![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Calugarii budhisti in India practica saracia de buna-voie si castitatea pe viata, renuntand la toate si traind din cersit. Merg cu cersitul de mancare din casa in casa iar oamenii credinciosi le dau cu bucurie pentru ca sunt convinsi ca viata lor se amelioreaza datorita rugaciunii calugarilor. Din lumea crestina: am asistat anul trecut la o conferinta catolica despre situatia crestinilor din Orientul Mijlociu si unul din participanti, responsabilul din partea Vaticanului pe aceasta problema, a spus ca misionarii cei mai activi in aceste tari sunt protestantii pentru ca se organizeaza mult mai repede si nu le este frica de represaliile musulmane ci zic ca asta este soarta crestinului, sa isi dea viata pentru Domnul si ca atare multi sunt omorati sau inchisi, in timp ce catolicii se organizeaza mai greu din cauza ca BC este o biserica foarte institutionalizata iar ei se tem nu numai pentru vietile lor dar si pentru infrastructura pe care o creaza: scoli etc. Iar daca doriti minuni din lumea protestanta, luati legatura cu pastori protestanti, pentru ca minuni exista multe ei la ei, doar ca protestantii sunt mult mai discreti ca ceilalti. Eu am cunoscut (personal) un singur pastor protestant la o intalnire catolico-protestanta, si este din cei care opereaza minuni la cei care au credinta, si daca va intereseaza il puteti contacta pe Facebook, va pot indica cum. |
|
|||
|
|||
![]()
Si era sa uit, in orasul in care sunt am cunoscut o fata din India care mi-a zis ca forma de crestinism in care a fost ea educata seamana foarte mult cu cea anglicana. Avand in vedere ca India a fost colonizata de britanici, mi-am zis ca este normal. Dupa care am cunoscut o trupa de anglicani care au plecat in misiune in India unde nu au nici o problema sa se inteleaga cu localnicii pentru ca majoritatea vorbesc engleza. Si cand m-am uitat pe net ca sa vad cam pe unde se intinde activitatea misionara a acestei biserici anglicane, care este totusi o Biserica nationala, spre surprinderea mea am constatat ca se intinde intr-o gramada de tari de pe toate continentele. Pana sa ajung in Franta, ignoram cu desavarsire toate acestea pentru ca sunt mult mai discreti si mai putin institutionalizati ca BC si BO...
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
2.Stiu de activitatea misionara a protestantilor, iar daca o fac pentru a duce Cuvintul Domnului in lume si nu pentru zeciuiala, cinste lor! Nu am auzit de nici o persoana protestanta care sa-si fi dedicat TOATA viata in scopul raspindirii Cuvintulului Lui DUmnezeu, asa cum au facut apostolii. Sint multi care merg in vizita in tari sarace, pentru o luna sau doua, prin rotatie etc. Sint si acestea exemple admirabile, insa dedicarea TOTALA pentru Isus nu am intilnit-o decit in Biserica Catolica si in Biserica Ortodoxa. 3.Poate ca protestantii sint mai discreti; cind ma refer la minuni extraordinare ma refer la minuni ca in cazul apostolilor. Faptul ca cineva se roaga in particular si se vindeca de cancer, de exemplu, este o minune prin care Domnul isi arata iubirea fata de acel om. Faptul ca in aceiasi situatie un om se roaga la sfintul Anton, sau la sfinta Paraschiva si se intimpla acelasi lucru, arata si ca Domnul il iubeste pe acel om, dar si ca prin intermediul sfintului Anton sau a sfintei Paraschiva, exact cum se intimpla cu apostolii, Domnul lucreaza. Acei sfinti sint de fapt marturii ale actiunii Domnului; EI NE ARATA O CALE, asemenea apostolilor. 4. Acei pastori arata o cale adevarata daca, asemenea apostolilor, ei insisi rugindu-se Domnului pentru altii, Domnul le indeplineste ruga, iar asta nu o data, initimplator, ci in permanenta. Asta arata ca ei sint deja in comuniune cu DUmnezeu, iar ei ar putea fi un model de urmat pentru ceilalti. Asa cum v-am spus, nu am auzit de nici un astfel de pastor. Scopul acestei enumerari nu este sa arat superioritatea Bisericii Catolice ci ca, daca ne ghidam dupa spusele Domnului nostru Isus Cristos, analiza roadelor, putem vedea destul de clar cine vine in numele Lui. Daca ne mai uitam si la doctrine (unii au mai scos cite o carte din Biblie, chiar daca au "Sola Scriptura" ca temelie, altii nu inteleg un verset insa ce conteaza un verset etc...), lucrurile sint si mai clare. Last edited by nutucutu; 05.07.2011 at 11:43:28. |
|