Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica ortodoxa > Despre Biserica Ortodoxa in general
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 15.05.2011, 01:35:32
tabitha's Avatar
tabitha tabitha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.04.2011
Locație: usa
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristiboss56 Vezi mesajul
Mihnea se apropie cu repeziciune de Ortodoxie . . . , semn bun . . . !
Vrabia malai viseaza :) Mai citeste, Cristi si ce scrie MD pe alte topice despre Ortodoxie.
Vechi 15.05.2011, 20:24:39
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Smile

Citat:
În prealabil postat de mirela.t Vezi mesajul
Vrabia malai viseaza :) Mai citeste, Cristi si ce scrie MD pe alte topice despre Ortodoxie.
Posibil sa visez , posibil sa gresesc , caci sunt ca si tine , ca oricare altul de aici si de pretutindeni , cu bune si cu mai putin bune , cu pacate mai mari sau mai mici . . . , deci nu polemizez cu tine pe tema asta , dar sunt sigur , asa cum am mai spus si pe alt thread , ca biserica catolica se va reantoarce la normalitate , si va fi o singura Biserica Soborniceasca si Apostolica - Biserica Ortodoxa , caci altfel crestinismul nu va avea nici o sansa reala de izbanda , ori Dumnezeu nu dormiteaza precum cred unii binevoitori de aici si de pretutindeni ! Sunt convins ca ai auzit de proorociile in care se arata ca acesta este ultimul papa . . . Nu stiu , personal , daca o sa mai apuc aceste vremuri minunate , tu ai toate sansele , dar sunt convins ca asa va fi ! O saptamana binecuvantata , draga Mirela !
Vechi 15.05.2011, 20:28:52
glykys's Avatar
glykys glykys is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.08.2009
Locație: Bucuresti
Implicit

Ce prorociri? Eu nu am auzit asa ceva pana acum. Intreb si eu din curiozitate...
Vechi 15.05.2011, 20:36:31
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Smile

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
Ce prorociri? Eu nu am auzit asa ceva pana acum. Intreb si eu din curiozitate...
Florin Ionut avea sursa exacta ! Cand gasesc thread-ul unde s-a pomenit de asa ceva , voi aduce link-ul aici !
Vechi 15.05.2011, 21:38:12
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
Nu jos pălăria , ci să dai cu ea de pământ, de ciudă și de bucurie, căci Mihnea se apropie cu repeziciune de Ortodoxie . . . , semn bun . . . !
Dl. Mihnea doreste sa va contrazica, ar vrea ca ortodocsii sa vina in BC, nu invers: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=814
Vechi 15.05.2011, 21:40:41
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de glykys Vezi mesajul
Am dat si eu e vorba de o profetie a Fer. Agathanghel, care spunea ca un papa va readuce catolicii la ortodoxie. Daca e vorba de aceasta profetie. Dar nu stiu daca a fost interpretata corect, cuvintele sale erau mai ambigui (interpretarea era facuta de altcineva).
Vechi 15.05.2011, 21:52:59
AdrianAamz AdrianAamz is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.02.2010
Locație: Elada / Romania
Implicit

Dumnezeu sa ma ierte, si sa ma ierte si fratii ortodocsi si cei catolici, dar daca e sa judecam la nivel macro-istoric, adevarul chiar acesta este: numai un papa poate aduce BRC la ortodoxie. Fiindca papa este capul unic al BRC si el este considerat infailibil, de aceea toti catolicii trebuie sa-l asculte cu sfintenie.

Pe cand in ortodoxie, daca un ierarh o ia razna, credinciosii in primul rand au datoria sa se delimiteze de el, nicdecum sa elaboreze doctrine justificative ale greselilor acestuia, si in al doilea rand vor gasi oricand un alt ierarh nedeviat, in a carui jurisdictie sa se plaseze.

Pe de alta parte (si iarasi imi cer iertare), daca, sa zicem, ca incet-incet si rand pe rand, toti mirenii catolici vor parasi BRC, fie prin trecere la ortodoxie, fie prin aderare la vreo secta sau prin totala apostazie (dupa modelul francez...), ramanand catolici numai clericii, ce solutie ar putea gasi papa ? Caci nu mai are inchizitia care aducea cu forta oile ratacite la staul ...
Vechi 15.05.2011, 22:04:51
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AdrianAamz Vezi mesajul
Dumnezeu sa ma ierte, si sa ma ierte si fratii ortodocsi si cei catolici, dar daca e sa judecam la nivel macro-istoric, adevarul chiar acesta este: numai un papa poate aduce BRC la ortodoxie. Fiindca papa este capul unic al BRC si el este considerat infailibil, de aceea toti catolicii trebuie sa-l asculte cu sfintenie.
Da, asta e un avantaj al dogmei Filioque. Daca un papa ar zice ca trebuie sa devina ortodocsi ar trebui sa-l asculte fara sa puna la indoiala cuvintele.
Vechi 15.05.2011, 22:39:17
AdrianAamz AdrianAamz is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.02.2010
Locație: Elada / Romania
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Da, asta e un avantaj al dogmei Filioque. Daca un papa ar zice ca trebuie sa devina ortodocsi ar trebui sa-l asculte fara sa puna la indoiala cuvintele.
Cred ca ati vrut sa spuneti ca e un avantaj al dogmei primatului papal si infailibilitatii papale...
Eh, orice lucru are doua aspecte: unul avantajos, unul dezavantajos...
Vechi 16.05.2011, 11:32:17
ioan cezar
Guest

Implicit

Citat:
sunt sigur , asa cum am mai spus si pe alt thread , ca biserica catolica se va reantoarce la normalitate , si va fi o singura Biserica Soborniceasca si Apostolica - Biserica Ortodoxa , caci altfel crestinismul nu va avea nici o sansa reala de izbanda
Draga Cristi, iti respect punctul de vedere si siguranta si mai ales inclinatia afectiva spre reintegrarea BC in Marea Biserica Ortodoxa. Nu voi comenta, deci, in nici un fel afirmatia ta, mai ales ca am incredere in seriozitatea ta - nu arunci cu vorbele la intamplare, din cate am constatat aici pe forum.
Or, tocmai pentru ca vine de la tine acest mesaj, si nu de la un om mai putin apropiat de Biserica, sunt cu atat mai mirat in mine insumi si, marturisesc, sunt mahnit...

"... caci altfel crestinismul nu va avea nici o sansa reala de izbanda" ...
Ma intreb in mine insumi, stau de vorba cu mine: Chiar asa de sumbru suna viitorul? Este Biserica Ortodoxa amenintata atat de serios si nu are ca solutie decat intoarcerea fratilor din BC la trunchiul comun din care s-au desprins?
A pierdut Ortodoxia toata Mila lui Dumnezeu incat e amenintata cu un nou Potop?
Am ramas cu totii fara Duhul Sfant sau suntem foarte aproape de aceasta catastrofa?
Are nevoie Ortodoxia de sprijin lumesc in asa masura incat, daca nu il are, va disparea?
Daca e asa, sa ne pregatim pentru Sfarsit, ca nu mai e mult...

Or, eu cred ca Ortodoxia traieste prin Mila Domnului si nu prin mila statului sau prin ajutorul oricaror altor Biserici. Traieste prin sfintii Ei din ceruri si de pe pamant, prin Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu, care e "mantuirea neamului crestinesc" si care ne deschide noua "usa milostivirii", "ca sa nu pierim noi, cei ce nadajduim intru Tine si sa ne izbavim prin Tine din nevoi", traieste fiind alcatuita din norodul crestin dreptmaritor, sarmanul norod care suntem noi...
Traieste prin copiii nostri care inalta catre Domnul rugaciuni de o mare curatie, rugaciuni care inmoaie si pietrele, rugaciuni sfintitoare.
Traieste prin smeritele, frumoasele bisericile noastre care lumineaza orasele, satele, catunele.
Traieste prin miile de troite care amintesc, pe margine de drumuri, prin mohor si porumburi, ca Domnul este cu noi.
Traieste prin Ea Insasi, caci inlauntrul Ei straluceste Capul Iisus Hristos.
Traieste chiar prin noi, pacatosii, care nu suntem vrednici de pecetea Harului din noi si tocmai pentru aceasta facem spovada si ne rugam cu lacrimi din cainta omeneasca si har dumnezeiesc.
Traieste si va trai in veac, pana cand Dumnezeu va aduce ultima clipa a lumii asteia.

Ca BC va veni la Ortodoxie - numai de bine. Ca va ramane pe pozitii - e treaba BC, prin ingaduinta Bunului Dumnezeu.

Ortodoxia a trecut prin clipe mult mai crunte decat cele pe care le traim astazi. Prigoanele, martirii crucificati de-a lungul drumurilor, inchisorile moderne, comunismul etc.... Pe toate le-a trecut Ortodoxia, prin credinta oamenilor si prin Mila Domnului. Va trece si acum, cu ajutorul Stapanului nostru Domnul Iisus Hristos.

Imi amintesc de Sfantul Maxim Marturisitorul si ucenicul sau, Atanasie. Doi pribegi care despicau cu lumina sfanta a Ortodoxiei un intreg imperiu de intuneric. Totul le era impotriva. Imparati, regi, armate, episcopi, patriarhul, monahii, norodul, totul, absolut totul, iadul pe pamant... Si? Si ce s-a intamplat? A pierit Ortodoxia? S-a sfarsit atunci Evanghelia?
Cum au trecut doi oameni, sfisiati de lipsuri si ciuntiti cu biciul si cu sabia, Ortodoxia peste prapastia intunericului, cu atat mai mult Biserica va merge azi catre Imparatia lui Dumnezeu prin toate ale noastre, prin noi insine, credinciosii, asa cum suntem lipsiti de virtute si incarcati de pacate - dar ingenunchiati in pocainta si cu inima murmurind nadejde si un strop de bucurie duhovniceasca.
Nu avem nevoie de duhul triumfalist. Acesta nu e ortodox. Noi traim, noi trecem prin timp fiind ingenunchiati in duh de pocainta inaintea Domnului nostru Iisus Hristos, Mantuitorul Cel iubit. Asa am mostenit de la mosii si strabunii nostri, asa dam mai departe, in veci.

Asa cred eu, sa ma ierti, pentru Hristos sa ma ierti, daca am spus ceva necuviincios sau gresit, frate drag, Cristian!
Domnul cu noi! AMIN
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Marea inselaciune a sectei adventiste: "moartea pune capat constientei" doctor_faustus Secte si culte 330 03.07.2013 18:09:58
Puterea de a o lua de la capat Alexa12 Generalitati 4 17.12.2012 16:48:18
"Nu ramanem decat cu ceea ce daruim" silverstar Generalitati 10 15.02.2012 12:12:40
Traian Băsescu: Nu rămânem fără electricitate ( Pana cand?) hydro314 Generalitati 0 13.02.2012 20:40:11