Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.06.2011, 07:49:53
asteptatorul asteptatorul is offline
Banned

Data înregistrării: 30.05.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Scotland The Brave Vezi mesajul

I.Comportamentul celor vii in raport de cei morti

Potrivit acestei credinte timpurii,morti nu erau considerati morti,aveau parte de toate vicisitudinile posteritatii lor si aveau inclusiv puteri supraomenesti pe care le puteau intrebuinta in bine sau in rau.
"Hotarat ca nu veti muri" - spune diavolul. Iar dvs. ii acuzati pe israeliti ca au crezut acest lucru.

Citat:
a).Stramosii,sau chipurile lor numite ,,terafimii"erau cinstiti prin sacrificii aduse de un fiu al celui raposat.

Terafimii amintiti in Geneza 35:4
Niste pagani renunta la idolii lor (niste statuete, probabil). Ce treaba are asta cu poporul lui Dumnezeu si credinta lui? Poate dor rolul de a demonstra cat de eruditi sunt savantii dvs.

Citat:
b).Sacrificiile erau oferite celor raposati

Obiectul acestor sacrificii se vede clar in Deuteronom 26:14 ,,N-am mancat nimic din aceste lucruri in timpul meu de jale, n-am indepartat nimic din ele pentru vreo intrebuintare necurata si n-am dat nimic din ele cu prilejul unui mort".Aceste sacrificii sunt sugerate si in Isaia 8:19 si 19:3,unde consultarea celor raposati,conform traditiei populare,presupunea si aducerea unei jertfe.
Omul isi manifesta jalea, la pierderea unei fiinte apropiate. La aceste manifestari ale durerii se mai adauga uneori, si obiceiuri pagane, pe care Domnul le combate.

Daca pierd pe cinava drag, nici eu nu am pofta de mancare, am sufletul trist, nu-mi mai arde nici sa ma aranjez, etc. Dar, nu poti dezvolta un cult al mortilor din durerea unui om.

Citat:
O alta datina,cea a plansului pentru un mort este atestata in Ezechiel 24:17.
Dar de plansul din durere nu ati auzit?

P.S. Consider ca savantii dvs. au incercat o demonstratie caraghioasa de a construi un cult al mortilor, amestecand suferintele omului care a pierdut pe cineva drag cu obiceiurile paganilor. Nu am timp sa ma leg de toate pasajele.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Coborarea la iad a Mantuitorului Gotcu Ioan Intrebari utilizatori 1 24.04.2011 21:18:46
Coborarea la iad a Mantuitorului zoridezi Din Noul Testament 37 08.04.2010 11:26:59
Coborârea la iad a Mântuitorului cristiboss56 Din Noul Testament 27 04.05.2009 19:47:10
PILDELE Mantuitorului catalinabalhui Din Noul Testament 4 18.02.2009 16:44:30