![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
masculin: eu insumi, mie insumi
feminin: eu insami, mie insemi masculin: tu insuti, tie insuti feminin: tu insati, tie inseti masculin: el insusi, lui insusi feminin: ea insasi, ei insesi masculin: noi insine, noua insine feminin: noi insene, noua insene masculin: voi insiva, voua insiva feminin: voi inseva, voua inseva masculin: ei insisi, lor insisi feminin: ele insesi (insele), lor insesi Scuze pentru lipsa diacriticelor. Last edited by antoniap; 13.04.2011 at 14:05:31. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Se scrie corect izbaveste nu isbaveste....apoi izvor nu isvor...apoi va fi si nu v-a fi....se spune si scrie corect doctorita nu doctora....
|
|
||||
|
||||
![]()
Călătorule, ai o problemă gravă cu punctele. Îndreaptă-te pînă nu e prea tîrziu! :)
|
|||
|
|||
![]()
Mda...mi-am dat seama că e inutil topicul, cu toate intențiile mele. După cum spunea și LapetiteMoc: au mai fost deschise thread-uri. Oricum nu sunt frecventate decât de cei care deja știu cum să scrie. Adică e și logic: din moment ce știe să scrie corect, înseamnă că s-a interesat pe parcursul vieții de acest aspect. Deci curiozitatea e vie încă din trecut și intră că poate mai află ceva nou. Unde nu a fost curiozitatea, se vede. Și dacă n-a fost, nici nu are cum să mai apară.
|
|
|||
|
|||
![]()
Florine...draga...da ce au delicatele astea de puncticele? Nu sunt destul de rotunde?!
|
|
|||
|
|||
![]()
M-am gândit să reînvii acest topic din cauză că s-au împământenit atât de mult anumit greșeli, încât au început să instituie o normă, iar ceea ce este scris corect să le pară multora greșit, din cauză că a devenit o excepție.
Am în vedere în primul rând confuzia privind scrierea verbelor „a fi” și a „ști” la condițional și la imperativ negativ. corect: să știi; să fii (greșit: să ști; să fi) corect: nu fi (greșit: nu fii) de asemenea, verbele care se termină în i accentuat se scriu cu un singur i la sfârșit (a citi, a privi, a vorbi); se scriu cu doi i doar la perfectul simplu (eu citii, eu privii, eu vorbii). Last edited by N.Priceputu; 05.03.2013 at 08:50:31. |
|
|||
|
|||
![]()
Scrierea gresita nu va deveni o norma, stai linistit. Numai ca oamenii renunta greu la orgoliul de a recunoaste ca nu stapanesc propria limba. Pe acest forum nu multi, dar incapatanati. Si exact dintre aceia care se dau mari ortodocsi, cu duhul tolerantei si al iubirii de aproapele in sange.
![]() |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cum scriu corect? Cum se scrie corect ...? | antiecumenism | Generalitati | 41 | 20.09.2017 12:11:14 |
Si noi putem sa scriem istoria | dobrin7m | Istoria bisericii | 10 | 18.03.2014 12:15:53 |
Cum sa fac corect? | Dreamm | Generalitati | 7 | 05.10.2011 21:25:22 |
Cum este corect? | cristiboss56 | Rugaciuni | 46 | 23.06.2011 10:41:40 |
Este corect? | alinn | Eutanasia | 14 | 22.02.2007 18:47:20 |
|