Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.02.2011, 23:04:44
padrevicentiu
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria40 Vezi mesajul
Eu sunt membru nu de mult timp, dar, o veche cititoare. Mie, sincer, imi plac, postarile tale. Nu am vazut sa fi jignit pe nimeni pana acum. Au, insa, altii grija de asta desi se cred precum vamesii ei sunt farisei pana in maduva oaselor.
Printre care esti si tu...mai ales dupa ce ai creat topicul Minciuna si viclenia
Reply With Quote
Vechi 27.02.2011, 21:10:36
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.02.2009
Implicit

Citat:
În prealabil postat de horatiu.miron Vezi mesajul
Va rog, nu va comportati ca si cum acum as fi aparut pe forum. Am vreo trei ani de cand frecventez.

Altminteri, imi place aici pentru ca e foarte multa activitate si aproape mereu am cate ceva de spus despre temele pe care se discuta.
Draga Horatiu, eu nu prea am timp de stat pe forum , iar cand o fac merg la topicurile care imi plac , cu Protestantii si Neoprotestanti.
Intamplator am gasit ca esti ateu, si m-am bucurat ca totusi esti printre noi.
Eu eram doar curios sa vad ce te intereseaza...vrei sa stii ceva anume, sau vrei sa vezi ce cred altii despre divinitate...
Eu as vrea sa fii ca noi, un crestin ...un om al lui D-zeu...
Toate cele bune si multa sanatate!
"Fiți treji, privegheați. Potrivnicul vostru, diavolul, umblă, răcnind ca un leu, căutând pe cine să înghită. Căruia stați împotrivă, tari în credință, știind că aceleași suferințe îndură și frații voștri în lume." I Petru 5, 8.
Reply With Quote
Vechi 27.02.2011, 22:07:53
horatiu.miron's Avatar
horatiu.miron horatiu.miron is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.04.2010
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Geony Vezi mesajul
Draga Horatiu, eu nu prea am timp de stat pe forum , iar cand o fac merg la topicurile care imi plac , cu Protestantii si Neoprotestanti.
Intamplator am gasit ca esti ateu, si m-am bucurat ca totusi esti printre noi.
Eu eram doar curios sa vad ce te intereseaza...vrei sa stii ceva anume, sau vrei sa vezi ce cred altii despre divinitate...
Eu as vrea sa fii ca noi, un crestin ...un om al lui D-zeu...
Toate cele bune si multa sanatate!
Am deschis discutia asta deoarece felul in care unele culte neoprotestante aleg sa se exprime in timpul serviciului religios mi se pare hilar.

User vechi: hmiron.
User si mai vechi: scrabble.
Reply With Quote
Vechi 27.02.2011, 22:15:14
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de horatiu.miron Vezi mesajul
Am deschis discutia asta deoarece felul in care unele culte
neoprotestante aleg sa se exprime in timpul serviciului religios mi se pare hilar.
Cultele NP cred ca, Duhul Sfant - a 3-a Persoana a Sf. Treimi, e la cheremul lor...nu e smerenie, nu e Duh Sfant....e mandrie, dracul e prezent.
"Fiți treji, privegheați. Potrivnicul vostru, diavolul, umblă, răcnind ca un leu, căutând pe cine să înghită. Căruia stați împotrivă, tari în credință, știind că aceleași suferințe îndură și frații voștri în lume." I Petru 5, 8.
Reply With Quote
Vechi 27.02.2011, 23:48:34
calator prin ploaie calator prin ploaie is offline
Banned

Data înregistrării: 13.01.2011
Locație: intre rai si iad
Religia: Ortodox
Wink

Citat:
Cultele NP cred ca, Duhul Sfant - a 3-a Persoana a Sf. Treimi, e la cheremul lor...nu e smerenie, nu e Duh Sfant....e mandrie, dracul e prezent.
Si la atei.....oare "ghiavolul" nu e prezent?
Reply With Quote
Vechi 28.02.2011, 09:52:07
Geony's Avatar
Geony Geony is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de calator prin ploaie Vezi mesajul
Si la atei.....oare "ghiavolul" nu e prezent?
Nu stiu daca e prezent sau nu, cert este ca atei nu cred in nici o divinitate (asta stiu eu-horatiu sa ma cotrazica). Ori, la NP diavolul are mai multe intruchipari in mai multi d-zei, cate culte atatia d-zei...care mai decare mai "buni", mai "mantuitori", ...
Reply With Quote
Vechi 28.02.2011, 09:59:29
maria40's Avatar
maria40 maria40 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.11.2010
Locație: Arad
Implicit

Citat:
În prealabil postat de padrevicentiu Vezi mesajul
Printre care esti si tu...mai ales dupa ce ai creat topicul Minciuna si viclenia
Recunosc ca am perioade in care cad si pe moment imi vine sa urlu, mai ales cand vad o nedreptate. Stai linistit imi cunosc slabiciunile...uneori simt ca nu sunt vrednica nici sa stau inaintea lui Dumnezeu din pricina neputintelor si a pacatelor mele.
Pe tine insa, te sfatuiesc, avand in vedere ca esti elev la seminar, din ce ai scris tu, sa incerci sa fi mai smerit si sa lasi de o parte mandria. Sa stii ca nu toti preotii au acea chemare care, zic eu, ar fi cea mai importanta la un preot. Important este cum stii sa ajungi la inima mrenilor....sa-i sfatuiesti , sa-i mangai sufleteste sa-i certi daca trebuie dar nu in sensul rau ci pentru indreptarea pacatelor. Faptul ca te plangi de greutatea examenelor pe care le ai la scoala nu e un lucru bun. In viata nu poti obtine nimic fara efort indiferent ce scoala ai urma.
Ai fi putut cu Horatiu sa pui in practica ceea ce ai invatat pana acum la seminariu incercand sa-l faci sa treaca de la ateism la ortodoxism.
Reply With Quote
Vechi 28.02.2011, 10:16:53
razvan_andrei's Avatar
razvan_andrei razvan_andrei is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.11.2008
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
Pe tine insa, te sfatuiesc, avand in vedere ca esti elev la seminar, din ce ai scris tu, sa incerci sa fi mai smerit si sa lasi de o parte mandria. Sa stii ca nu toti preotii au acea chemare care, zic eu, ar fi cea mai importanta la un preot. Important este cum stii sa ajungi la inima mrenilor....sa-i sfatuiesti , sa-i mangai sufleteste sa-i certi daca trebuie dar nu in sensul rau ci pentru indreptarea pacatelor.
F corect. Stiu cazuri (si nu putine) de preoti pt care darul pe care il primesc in urma hirotoniei reprezinta doar un instrument de afaceri. Exista si cazuri extreme in care familia a stat cu decedatul in casa zile intregi deoarece nu aveau bani sa plateasca inmormantarea.

Citat:
Faptul ca te plangi de greutatea examenelor pe care le ai la scoala nu e un lucru bun. In viata nu poti obtine nimic fara efort indiferent ce scoala ai urma.
Da, examene f grele, de parca la POLI, UMF, UTC, Arhitectura, Drept, (si pot sa merg departe cu lista) e apa de ploaie. Oriunde am merge si orice am incerca sa facem, pt un rezultat f bun trebuie perseverenta si multa munca, si mai putina mandrie si aroganta.

Last edited by razvan_andrei; 28.02.2011 at 10:36:41.
Reply With Quote
Vechi 28.02.2011, 12:21:10
Iosif77 Iosif77 is offline
Banned

Data înregistrării: 10.01.2011
Implicit

Citat:
la NP diavolul are mai multe intruchipari in mai multi d-zei,
Mai Geony, NP nu au nimic de a face cu diavolul. Ei il iubesc pe Dumnezeu.
Deci nu e vorba de diavol ci despre Dumnezeu, mai Geony.

Si nu sunt mai multi Dumnezei. Asa pare. De fapt este un singur Dumnezeu in trei Persoane.

Este dificil de explicat insa sunt trei Persoane co-existente si co-eterne intr-un singur Dumnezeu.

Last edited by Iosif77; 28.02.2011 at 12:42:37.
Reply With Quote
Vechi 28.02.2011, 13:00:20
georgeval's Avatar
georgeval georgeval is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.09.2007
Locație: Valenii de Munte
Implicit

Sa ma ierte Dumnezeu dar nimic duhovnicesc nu este intr-o asemenea manifestare religioasa. Extazul poate fi si o inselatorie diavoleasca.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
hula impotriva Duhului Sfant mihaisepo Din Noul Testament 27 21.08.2011 01:02:17
pacat impotriva Duhului Sfant lore86 Generalitati 12 20.04.2011 11:42:12
Hula impotriva Duhului Sfant Eliana Generalitati 22 19.02.2011 01:52:40
Cultura Duhului - Cuvantul lui Dumnezeu Rodica50 Intrebari utilizatori 34 05.12.2010 19:27:14
DUMINICA POGORARII DUHULUI SFANT SSB Despre Biserica Ortodoxa in general 14 11.06.2008 19:37:23