Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Romano-Catolica

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 04.05.2011, 17:51:24
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Erethorn Vezi mesajul
Nu, Dumnezeu are nevoie de credinciosi care sa raspandeasca Cuvantul si Biserica sa in toata lumea.

Asa cum a invatat Isus, asa cum au facut catolicii.
Si protestantii au aceleasi pretentii.
Sa le dam oare dreptate?
Dumneata le dai?

Citat:
Vedeti dumneavoastra, atat BO cat si BC isi aroga ambele titluri: Ambele biserici spun ca sunt atat ortodoxa, cat si catolica.
Noi mai degraba avem pretentie, pe langa "ortodoxa" la "soborniceasca".
Stiu, in principiu e acelasi lucru, doar o diferenta de finetze :)

Citat:
In ceea ce priveste ortodoxia, este de discutat daca noi putem judeca cu adevarat, din punct de vedere dogmatic, in ce masura fiecare se apropie de acest ideal.
Se tot discuta aici de ani buni, fiecare insa crede ca el are dreptate. :)

[qupte]Dar in ceea ce priveste catolicismul, treaba este mult mai simpla si mai clara, vizibila cu ochiul liber. [/quote]

Hm, asa sa fie oare?
Ceea ce pt dvs. e foarte vizibil cu ochiu liber, pentru ortodocsi poate e pura fantezie :)

Citat:
In rezumat: Nu stiu cu certitudine daca BO este ortodoxa sau daca BC este ortodoxa.
Dar vad cu ochiul liber si stiu cu certitudine ca BC este catolica, iar BO nu este catolica.
Faptul ca e centralizata in jurul unui om cu pretentii de "loctiitor" a lui Hristos ca si cand acesta ar lipsi cu desavarsire din lume nu cred ca este de natura sa-i ofere bisericii romano-catolice catolicitate.

Eu cred ca stiti f. bine ca si asa exista curente de gandire catolica care sunt in conflict cu Vaticanul si invaturile oficiale afirmand ca ei sunt adevaratii purtatori ai traditiei catolice.
Daca nu stiti despre asta, intrebati-l pe tovarasul Mihnea Dragomir.

Ortodoxia este sobornoceasca acolo unde este, prin prisma:
1. invataturii de credinta
2. comuniunea Euharistica.

restul sunt detalii si lucruri mai mult sau mai putin lumesti.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cardul De Sanatate Cu CIP RFID 666 Devine Obligatoriu De La 1 Ianuarie 2013 myself00 Generalitati 1 03.01.2013 21:37:21
Teoria Big-Bang-ului il exclude pe Dumnezeu din Creatie neica_nimeni_altul Teologie si Stiinta 59 27.11.2012 12:25:23
Viteza forumului sophia Reguli generale de utilizare a forumului 4 02.08.2012 14:03:02
Papa: Dumnezeu s-a aflat in spain spatele Big Bang. Universul n-a aparut intamplator. Eugen7 Teologie si Stiinta 15 09.01.2011 17:42:36
Trapeza - locul unde hrana devine rugaciune adrian35 Intrebari utilizatori 8 07.05.2010 18:36:35