![]() |
![]() |
|
|
||||||||
|
||||||||
![]() Citat:
Avand in vedere ca toti sustineti fix acelasi lucru, cum discernem care spune adevarul? Ma rog, in afara faptului ca daca te nasti in Romania, sansele sunt sa fii ortodox, in Kuwait musulman, etc. Cat despre Biblia care a ramas aceeasi, nu e tocmai asa. Cauta-l pe Google sau Youtube pe Bart Ehrman, un om care studiaza Bibia for a living, si ai sa fii surprins. Si nu placut... Citat:
Citat:
Sa fim seriosi, chiar si Invierea, cea mai mare minune din crestinism (si centrala, de altfel), nu se regaseste in nici o sursa contemporana, extra biblica. Nu ti se pare suspect? Un om moare pe cruce si invie (un eveninment extraordinar dupa orice standard), si nimeni nu scrie nimic despre asta? Intr-o provincie romana? De ce, pe masura ce intelegem din ce in ce mai mult despre lumea inconjuratoare si avem explicatii reale la indemana pentru diverse fenomene, avem si mai putine minuni? Toate religiile au minuni. Deci toate religiile sunt adevarate? Si daca alte minunile altor religii nu sunt reale, care sunt criteriile folosite pentru a determina asta? Si care sunt criteriile folosite pentru a determina ca minunile ortodoxiei sunt adevarate? Citat:
In plus, atunci cand faci diverse afirmatii si interpretari asupra unui text fantastic ca Biblia, cine poate (si cum) sa te contrazica? Mai ales acum 1500 de ani? Cum putem sa evaluam (si mai ales sa verificam) respectivele afirmatii si interpretari? De exmplu, o afirmatie ca: ingerii au fost creati inainte de om. De unde stiu ei treaba asta? Care o dovada care sustine o astfel de afirmatie? (avand in vedere ca stim acum ca Geneza e un mit, avand in vedere ca existenta ingerilor e nedovedita...) Asta e ca si cum m-as apuca sa scriu o carte despre spiridusul pe care il am eu in gradina. Nimeni nu l-a vazut (in afara de mine), si nimeni nu poate sa imi dovedeasca ca nu exista. Deci nu pot dovedi nici ca lucrurile pe care le scriu eu despre el nu sunt corecte. Citat:
Citat:
Citat:
Citat:
Traieste o viata implinita. Daca exista zei, si sunt drepti, nu le va pasa cat de devotat lor ai fost, ci vei fi binevenit datorita virtutilor de care ai dat dovada de-a lungul vietii. Daca exista zei, si sunt nedrepti, oricum nu ai vrea sa le fi devotat lor. Iar daca nu exista zei, atunci vei fi disparut pur si simplu, dar vei fi trait o viata nobila, care va ramane in amintirile celor dragi. - Marc Aureliu Question everything. |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Nelamuriri | Higinia | Generalitati | 23 | 06.05.2010 00:14:57 |
nelamuriri | mariamary | Generalitati | 4 | 23.01.2010 11:04:24 |
Iisus, Sf.Taine si Sf.Apostoli - nelamuriri | sophia | Despre Biserica Ortodoxa in general | 31 | 17.12.2009 08:50:09 |
Cateva nelamuriri | zoridezi | Din Vechiul Testament | 17 | 28.09.2009 18:41:21 |
Nelamuriri cu privire la slujbele pentru nascuti | sophia | Botezul | 4 | 22.06.2009 18:17:35 |
|