Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.05.2011, 18:14:23
I.Calin's Avatar
I.Calin I.Calin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.08.2010
Locație: România
Religia: Ortodox
Implicit

Dragul meu, departe de mine gândul de a nu recunoaște meritele regalității în România modernă și contemporană. Dacă ați observat am ținut să subliniez și eu aceasta.
Argumentele istorice sunt OK, dar nu sunt suficiente să susțină ideea de monarhie. Nu este exclus ca realizările trecute ale României să nu fi fost împlinite și într-un stat republican. N-avem de unde ști, trend-ul secolului XIX era, în general, spre monarhie cu câteva excepții. Iar românii fiind atâta vreme sub sultan / țar, cu o istorie zbuciumată și o predispoziție, aș zice eu, spre aservire, puteau să-și dorească vreo republică? Republică care presupune implicarea tuturor oamenilor responsabili în guvernarea țării (prin vot sau direct)?

Din nefericire, atunci ca și astăzi... Probabil, ne gândim că monarhia va salva România! Dar pe români cine-i va salva?
Mulțumescu-Ți Ție, Doamne, pentru toate, pentru fiecare zi și pentru moartea ce va veni, Te ascult, Doamne și nici măcar după ascultare, nu-mi da mie, ci numai după voia Ta, ajută-mi părtaș să fiu binecuvântărilor Tale, acum și întru împărăția Ta. Amin.
Reply With Quote
Vechi 26.05.2011, 17:24:14
vsovivi vsovivi is offline
Banned

Data înregistrării: 09.10.2008
Locație: Insectharul ortodox, în nepocăibilul pocăibil și pocăindu-se tainic.
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de I.Calin Vezi mesajul
Dragul meu, departe de mine gândul de a nu recunoaște meritele regalității în România modernă și contemporană. Dacă ați observat am ținut să subliniez și eu aceasta.
Argumentele istorice sunt OK, dar nu sunt suficiente să susțină ideea de monarhie. Nu este exclus ca realizările trecute ale României să nu fi fost împlinite și într-un stat republican. N-avem de unde ști, trend-ul secolului XIX era, în general, spre monarhie cu câteva excepții. Iar românii fiind atâta vreme sub sultan / țar, cu o istorie zbuciumată și o predispoziție, aș zice eu, spre aservire, puteau să-și dorească vreo republică? Republică care presupune implicarea tuturor oamenilor responsabili în guvernarea țării (prin vot sau direct)?

Din nefericire, atunci ca și astăzi... Probabil, ne gândim că monarhia va salva România! Dar pe români cine-i va salva?

Păi asta e cea mai mare păcăleală, reprezentarea, că cică noi mereu trebuie să fim reprezentați de cineva... și ceea ce e și mai ciudat e că deși reprezentanții noștri care cică ne reprezintă se aleg din 4 în 4 ani, deci se schimbă din 4 în 4 ani, ei rămân mereu aceiași.

Nu ar fi mai simplu să mă reprezint singur pe mine însumi sau să mă reprezinte Dumnezeu? Ce bine ar fii să nu mai fie nevoie de nimeni care să mă reprezinte... Căci eu nu aleg pe cineva care să mă reprezinte pe mine ci care să se reprezinte pe el însuși că de aia îl aleg căci îmi convine cum se prezintă...

Deci nu vreau nici un avocat care să mă reprezinte pe mine, nu mai vreau să aleg reprezentanți într-o republică ci oameni care să se reprezinte pe ei și eu să-i aleg pentru că prin ei îl regăsesc pe Dumnezeu. Deci nimeni altcineva nu mă poate reprezenta mai bine ca regele, căci regele este unsul Domnului, și faptele lui ca rege mă reprezintă. Cine nu și-ar dori să fie rege?

Fii rege peste poftele și voirile tale ca să nu păcătuiești.

Last edited by vsovivi; 26.05.2011 at 17:28:48.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
pierduta.. LadyinBlack Preotul 16 27.05.2010 01:51:13
Romania bunului simt ...sau ....Romania nesimtirii ! elenavioletacocos Generalitati 22 22.11.2009 22:58:28
facultatea de drept: o alegere potrivita? darlik Generalitati 4 14.09.2008 07:33:50
Crestinism sau islamism - la alegere Dodi Botezul 5 26.11.2006 14:10:18