![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Intr-un fel exista ceva adevar in ceea ce spune parintele Teofil, in marea majoritate a cazurilor cei ce se convertesc de la ortodoxie la alte culte nu stiau aproape nimic despre ortodoxie inainte.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Stilistii intr-adevar nu sunt in comuniune cu nimeni pentru simplul fapt ca sunt prea fundamentalisti si ca atare considera ca doar ei sunt adevarati ortodocsi si ca restul bisericii este pierduta, nu se mantuieste, si ca atare se autoexclud din comuniunea cu aceasta. Iar din punctul lor de vedere, comuniunea va fi posibila doar daca toata biserica ortodoxa devine stilista. Cam asta este problema cu fundamentalistii in general, datorita ideii lor ca ar detine Adevarul absolut, se autoexclud de la Biserica mama, pierd comuniunea cu aceasta. Si ca de obicei nu isi dau seama ca ei trebuie sa-si revizuiasca atitudinea, ci sunt convinsi ca greseala este la ceilalti care nu se dau dupa ei. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dupa cum vezi, Teofil ia apararea ortodoxiei fara insa sa spuna ca mantuirea ar apartine doar ortodoxiei. Faptul ca el zice "sectari" dar accepta mantuirea lor il arata cu mult mai moderat decat tine care spui ca ii numesti cel mult neoprotestanti dar le contesti mantuirea. Tu te concentrezi pe forma in loc sa vezi continutul... Daca inlocuiesti cuvantul "ortodox" din cuvantarea lui Teofil si pui in loc "catolic", eu pot sa iti arat destui catolici care sa faca exact acelasi discurs despre cei care parasesc Biserica catolica pentru altele, inclusiv pentru ortodoxie. Cel care crede ca detine Adevarul nu poate spune altceva despre cei care parasesc biserica proprie decat ca acela de fapt nu a avut o traire autentica in Biserica si nu a cunoscut-o cu adevarat pentru ca altfel nu ar fi parasit-o ci ar fi ramas sa o aprofundeze. Cunosc o gramada de catolici care cred asta despre Biserica catolica. Altfel nu ar mai ramane catolici! Teofil a stiut bine de ce unii parasesc Biserica Ortodoxa: "Ceea ce au sectele si ii tenteaza pe unii este predica, cintarea si "siguranta" mintuirii"". Insa ce este rau in a fi tentati de predica, de cantare si de siguranta mantuirii? Siguranta mantuirii o da Iisus in Evanghelia Sa, o spune foarte clar si El isi tine mereu cuvantul. Toti primii crestini aveau aceasta siguranta, chiar daca mai era din cand in cand clatinata de nesiguranta izvorata din firea umana care nu mai este capabila sa aiba incredere in Dumnezeu asa cum au bebelusii incredere in parintii lor. Asta nu inseamna ca nu tin si "sectarii" post, si nu au fapte, dimpotriva, este o prejudecata pur ortodoxa ideea ca ceilalti ar crede ca "Hristos ne primeste si nu ne cere nimic". "Sectele" stiu foarte bine ca Iisus ne cere faptele dupa care vom fi judecati, de aceea se straduiesc sa aiba cat mai multe fapte... Cat despre faptul ca cei care au parasit ortodoxia nu au cunoscut-o de fapt, pai este normal atata vreme cat li se prezinta o pseudo-ortodoxie. Adevarata ortodoxie care exista la primii crestini, cu greu se mai vede astazi, asa ca nu-i de mirare ca o cauta in alte parti... Last edited by Adriana3; 03.05.2011 at 13:48:37. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
"Si le-a zis: Oricine va primi pruncul acesta, in numele Meu, pe Mine Ma primeste; iar oricine Ma va primi pe Mine, primeste pe Cel ce M-a trimis pe Mine. Caci cel ce este mai mic intre voi toti, acesta este mare. Iar Ioan, raspunzand, a zis: Invatatorule, am vazut pe unul care, in numele Tau, scoate demoni si l-am oprit, pentru ca nu-Ti urmeaza impreuna cu noi." Deci, acel om era cu Iisus sau nu? Nu era cu Iisus din moment ce ap. Ioan zicea ca nu ii urma lui Iisus impreuna cu ei, cu apostolii, chiar daca facea minuni in numele lui Iisus? De la cine erau atunci minunile daca acela nu il urma pe Iisus impreuna cu apostolii? Ia hai sa vedem ce raspuns da Iisus: "Iar Iisus a zis catre el: Nu-l opriti; caci cine nu este impotriva voastra este pentru voi ." (Luca 9:48-50) Dupa parerea dvs. aceste cuvinte au fost adresate doar apostolilor sau si urmasilor de astazi ai apostolilor? Daca da, de ce nu ascultati cuvintele Domnului care zice sa nu-i opriti pe cei care fac minuni in numele Lui chiar daca nu urmeaza apostolilor? Daca nu, atunci no comment. Last edited by Adriana3; 03.05.2011 at 14:00:15. |
|
|||
|
|||
![]()
Noi, ortodocsii, avem respect pentru preotii nostri. De aceea nu le spunem pe nume, ci spunem Pr. Teofil.
Deasemeni scriem Maica Domnului sau Maica Sa, deci cu majuscule, caci nu consideram precum sectarii, ca Maica Domnului ar fi fost o femeie obisnuita, caci nu a fost. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Tu poti crede ce vrei, adica ce consideri tu ca e corect din punctul tau de vedere in privinta minunilor, dar asta nu inseamna ca este corect si din punct de vedere ortodox; ori tu inca esti ortodoxa. Spun "inca", avand in vedere ca se produc convertiri mai mult sau mai putin asteptate printre membrii acestui forum. In privinta asta nu spun decat: Doamne fereste! Sa luam aminte si sa nu ne amagim: 21. Nu oricine Îmi zice: Doamne, Doamne, va intra în împărăția cerurilor, ci cel ce face voia Tatălui Meu Celui din ceruri. 22. Mulți Îmi vor zice în ziua aceea: Doamne, Doamne, au nu în numele Tău am proorocit și nu în numele Tău am scos demoni și nu în numele Tău minuni multe am făcut? 23. Și atunci voi mărturisi lor: Niciodată nu v-am cunoscut pe voi. Depărtați-vă de la Mine cei ce lucrați fărădelegea. 24. De aceea, oricine aude aceste cuvinte ale Mele și la îndeplinește asemăna-se-va bărbatului înțelept care a clădit casa lui pe stâncă. (Matei 7, 21-24) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ortodoxia EXISTA, dar trebuie cautata acolo unde este. Si sa ne apropiem de aceasta cu smerenie, caci harul fuge de la cei mandri. Daca te uiti la marturisirile celor, care au devenit credinciosi ortodocsi, vei vedea ca au trecut si inca mai trec prin multe suferinte si pierderi, caci: Jertfa lui Dumnezeu: duhul umilit; inima înfrântă și smerită Dumnezeu nu o va urgisi. Iata deci pe ce cale sa cautam Ortodoxia; si atunci o vom gasi! Cei mandrii vor gasi si ei ceva, dar cu totul altceva! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu stiam ca a spune omului pe nume este lipsa de respect. Dumnezeu ne va chema pe toti pe nume, si acest fapt este dovada marelui respect pe care il are pentru noi. Domnul a zis sa fim cu totii ca fratii, niciunul mai mare peste celalalt si a zis sa nu numim pe nimeni tata decat pe cel ceresc. Ca atare eu nu pot numi un preot "parinte", si nici mie nu imi place sa fiu chemata Dr. Adriana ci simplu Adriana. Asa ca fac celorlalti ceea ce si mie imi place ca altii sa imi faca. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ca atare, pasajul care l-ai dat aici te invita inca si mai mult sa faci dupa cuvintele Domnului pentru ca nu ajunge sa zici Doamne Doamne din postura de ortodox, sau sa faci minuni din postura de ortodox, ca sa ajungi la Domnul daca nu faci ceea ce ti-a zis El sa faci. Iar in acest paragraf El zice bine ce trebuie facut dar nu ai citat tot ce a zis. Iar apoi, in afara acestui pasaj, una dintre cele spuse de El este si sa nu fie opriti cei care fac minunile in numele Lui. Simplu. Nu se refera deloc la dogme. Last edited by Adriana3; 04.05.2011 at 17:52:01. |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Despre vorbirea cu mortii | strajeru | Secte si culte | 2 | 09.04.2018 22:32:16 |
Care este adevarul despre vorbirea in limbi ? | petrut-angel | Secte si culte | 1534 | 12.03.2018 22:00:37 |
Vorbirea in limbi - ajutor | Archangel | Reguli generale de utilizare a forumului | 37 | 03.01.2013 12:16:48 |
Dilema unui ortodox privind darul vorbirii in limbi la penticostali | gpalama | Secte si culte | 4 | 29.05.2010 21:11:29 |
DESPRE VORBIREA IN LIMBI | Ioan_Ciobota | Generalitati | 4 | 24.03.2010 17:09:10 |
|