Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Despre Sfanta Scriptura

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.02.2011, 10:19:00
I.Calin's Avatar
I.Calin I.Calin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.08.2010
Locație: România
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Traditie1 Vezi mesajul
Cosmogonia biblică înseamnă asta (trebuia să citești linkurile):
The worldview which lies ... the source of all fresh-water rivers and wells.
Cosmogonia biblică e asta: Facerea.
Citatul tău nu dovedește decât ceea ce am spus mai înainte: "Istoria se scrie de către cei care, la un moment dat, "controlează" destinele acestei lumi. Cum va apărea poporul român într-o carte de istorie contemporană apărută în USA?" Cum altfel aș putea să interpretez faptul că suntem tributari, mai degrabă, interpretătilor unora decât surselor originare? Și mai ales celor de limbă engleză și numai pentru faptul că sunt în engleză. Asta dovedește, încă o dată, dacă mai era cazul pentru acest neam de la poalele Carpaților, că tot ce vine de la alții trebuie să luăm de bun. Îl ai în română pe Dumitru Stăniloaie și alții. E valabil și pentru celelalte citate.

Citat:
Cele câteva mențiuni .... nu ar fi avut putere de convingere.
Ar trebui atunci să vii cu argumente valide, nu ca cele de mai jos:

Citat:
Tu, în loc să-i pui sub semnul întrebării convingerile, cauți să ți le întărești căutând tot felul de explicații neserioase.
Înțelepciunea presupune să nu crezi orbește orice. Afirmațiile tale dovedesc o gravă confuzie și lipsă de sens. La fel se manifestează și musulmanii și alți fanatici. Și apoi sugerezi cu inocență că ești obiectiv. Ești un om al extremelor, nu un căutător al adevărului.
Nu mi-aduc aminte să te fi făcut neserios, orb, confuz, lipsit de sens, fanatic, lipsit de obiectivitate (doar Dumnezeu este obiectiv), extremist și necăutător al adevărului. Cam multe apelative într-o singură postare. Dacă ții neapărat să mergi în direcția asta și să susții că doar tu ai dreptate în nemărginita ta cultură și cunoaștere absolută, pe care o deții cu multă obiectivitate și mai ales, discreție, te anunț cu cordialitate că nu sunt dispus să discut în acest mod. Postarea ta anterioară a fost, într-adevăr, de bun simț și de aceea ți-am răspuns. Dar dacă consideri că nu merită să discutăm, atunci să n-o mai facem, fiindcă cel puțin jumătate din postarea denotă doar un aer de superioritate pe care eu unul nu sunt în stare să ți-l egalez. Deci, în atari condiții, nu putem discuta pe picior de egalitate. Totuși, dacă dorești să-ți temperezi tonul și să nu vezi atâtea fanatisme, extremisme, orbecăieli, neseriozitate etc. peste tot, putem continua dialogul.

Doamne ajută!
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin.

Last edited by I.Calin; 25.02.2011 at 10:22:16.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cultura Duhului - Cuvantul lui Dumnezeu Rodica50 Intrebari utilizatori 34 05.12.2010 19:27:14
Cuvantul lui Dumnezeu Rodica50 Intrebari utilizatori 0 05.10.2010 12:10:43
Cuvantul lui Dumnezeu nu este vorba multa Marius22 Generalitati 3 17.04.2010 19:29:05
Biblia Ortodoxa Si Biblia Sectara pac_man_c Generalitati 5 28.12.2009 03:52:06