Citat:
În prealabil postat de Miha-anca
Adriana, stii precis cat este de exact, caci atat adventistii, cat si penticostalii nu cred in omul indumnezeit, adica in sfant, ei considerand sfant omul botezat. Ei se considera pe sine sfinti, dar nu cred in sfintii lui Dumnezeu, care prin lupta cu patimile, prin renuntari si ascultare si prin lucrarea lui Dumnezeu, au devenit sfinti; sfinti canonozati precum Sf. Vasile cel Mare, Sf. Efrem Sirul, Sf. Spiridon, cel cu caramida, Sf. Serafim de Sarov si multi altii.
Iti recomand Patericul Lavrei Pesterilor de la Kiev; o carte plina de sfinti si faptele lor.
Am cumparat zilel acestea "Patericul Sfantului Grigorie Dialogul", o carte despre sfintii catolici ai secolului VI.
Concluzia: nu orice om este sfant, dar orice om, daca vrea si se straduieste, poate deveni sfant, cu ajutorul lui Dumnezeu.
P.S. Si totusi au avut loc convertiri, respectiv botezuri, cu ocazia minunii facute de Sf. Spiridon! Nebanuite sunt caile Domnului!
|
Draga Miha,
Tocmai astazi mi-am adus in casa o frumoasa icoana a Sfintei Fecioare cu pruncul, pictata pe lemn (pe foita de aur), format A4, icoana ce am cumparat-o de acasa in mica vacanta pe care tocmai am petrecut-o acolo. Si mai am inca una format A5 cu sfantul Nectarie tot pe lemn si foita de aur, si am mai cumparat si altele pentru a le oferi cadou (cu Sfanta Fecioara si sfintii sai parinti, cu Sf. Petru, cu Sf. Serafim de Sarov etc), toate ortodoxe facute la noi, pe lemn, cu foita de aur de cea mai buna calitate, pictate extrem de frumos, si iti spun asta doar ca sa intelegi o data si pentru totdeauna ca nu eu sunt cea care are ceva impotriva sfintilor, ca vad ca imi vii constant cu aceeasi placa. Mie imi plac foarte mult sfintii, si nu numai cei ortodocsi, cat si catolici, ca atare, cum tot am trecut si prin Padova in Italia, mi-am cumparat si o statueta cu Sf. Anton de Padova si pruncul, toate asezate frumos in coltul dedicat crucii, Domnului si sfintilor. Asta insa nu inseamna nici ca ma inchin sfintilor, ci ma inchin doar lui Dumnezeu, si nici nu inseamna ca iau toate cuvintele sfintilor ca pe ceva infailibil, ci toate le trec prin filtrul a ceea ce ne invata Domnul Iisus.
Eu nu stiu cum se raporteaza adventistii si penticostalii la sfinti dar nici nu ma apuc sa arunc cu pietre in ei, si inca gratuit. Sfintii sunt mentionati in Biblie iar daca ei nu fac mai mult decat zice Biblia, eu nu am de ce sa ii condamn. Sa fie primita ravna lor de a respecta Biblia!