Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Romano-Catolica

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 08.06.2011, 08:16:22
Erethorn Erethorn is offline
Banned

Data înregistrării: 28.12.2009
Locație: Timisoara
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de nutucutu Vezi mesajul
Acesta e Fotie? HIROTONIT INTR-O SAPTAMINA??? DE LA SIMPLU LAIC LA PATRIRH INTR-O SAPTAMINA? Nici nu e de mirare ca a rupt Biserica in doua! Putea sa fie invatatul invatatilor. El nu avea pregatirea si nici trairea sa fie patriarh. E ca si cum l-am pune pe Plesu in funcita de patriarh al Romaniei, doar pentru ca a citit biblioteci. Oricine e pus intr-o demnitate pe care nu o merita si pentru care nu e pregatit face lucruri gresite. A fost asa mereu si vedem asta si astazi la politicienii care nu se mai dau dusi din scaunele lor.

PS Si voi spuneti ca Biserica Catolica a facut tot felul de excese pentru putere...
Dar nu BO l-a pus pe Fotie Patriarh, ci Imparatul....

Pe de alta parte, exista si in Biserica Catolica papi care au fost laici inainte de inscaunare. Un exemplu este Sfantul Fabian (drag mie, in mod special, pentru ca fiul meu ii poarta numele), care a venit la Roma ca simplu laic, si s-a nimerit tocmai la adunarea in care trebuia ales un nou papă. Sfantul Duh s-a coborat asupra lui, in forma unui porumbel, din cate îmi aduc aminte, și a fost ridicat la demnitatea de papă prin aclamațiile populare. S-a dovedit apoi a fi un papă vrednic și a fost și ridicat la cinstea altarelor: http://en.wikipedia.org/wiki/Saint_Fabian

Last edited by Erethorn; 08.06.2011 at 08:21:23.

Tags
primatul papal, roma, vatican