![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Eu unul cred ca este posibil numai ca exista o singura precautie : la biserica nu sunteti primiti ca sa vi se slujeasca taina casatoriei decit daca faceti dovada ca sunteti si casatoriti civil prezentind certificatul civil de casatorie . Asa ca a doua oara cind veti merge la biserica pt. a vi se sluji a doua oara slujba casatoriei va trebui ca mai inainte sa treceti iar pe la ofiterul starii civile si sa luati al II-lea certificat de casatorie pt. a-l prezenta iar la popa , mai ales ca parintii sunt cei care in primul rind vor dori sa va insoteasca la acest ofiter al starii civile, in cadrul serbarilor casatoriei. Deci sa nu uitati : doua cununii, doua certificate de casatorie. Nu se poate folosi acelasi prim certificat deoarece ar fi o tragedie pt. parinti sa afle ca voi defapt erati casatoriti de 2 ani si ca in acest timp nu ati tinut decit sa ii pacaliti (ca sa nu zic mult mai real si mai direct). Este cazul , cred , sa ii menajati si sa ii respectati in continuare ca si pina acum ! Totusi , problema ridicata de tine in acest thread propriu se loveste fatis de o realitate absolut zdrobitoare : voi doi sunteti tineri care ati invatat religia in mod organizat in scoala . Cind voi intrati in clasa I deja exista in scoala romaneasca o experienta de 6-7-8 ani in predarea religiei in scoli , ceea ce demonstreaza ca voi ati prins in total vreo 10-12 ani de invatamint cu disciplina ,,Religie". Chiar nimic nu v-a placut din ea ? Profesorul nu a reusit sa va incinte cu nici o fata frumoasa a materiei sale ?
|
||||
|
||||
![]()
Mama, dar parintilor ce le-a mai placut religia, daca prefera ca ai lor copii "sa stea asa" si sa nu se casatoreasca!
|
|
|||
|
|||
![]()
Nenicule! Sa se casatoreasca cand or avea bani sa-si sustina familia! Nu destrabalare "legala" in fata lui Dumnezeu pe banii parintilor!
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Daca nu vreti sa mai stati in concubinaj, foarte bine faceti. Nu mai stati.Pastrati-va curati si daca dragostea voastra este adevarata si nu este doar atractie fizica, va rezista pana cand veti avea binecuvantarea parintilor. E foarte greu la 20 de ani, fara studii terminate, fara nimic material care sa va ofere un punct de plecare,mai ales IN ZIUA DE ASTAZI cand un loc de munca e un privilegiu curat, sa poti razbi , sa-ti faci o familie, sa-ti iei angajamente si responsabilitati.Atata timp cat inca mama iti pune o farfurie pe masa, nu poti vedea lucrurile corect.Sa stii ca viata nu e numai pupaturi si fluturasi si artificii si stelute si floricele pe campii...Chiar daca ai doar 20 de ani, tu gandesti mai matur decat el la 21..Deci sfatul meu este sa fii rationala, sa nu te arunci cu capul inainte, pentru ca "nu vreau sa mai traiesc in concubinaj", NU AJUNGE pentru ca sa faci un pas atat de important.Nu te casatoresti ca sa divortezi peste 2 ani. O faci pentru totdeauna. Deci parerea mea, dupa care te poti lua sau nu, este sa-ti restabilesti prioritatile in viata.Nu fa lucrurile incapand cu sfarsitul, ca vei regreta intr-o buna zi, dar va fi prea tarziu. Incepe cu inceputul.Si asculta-ti parintii. Si desigur, duhovnicul. Si ai grija de tine! ![]() |
|
|||
|
|||
![]() ..sau cum imi place mie sa spun: o singura data te casatoresti pentru prima data. |
|
|||
|
|||
![]()
Ne-am gandit si noi la multe variante...acum o sa asteptam si o sa mergem sa cerem sfatul unui preot.Ba da chiar mi-a placut mereu Religia si acum sunt in anul I la Facultatea de Teologie-Sectia Didactica:))..asa ca o sa fiu si eu profesoara de Religie.Stiam si eu ca nu e posibil,dar mereu e bun si sfatul aproapelui tau.Acum ce vrea Dumnezeu....Oricum multumesc mult tuturor.
|
|
|||
|
|||
![]()
Da sa stiti ca imi place sa stau de vorba cu voi!!!
|
|
|||
|
|||
![]()
In primul rand, care este motivul pentru care va grabiti cu casatoria?
Impartasiti reciproc teama ca unul dintre voi "va da bir cu fugitii" daca veti mai astepta 2-3 ani? Ar trebui sa stiti ca asta se poate intampla si sau chiar mai ales DUPA casatorie, daca relatia nu are baze prea profunde. In al doilea rand, v-ati gandit ce veti face daca azi va casatoriti si maine veti avea un copil? Il veti putea creste? Il veti ascunde si pe el ca si casatoria voastra? |
|
||||
|
||||
![]()
Aici pe forum de putine ori s-a facut vorbire despre virtuti intelese in sensul lor real, teologic . De putine ori sau chiar deloc au fost apreciate virtutile asa cum ne invata sfintii parinti sa o facem . Vorbesc despre forumul de discutii si nu despre articolele postate pe site.
Dar am avut placuta surpriza ca navigind si pe alte site-uri ortodoxe sa descopar articole , forumuri de discutie si tineri cu virsta intre 17 si 36 de ani care apreciaza virtutea castitatii ,. care isi spun din experienta lor legat de aceasta si inca multe amanunte . Deosebit de interesante pareri, pozitii si atuitudini . Aici (adica pe forum)nu am avut ocazia decit sa vad elogiul relatiilor nefiresti de impreunare umana acceptate ca si cind nu ar fi contravenit ortodoxiei, asta apropos de subiectul propus discutiei. Acest sit nu este altul decit ortodoxiatinerilor . Cercetati si veti gasi lucruri inedite , folositoare mintuirii omului .
Credinta dreapta este medicamentul cel mare si cel dintii al mintuirii !- Sf. Maxim Marturisitorul . Last edited by zaharia_2009; 26.04.2011 at 22:41:22. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
casatorie | cciubo | Nunta | 9 | 03.09.2010 20:22:07 |
casatorie | alina88 | Generalitati | 20 | 01.09.2010 20:54:10 |
Casatorie la 16 ani | firulescudaniel | Nunta | 37 | 20.12.2008 12:34:04 |
casatorie | alexdnny | Generalitati | 3 | 05.05.2008 16:15:45 |
casatorie | madalinutza | Nunta | 3 | 21.03.2008 22:40:13 |
|