Citat:
În prealabil postat de Eugen7
Draga Catalin, se pare ca nu ai inteles mare lucru din ce am scris. Ori nu am fost eu destul de clar, ori nu ai fost tu destul de atent...
|
Draga Eugen, desi ti-am aratat care e adevarul si ce spune invatatura BO, tu spui ca sfintii si catehismul se insala, si tu ai rationat mai bine si intelegi mai bine. Te rog, fa un apel la Patriarhie sa schimbe catehismul ca e gresit si tu ai unul mia bun. Cand o sa imi spui, ca sa putem discuta pe marginea lui. Pentru inceput da-mi si cateva exemplu din sfinti sau din alta parte care sa sustina ceea ce spui tu, ca sa imi dau seama ca nu e doar parerea ta.
Mai spui ca paganii se pot mantui, dar ereticii nu. E un pas macar, pana acum am auzit doar de faptul ca ereticii se pot mantui, numai fanaticii sustin ca nu. Sunt eretici care sunt doar formal eretici, ei necunoscand adevarul, ci doar pentru ca s-au nascut in acel cult. Bineinteles ca aceia o sa aiba parte de judecata mai buna decat paganii care nu se inchina la Dumnezeu, ci la idoli.
Ai vazut ce scrie negru pe alb in catehism? Fara har nimeni nu se poate mantui. Pentru ca oricate fapte bune face nu poate primi harul pierdut de la Adam. Si fara har nu se poate mantui. Harul este in Sfintele Taine. De ce oare unora nu le place adevarul si cauta sa schimbe adevarul dupa cum cred ei?
Ieri am vazut ca ai scris si cateva articole despre evolutionism pe site-ul crestinortodox. Bo respinge evoutionismul si big-bang-ul, sunt mai mult decat erezii. daca ereticii au una sau cateva invataturi deformate, evolutionismul neaga creatia asa cum a fost. Ceea ce spui despre evolutionism nu vei gasi in ortodoxie.
Ai scris de talharul de pe cruce, e singurul lucru despre care am uitat sa scriu data trecuta. Raspunsul l-a dat chiar si un catolic pe forum. Talharul s-a mantuit la fel ca dreptii din Vechiul Testament, nu stii ca au fost luati din Iad si dusi in Rai? Iisus este Marele Arhiereu.
Catehismul ortodox nu se adreseaza doar catehumenilor (chiar si asa, cei ce doresc sa devina ortodocsi trebuie sa stie adevarul, iar cei ce sunt nu trebuie?) ci scrie chiar la inceput, "
Catehismul ortodox este cartea in care se cuprinde pe scurt invatatura de credinta a Bisericii Ortodoxe."
Asadar, daca aceatsa este invatatura BO, daca vrei sa sustii o alta inavatura iti poti spune parerea, dar nu poti spune ca ar fi ceea ce sustine BO. La fel si in cazul evolutionismului.