![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Nu sunt adeptul ca este cumva vreunul dintre noi , chiar proaspat spovedit, vrednic de cuminecatura. Nici unul dintre oameni nu este in aceasta situatie iar sfinta euharistie este dar si mila pt. fiecare dintre noi . S-a mai spus asta chiar aici pe acest thread si pt. acest motiv nici nu am mai intrat eu ca sa fac simbre incuviintatoare, precum multi altii, si sa intaresc sau sa ,,binecuvintez" aceasta parere. Chiar sfintul ap. Pavel ne spune intro epistola ca nimeni de la sine nu este vrednic de sfintul trup si singe si inca , cum ca daca ar fi viata omului chiar numai de un ceas , si tot am avea pacate. Nu mai avem ce sa discutam... Nu era nevoie sa vi si sa faci aceste completari ! In rest, protocolul de spovedanie si impartasanie pe care il cunosti tine de duhovnicul tau iar dumneata fa cum cere el si considera-l cum crezi de cuviinta ! Eu nu spun decit ca exista multe feluri de a sofa sau sa zicem de a face injectii dar corect este numai unul singur ... si exemplele pot contiua la nesfirsit !
|
|||
|
|||
|
Multumesc initiatoarei topicului pt ca a deschis aceasta peroblema si multumesc fratelui Zaharia pt raspunsuri.
Spovedania in alta zi este practica curenta in strainatate (exista "program de spovedanii" in timpul saptamanii, intre anumite ore). Dupa spovedanie (vineri sau sampbata) si pana la impartasanie se strang multe pacate, oricat ai incerca sa te feresti. Mai ales duminica dimineata inainte de Sf. Liturghie.. ispitele vin gramada atat in familie, cat si in ganduri, plus diferite incidente.. Incat inainte de a te impartasi te apuca uneori disperarea si-ti vine sa o iei la fuga de teama ca ai pacatuit ingrozitor si te vei osandi. Nu am pus niciodata sub semnul intrebarii programul dupa care se desfasoara sppovedania si impartasania (desi in Romania, preotul ma chema dis de dimineata cum spune fratele Zaharia!). M-am conformat. Dar acum mi se pare evident ca trebuie ca spovedania si impartasania sa decurga una dupa cealalta! (Nu stiu exact cum voi rezolva aceasta, ca eu merg si cu copiii la biserica si nu am cu cine sa-i las in timpul spovedaniei, dar este clar ca asa trebuie procedat). |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
|
||||
|
||||
|
Citat:
Pretuire monahilor de la Radu-Voda,pe care si eu am avut bucuria sa-i am aproape de sufletul meu,si care se ostenesc pentru semeni,staruind in rugaciuni si in spovedanii,zilnice,dar si celorlalti monahi ,din alte locuri,precum si preotilor de mir,care au dragoste pentru a cistiga suflete pt Dumnezeu! |
![]() |
|
Subiecte asemănătoare
|
||||
| Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
| Sensul profund al impartasaniei | florin.oltean75 | Generalitati | 22 | 31.01.2012 23:00:24 |
| Reformatorii de dinaintea Reformei | Theodor_de_Mopsuestia | Biserici Protestante | 106 | 12.10.2011 18:03:59 |
| Taina sfintei impartasaniei | DAMIAN | Impartasania (Taina Euharistiei) | 4 | 18.12.2010 17:32:23 |
| RUSINEA DE DINAINTEA SPOVEDANIEI. CUM SA O IN- | razvan_m | Despre Biserica Ortodoxa in general | 6 | 18.07.2010 01:26:11 |
| Rusinea de dinaintea spovedaniei | marianamara72 | Intrebari utilizatori | 7 | 22.06.2010 00:08:21 |
|
|