Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.02.2011, 13:30:04
padrevicentiu
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria40 Vezi mesajul
Recunosc ca am perioade in care cad si pe moment imi vine sa urlu, mai ales cand vad o nedreptate. Stai linistit imi cunosc slabiciunile...uneori simt ca nu sunt vrednica nici sa stau inaintea lui Dumnezeu din pricina neputintelor si a pacatelor mele.
Pe tine insa, te sfatuiesc, avand in vedere ca esti elev la seminar, din ce ai scris tu, sa incerci sa fi mai smerit si sa lasi de o parte mandria. Sa stii ca nu toti preotii au acea chemare care, zic eu, ar fi cea mai importanta la un preot. Important este cum stii sa ajungi la inima mrenilor....sa-i sfatuiesti , sa-i mangai sufleteste sa-i certi daca trebuie dar nu in sensul rau ci pentru indreptarea pacatelor. Faptul ca te plangi de greutatea examenelor pe care le ai la scoala nu e un lucru bun. In viata nu poti obtine nimic fara efort indiferent ce scoala ai urma.
Ai fi putut cu Horatiu sa pui in practica ceea ce ai invatat pana acum la seminariu incercand sa-l faci sa treaca de la ateism la ortodoxism.
Asa cum i-am zis si lui Horatiu nu zic de dificultatea examenelor ci faptul ca asemenea informatii nu le cunosti in alta parte...acum ce a fost intre mine si el a fost o alta treaba.
Si plus de asta,degeaba puneam in practica daca el nu vrea,te-ai gandit la asta?Sa stii ca si diavolul este cel mai bun teolog dar nu stie taina cea mai importanta,si anume iubirea fata de Dumnezeu si fata de aproapele.Acum daca am schimbat un schimb de replici...gata spuneti toti: asta nu merita sa fie in clerul Bisericii si sa ii dam noi o morala la care am auzit de "n" ori.
Pe bune acum multi din forum ar trebui sa experimenteze linistea si sa se gandeasca de 2 ori la ce vor sa spuna astfel incat sa nu sminteasca pe nimeni.

P.S Daca urli la orice nedreptate inseamna ca ori o sa ai o laringita ori o problema serioasa la cap.
Reply With Quote
Vechi 28.02.2011, 13:34:18
calator prin ploaie calator prin ploaie is offline
Banned

Data înregistrării: 13.01.2011
Locație: intre rai si iad
Religia: Ortodox
Wink

Citat:
În prealabil postat de padrevicentiu Vezi mesajul
Asa cum i-am zis si lui Horatiu nu zic de dificultatea examenelor ci faptul ca asemenea informatii nu le cunosti in alta parte...acum ce a fost intre mine si el a fost o alta treaba.
Si plus de asta,degeaba puneam in practica daca el nu vrea,te-ai gandit la asta?Sa stii ca si diavolul este cel mai bun teolog dar nu stie taina cea mai importanta,si anume iubirea fata de Dumnezeu si fata de aproapele.Acum daca am schimbat un schimb de replici...gata spuneti toti: asta nu merita sa fie in clerul Bisericii si sa ii dam noi o morala la care am auzit de "n" ori.
Pe bune acum multi din forum ar trebui sa experimenteze linistea si sa se gandeasca de 2 ori la ce vor sa spuna astfel incat sa nu sminteasca pe nimeni.

P.S Daca urli la orice nedreptate inseamna ca ori o sa ai o laringita ori o problema serioasa la cap.

Iar tu baiete daca asa te exprimi vorbind unei femei(maria40) , inseamna ca ori esti posedat de dracul mandriei, ori ti-ai gresit absolut...vocatia!
Reply With Quote
Vechi 28.02.2011, 13:38:59
padrevicentiu
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de razvan_andrei Vezi mesajul
F corect. Stiu cazuri (si nu putine) de preoti pt care darul pe care il primesc in urma hirotoniei reprezinta doar un instrument de afaceri. Exista si cazuri extreme in care familia a stat cu decedatul in casa zile intregi deoarece nu aveau bani sa plateasca inmormantarea.

Da, examene f grele, de parca la POLI, UMF, UTC, Arhitectura, Drept, (si pot sa merg departe cu lista) e apa de ploaie. Oriunde am merge si orice am incerca sa facem, pt un rezultat f bun trebuie perseverenta si multa munca, si mai putina mandrie si aroganta.
Da asa este unii fac asta pentru afaceri dar tu cine esti ca sa il judeci?Tu tii cumva Sfintele Taine in mana?Cumva prin intermediul tau Dumnezeu iarta pacatele oamenilor?Oare tu poti boteza copii sau sa faci slujba nuntii,etc.?
Acum depinde de fiecare daca pune taxe la inmormantare sau nu...eu de exemplu nu as pune asa ceva stiind situatia actuala a economiei acestei tari.
Citeste postul meu anterior ca sa intelegi ce am vrut sa spun prin aceste examene si ca ar trebui sa va opriti din a mai face pe grozavii cu pareri
ieftine.
Nu stiu de ce dar acest forum nu prea pare crestin-ortodox pare mai mult crestin-judecator sau crestin-fariseu.Oamenii ca voi il dau jos pe Dumnezeu din tronul de judecata si va asezati voi!
Reply With Quote
Vechi 28.02.2011, 14:16:58
cristinadaciana
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de horatiu.miron Vezi mesajul
Mi-a dat cineva o piesa sa o ascult pe YouTube. Cel care a urcat piesa a facut si un videoclip amuzant cu neoprotestanti americani care se agita - printre ei sunt si cativa din primul filmulet, dar sunt si cateva fețe noi :)

Click aici.
Mai lipseste doar sa se dezbrace si sa faca "ceva" pe apucate...
Reply With Quote
Vechi 28.02.2011, 14:23:30
Banned

Wink

Citat:
Da asa este unii fac asta pentru afaceri dar tu cine esti ca sa il judeci?Tu tii cumva Sfintele Taine in mana?Cumva prin intermediul tau Dumnezeu iarta pacatele oamenilor?Oare tu poti boteza copii sau sa faci slujba nuntii,etc.?
Acum depinde de fiecare daca pune taxe la inmormantare sau nu...eu de exemplu nu as pune asa ceva stiind situatia actuala a economiei acestei tari.
Citeste postul meu anterior ca sa intelegi ce am vrut sa spun prin aceste examene si ca ar trebui sa va opriti din a mai face pe grozavii cu pareri
ieftine.
Nu stiu de ce dar acest forum nu prea pare crestin-ortodox pare mai mult crestin-judecator sau crestin-fariseu.Oamenii ca voi il dau jos pe Dumnezeu din tronul de judecata si va asezati voi!

Dragule Vicentiu ....poi tu te auzi? zici sa nu judece lumea dar chiar TU faci asta cu "brio"....Du-te sa-ti revezi postari mai vechi....du-te sa vezi cum i-ai vb mariei40....Apoi fa-ti singur asta si revino schimbat !
Reply With Quote
Vechi 28.02.2011, 15:50:06
maria40's Avatar
maria40 maria40 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.11.2010
Locație: Arad
Implicit

Citat:

Dragule, tu.....nu ai nici o treaba cu preotia. Iarta-ma, dar cred ca ar trebui sa urmezi o alta facultate. Eu nu te vad pastorind o parohie.
Reply With Quote
Vechi 28.02.2011, 16:45:27
padrevicentiu
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria40 Vezi mesajul
Dragule, tu.....nu ai nici o treaba cu preotia. Iarta-ma, dar cred ca ar trebui sa urmezi o alta facultate. Eu nu te vad pastorind o parohie.
Si daca o sa ma vezi pe mine pastorind o multime de oameni in afara de tine ce zici?Pentru ce ai spus pana acum vrei sa iti zic cuvinte de lauda?De ce nu poti fi smerita macar un pic?
Reply With Quote
Vechi 28.02.2011, 16:48:40
padrevicentiu
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de calator prin ploaie Vezi mesajul
Dragule Vicentiu ....poi tu te auzi? zici sa nu judece lumea dar chiar TU faci asta cu "brio"....Du-te sa-ti revezi postari mai vechi....du-te sa vezi cum i-ai vb mariei40....Apoi fa-ti singur asta si revino schimbat !
Nu am judecat chiar deloc,doar am aratat ca lucrurile nu stau chiar asa...Da am vazut cum am vorbit cu maria40 si este destul de bine scris gramatical.
Reply With Quote
Vechi 28.02.2011, 17:28:53
Banned

Wink

Citat:
Nu am judecat chiar deloc,doar am aratat ca lucrurile nu stau chiar asa...Da am vazut cum am vorbit cu maria40 si este destul de bine scris gramatical.
Dar bre...gramatica nu-ti da "nota de trecere" la bunul simt ! Sa ne pazeasca pe toti Domnul de preoti ca tine! Amin!
Reply With Quote
Vechi 28.02.2011, 18:24:19
padrevicentiu
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de calator prin ploaie Vezi mesajul
Dar bre...gramatica nu-ti da "nota de trecere" la bunul simt ! Sa ne pazeasca pe toti Domnul de preoti ca tine! Amin!
Nu este vorba de bun simt,este vorba de greseala facuta de o persoana(adica maria40) si nici macar nu si-a cerut scuze.Si de ce ma rog sa ne pazeasca Domnul de preoti ca mine?Deja tu faci niste premonitii destul de jalnice,de unde stii tu ca sunt asa cum crezi tu?M-ai vazut la fata?Ai vazut ce fac eu in cotidian sau in timpul liber?Nu prea cred...Domnul sa va lumineze mintile si sa ne pazeasca de oameni ca voi!Amin!
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
hula impotriva Duhului Sfant mihaisepo Din Noul Testament 27 21.08.2011 01:02:17
pacat impotriva Duhului Sfant lore86 Generalitati 12 20.04.2011 11:42:12
Hula impotriva Duhului Sfant Eliana Generalitati 22 19.02.2011 01:52:40
Cultura Duhului - Cuvantul lui Dumnezeu Rodica50 Intrebari utilizatori 34 05.12.2010 19:27:14
DUMINICA POGORARII DUHULUI SFANT SSB Despre Biserica Ortodoxa in general 14 11.06.2008 19:37:23