![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Tocmai de aceea, nu credeți că e inutil demersul rugăciunii pentru cei morți (considerați în chinurile Iadului)? Ca și cum Dumnezeu a greșit și e nevoie să-L corectăm noi. Și apoi, cine vă spune că sunt acum în Iad și se chinuie acolo? Scriptura nu spune așa ceva, singurul care are un asemenea interes e diavolul.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() Uite cum vad eu socoata: Noi nu-i spunem lui Dumnezeu ca a gresit. Daca noi consideram ca a gresit nu Il rugam ci-i spunem imperativ: "Scoate-i imediat de acolo!". Noi consideram ca El a judecat drept. Dar pentru ca stim cat de mari sunt greselile noastre, si cat de slabi suntem noi oamenii presupunem ca majoritatea ajungem in iad, mai putin cei pentru care Dumnezeu ne arata contrariul - Sfintii. De aceea il rugam cu frica si cu cutremur: "Domane, cu mila Ta cea mare, si pentru iubirea Ta fata de fapturile zidite de Tine, izbaveste pe robii tai de chinuri, astfel sa nu cadem si noi in deznadejde din pricina multimii greselilor, si nadajduind spre rai sa ne ostenim sa facem fapte bune."
"În zadar se numește creștin acela, care nu are dovadă sensibilă că Harul lui Dumnezeu sălășluiește în el" - Sf. Simeon Noul Teolog Last edited by FiulRisipitor; 05.03.2011 at 12:50:56. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() Iar Dumnezeu de mii de ani ne răspunde prin Sfânta Scriptură, doar să avem ochii și inimile deschise: chinurile focului vor avea loc doar după revenirea lui Hristos și după înviere. Până atunci morții dorm în patul lor de humă... |
|
||||
|
||||
![]()
Va doresc sa sa depasiti limita materiei... poate veti (re)descoperi sufletul...
|
|||
|
|||
![]()
Cine poate să depășească limita materiei atâta vreme cât suntem în această nenoricită stare de păcat? Poate doar prin credință... iar credința vine din auzirea Cuvântului. Iar Cuvântul... aici e marea problemă: nu spune nimic de un suflet nemuritor. Singurul care are nemurirea e Dumnezeu.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() ![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Toti crestinii stiu ca sufletul este nemuritor....Impotriva acestui aspect eu stiu ca sunt martorii lui Iehova....Dar se pare ca nu sunt singurii....
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Voia Tatãlui Meu este ca oricine vede pe Fiul, si crede în El, sã aibã viata vesnicã, si Eu îl voi învia în ziua de apoi."(Ioan 6:40) Cum vom invia? Adam a primit viata fara sa existe vre-un "suflet nemuritor", de al sau, inaintea ca el sa fie creat. Nu cred ca invierea mortilor este o problema pentru Dumnezeu. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Nervul laringial si viclenia lui Richard Dawkins | flying | Teologie si Stiinta | 88 | 23.09.2011 18:24:40 |
Minciuna si viclenia | maria40 | Generalitati | 68 | 22.06.2011 22:13:56 |
Nu mai raspunde-ti sectantilor | ionut stefan | Secte si culte | 146 | 15.03.2011 09:23:38 |
|