost nefastă, aceea că suntem dezbinați, așa cum erau și ei. Spunea Herodot că dacă geții ar fi fost uniți, nici Alexandru Macedon, nici romanii, nici perșii, nimeni nu i-ar fi biruit."
Am gasit acest citat din Parintele Fageteanu dar mie imi pare ca de fapt ii lauda pe daci iar lipsa de unitate este singura justificare gasita de Herodot pentru ca au fost infranti desi erau atat de viteji... Intrebarea mea nu era in sensul ca nu cred afirmatia ci in sensul ca daca exista ceva fapte concrete consemnate in anumite momente istorice in care sa se evidentieze clar lipsa de unitate a dacilor. Doamne-ajuta! Citat:
Last edited by KANDIA; 23.02.2011 at 21:26:51. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Sa mai si radem ,apropo de protestele din capitala !!! | guardian knight | Generalitati | 618 | 10.02.2012 12:50:01 |
Cum se sterge din istoria romanilor - o parte din cetatea Sarmisegetuza distrusa | mihailt | Generalitati | 32 | 11.07.2011 23:49:20 |
Despre pedeapsa capitala ! | cristiboss56 | Stiri, actualitati, anunturi | 14 | 20.03.2011 01:47:38 |
Pedeapsa capitala | Dia20_diana | Eutanasia | 82 | 21.01.2011 23:14:24 |
|