Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Romano-Catolica

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 30.05.2011, 10:27:30
nutucutu nutucutu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 07.08.2010
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Draga nutucutu si data trecuta ai spus la citatul din Sf. Grigorie ca ti-a intarit credinta in primat, dar am aratat ca de fapt era chiar invers la Sf. Grigorie.
Aici e aceeasi situatie, nu oricand apare scris numele Sf. Petru sau lauda cineva pe Sf. Petru e vorba de primat.
Despre ceea ce scrie aici am vorbit pana acum la subiectul cu "mantuirea numai la ortodocsi", e vorba de botezarea sutasului Corneliu: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...postcount=1150
De aceea spune Sf. Petru despre faptul ca prin gura lui au auzit neamurile Evanghelia. Doar cu cateva capitole mai inainte se descrie convertirea sutasului, in capitolul 10. Iar in capitolul 11 Sf. Petru explica celor ce il mustrau.
Uite, de fapt ai gasit inca o dovada despre inexistenta unui primat:

"2.Și când Petru s-a suit în Ierusalim, credincioșii tăiați împrejur se împotriveau,
3.Zicându-i: Ai intrat la oameni netăiați împrejur și ai mâncat cu ei."
In alte Biblii scrie "mustrau", in Fapte, cap.11
In primul rind aici noi vorbeam despre Faptele APostolilor si nu despre sfintul Grigorie. Cind antevorbitorul dumneavoastra a citat Faptele Apostolilor, capitolul 15, am recitit acest capitol si n-am vazut nici un argument impotriva primatului papal, din contra: ultimul cuvint l-a avut sfintul apostol Petru.

Iar citatul pe care mi l-ati dat n-are nici asta nici o relevanta:da, credinciosii taiati imprejur SE IMPOTRIVEAU. Dar la final, lucrurile au ramas asa cum au fost decise de sfintul apostol Petru, la inspiratia Duhului Sfint. Ce a hotarit Petru a ramas asa pina in ziua de astazi in Biserica Catolica: noi, crestinii catolici, nu avem nici o teama sau mustrare sa mincam din orice bucate, sau sa intram la cei care nu sint de o credinta cu noi. Asa a facut apostolul Petru acum 2000 de ani (chiar daca unii SE IMPOTRIVEAU), asa facem si noi.

Tags
primatul papal, roma, vatican