![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In al doilea rand, dupa cum au aratat alti useri aici a existat un Papa sfant care a anulat un sinod in virtutea primatului Petrin. Deci care texte sa citesc mai exact? Despre ce texte vorbim? Pe cele incomode ne facem ca nu exista? Si apropos, tu stii din ce "omilie" a luat Catalin textul anti-papalitate pe care il atribuie Sf. Ioan Gura de Aur care a vorbit de fapt pro-primat petrin? |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ti-am dat un sfat bun: citeste Sfintii Parinti ai Bisericii, si lasa-l pe Catalin. Astfel poti descoperi Adevarul si singura. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Eu am aratat doar ca biserica ortodoxa nu este indreptatita sa vorbeasca impotriva primatului papal pentru ca si ea este construita pe acelasi calapod. Domnul nu l-a lasat pe Ap. Petru sa fie tata peste ceilalti apostoli ci pastor, ceea ce este cu totul altceva. De pastori am nevoie, nu de tati. Daca in loc de sfinti Parinti i-am numi Sfinti Pastori, ne-am apropia si mai mult de Adevar si s-ar mai aplana din conflictele inter-confesionale ![]() Acum ca esti sigura ca textele acestori sfinti se gaseste tot adevarul si numai citindu-i pe ei avem sansa sa iesim la liman, tu ai gasit in aceste texte raspunsul la intrebarea de ce mitropolitul trebuie sa faca ascultare Patriarhului din moment ce ambii sunt episcopi cu drepturi egale ca si fratii si ca si apostolii? |
|
|||
|
|||
![]()
Patriarhul este seful BO din punct de vedere administrativ. Ca episcop este egal cu ceilalti episcopi. E clar acum? Mitropolitul are o functie administrativa inferioara celei de Patriarh; dar ca episcop este egal cu alti episcopi.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Mie imi este foarte clar. Tie in schimb nu iti este clar ca la fel sta treaba si cu Papa. Atata tot. Patriarhul este seful BO nationale din punct de vedere administrativ in timp ce Papa este al BC universale, internationale. El are functie administrativa superioara celorlalti episcopi dar ca episcop este egal cu ei, exact cum ai scris despre Patriarh. Patriarhii s-au oprit cu administratul la nivel national, Papa insa a trecut la nivel international. Si nu putea face asta daca natiunile nu i-ar fi recunoscut dteptul de a administra peste ei. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar tu crezi cum vrei, caci Dumnezeu ti-a dat liber arbitru ca fiecaruia. Poti sa-l consideri pe Papa cap al Bisericii tale; totusi in acest caz nu cred ca te mai poti numi ortodoxa. Alegerea iti apartine. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dupa multe rugaciuni pentru reunificarea bisericilor a inceput pana la urma miscarea ecumenica... |
|