![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Nu înțeleg ce spui. Poate dacă ai rezuma pe scurt ideile pe care vrei să le transmiți aș pricepe mai ușor.
Oricum, din cîte-mi dau seama sensul mîntuirii în filosofia prezentată mai sus nu are nimic în comun cu creștinismul, d-apoi cu ortodoxia. La noi e simplu: mîntuirea e atunci cînd te detașezi de cel rău, care este enitate personală. E o izbăvire, o salvare, o scăpare din mrejele lui, ajungînd într-o comuniune personală cu Dumnezeu. Subliniez personală, pentru că altfel alunecăm către panteismul oriental, unde după cum spuneai eul omului se contopește în Brahman cel impersonal. Deci sincretism între hinduism și creștinism nu poate să existe, oricît ar încerca cineva să demonstreze asta.
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Mantuirea ortodoxa-mantuirea protestanta | Ioana-Andreea | Secte si culte | 77 | 16.11.2013 22:42:56 |
Mantuirea | Tartaruga | Dogmatica | 413 | 11.09.2012 03:18:26 |
Mantuirea | danyel | Despre Biserica Ortodoxa in general | 1 | 24.12.2006 22:39:15 |
|