Citat:
În prealabil postat de anna21
Fata draga, fa tu cum crezi si pomeneste desfranati la Sf. Liturghie sa vedem cat "bine" iti va aduce aceasta "iubire" a aproapelui. Pune-i acolo pe Sf. Disc alaturi de Iisus, de Maica Domnului si de Sfinti daca esti convinsa ca este bine.. ne spui si noua rezultatul in plan duhovnicesc.
|
Exista mai multe acceptiuni despre personaele pe care le putem pune la pomelnic pentru Liturghie.
Una este cea de care pomenesti tu.
Alta este ca se pun doar ortodocsii botezati. Indiferent de viata lor. (este cea pe care am fost eu invatata sa o aplic)
La urma urmelor, nu stim noi paatele oamenilor. Mai sunt si alte pacate de moarte in afara desfranarii, pe care nu le stim. A pune faramele pentru o persoana in cupa cu impartasania este un fel de participare la Hristos, dar nu aceeasi cu participarea personala, directa, a persoanei. Acest fel de impartasire indirecta ii poate ajuta sa se indrepte, mai bdegraba.
Zaharia tot zicea ca mantuirea unorza (copiii avortati) depinde absolut de noi. Cu asta nu sunt de acord, dar cred ca mantuirea altora depinde SI de noi. O putem influenta cu acest fel de a ii face sa participe la liturghie.