![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iar in ziua de azi am aratat ce spun catolicii. Iata ce am discutat la subiectul despre Filioque, la care ati participat si dvs. In link-ul dat de dl. Mihnea http://catholicpatristics.blogspot.c.../filioque.html era si un citat din Martin Jugie care spune: "Fr. Francis Dvornik of pious memory says ...that under Patriarch Sisinnios of Constantinople (996-998), who was in communion with Rome, the name of St. Photios was added to the list of saintly patriarchs " Asadar ca Sf. Fotie cel Mare era de fapt sfant si pentru catolici inainte de schisma. Citat:
Citat:
Cardinalul Baronius (1538-1607) și cardinalul Hergenrother. In link-ul greco-catolci se spune ca acestia au fost indusi in eroare de ceea ce au spus adversarii Sf. Fotie la sinodul 869. Ceea ce pare doar o scuza, pentru ca sinodul din 879 n-a avut legatyra cu sinodul 869, nu au fost in acelasi timp. Deci iata sursele erorilor. Iar cum scrie si istoricul catolic (care, sa ne intelegem, nu e anticatolic, ci pro), pana in sec. XII-XIII (se spune de sinodul Lateran, dar au fost patru consecutive in 100 de ani) se stia ca sinodul 869 a fost anulat si despre sinodul 879. Apoi, cum nu de putin ori s-a intamplat, BC a schimbat istoria introducand un neadevar. Si toti papii de atunci au afirmat acest neadevar, la fel cu cel despre decretele falsificate. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Chiar vreți să spuneți că ați cercetat și n-ați găsit nimic ?! |
|
|||
|
|||
![]()
Nu, n-am gasit nimic. Poate or fi si niste teologi sau istorici ca dl. Badilita.
|
|
|||
|
|||
![]()
Cu alte cuvinte: daca nu i-am găsit eu, înseamnă că, fie nu există, fie nu au valoare. Corect, domnule Cătălin ?
|
|
|||
|
|||
![]()
Asta e un fel de discutie despre nimic. Acela e adevarul, acum ne punem sa presupunem ca o fi si creun istoric ascuns pe undeva care spune altceva. Nu l-am gasit dar trebuie sa existe. Am spus doar ca pot fi si unii care sa spuna neadevarul, asa cum s-a intamplat pana in perioada interbelica. Eu sper ca nu mai sunt.
|
|
|||
|
|||
![]()
Domnule Cătălin, ăsta e un exemplu perfect de argument circular, deci irelevant din punct de vedere logic, ca să nu mai vorbim despre punctul de vedere istoric:
"Ceea ce spune Dvornik este adevărat, dovedim aceasta arătând că toți istoricii spun la fel, dar chiar dacă unii nu spun la fel, nu contează, pentru că e adevărat". |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|