Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.07.2011, 11:42:59
ory ory is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Religia: Ortodox
Implicit

Ok ! Am inteles !
Eu nu am cum sa inteleg, asa cum nici tu nu ai cum sa intelegi...atata timp cat lucrurile sunt caracterizate superficial. Marii mei prieteni, multii mei prieteni sunt cadre didactice si, oarecum inteleg aceasta latura, bine-nteles din atitudinea si " cuvintele " lor mahnite de adevar.
P.S. Chiria este cat salariul, deci, este o mica mare diferenta...asadar, s-au mai inrautatit lucrurile.
Uleiul este baza intr-o tara saraca, tu, poate-ti permiti sa nu-l consumi....deci, iti permiti ! Deja este altceva !

Last edited by ory; 05.07.2011 at 11:45:27.
Reply With Quote
Vechi 05.07.2011, 13:04:29
LapetiteMoc LapetiteMoc is offline
Banned

Data înregistrării: 04.05.2009
Lightbulb

Citat:
În prealabil postat de ory Vezi mesajul
Ok ! Am inteles !
Eu nu am cum sa inteleg, asa cum nici tu nu ai cum sa intelegi...atata timp cat lucrurile sunt caracterizate superficial. Marii mei prieteni, multii mei prieteni sunt cadre didactice si, oarecum inteleg aceasta latura, bine-nteles din atitudinea si " cuvintele " lor mahnite de adevar.
Tu de fapt ce reprosezi, si cui?

Ideea principala:

Salariile in invatamant sunt mici.
a) sunt profesori care isi spun ca pentru un asemenea salariu nu merita sa-si consume neuronii;
b) sunt profesori (mai ales cei de romana, matematica, in general materii de examene) care muncesc pe branci in clasa cu elevii, fac cu ei ore suplimentare neplatite etc.
Reply With Quote
Vechi 05.07.2011, 13:10:26
richard_d's Avatar
richard_d richard_d is offline
Senior Member

Data înregistrării: 03.07.2011
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de LapetiteMoc Vezi mesajul
Tu de fapt ce reprosezi, si cui?

Ideea principala:

Salariile in invatamant sunt mici.
a) sunt profesori care isi spun ca pentru un asemenea salariu nu merita sa-si consume neuronii;
b) sunt profesori (mai ales cei de romana, matematica, in general materii de examene) care muncesc pe branci in clasa cu elevii, fac cu ei ore suplimentare neplatite etc.
Oricum multe dintre persoanele care intra in invatamant nu au pregatirea profesionala necesara pentru a face fata slujbei.
Reply With Quote
Vechi 05.07.2011, 17:22:33
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
Ok ! Am inteles !
P.S. Chiria este cat salariul, deci, este o mica mare diferenta...asadar, s-au mai inrautatit lucrurile.
Uleiul este baza intr-o tara saraca, tu, poate-ti permiti sa nu-l consumi....deci, iti permiti ! Deja este altceva !
Noi cei axati pe cele materiale care ne zbat intre frustrari, ca am vrea si aia si aia si cealalta, e mai greu sa-i intelegem pe cei care sunt putin mai desprinsi de cele materiale si isi fac datoria exemplar indiferent daca se simt sau nu rasplatiti material..
Reply With Quote
Vechi 05.07.2011, 17:42:03
Banned

Implicit

Citat:
Din afirmatiile tale sa inteleg ca oamenii saraci, neavand alte posibilitati, beau ulei pentru a se hrani? Care este logica afirmatiei tale?

- cartofii se pot fierbe, nu e musai sa fie prajiti;
- salatele se pot manca si fara ulei, sunt delicioase (eu asa le fac, fara ulei);
- pestele se poate face la cuptor cu putina apa si e delicios;
- carnea, de asemenea

etc. etc. etc.
Reply With Quote
Vechi 05.07.2011, 17:46:50
Sonia19 Sonia19 is offline
Member

Data înregistrării: 03.07.2011
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
Din afirmatiile tale sa inteleg ca oamenii saraci, neavand alte posibilitati, beau ulei pentru a se hrani? Care este logica afirmatiei tale?

- salatele se pot manca si fara ulei, sunt delicioase (eu asa le fac, fara ulei);
- carnea, de asemenea

etc. etc. etc.

o abordare foarte sanatoasa a nutritiei, de altfel. cred ca problema uleiului in Romania, tine mai mult de educatia gastronomica, decat de nivelul de trai. Cred ca romanul, oricat de instarit ar fi, nu se poate dezice de gatitul cu jumatate de sticla de ulei :)
Vechi 05.07.2011, 19:19:38
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:

- carnea, de asemenea

etc. etc. etc.
Cu mai putin ulei e bine, fara ulei deloc nu prea, creerul are nevoie in primul rand de lipide dar nu numai.
Grasimea prajita nu prea e sanatoasa dar la fel si cea de origine animala..
Reply With Quote
Vechi 05.07.2011, 22:00:33
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Cu mai putin ulei e bine, fara ulei deloc nu prea, creerul are nevoie in primul rand de lipide dar nu numai.
Grasimea prajita nu prea e sanatoasa dar la fel si cea de origine animala..
Nu folosesc ulei deloc, in schimb mananc peste (gatit la cuptor) vreo 4 zile pe saptamana (te vei amuza, dar uneori il prind cu mana din mare =)))))) ), seminte multe (se gasesc foarte ieftin in piata - de floarea soarelui, bostan, susan etc.) masline (care iar sunt ieftine luate de la magazinele grecesti) si foarte rar avocado. Asadar grasimile necesare creierului sunt asigurate astfel.
Reply With Quote
Vechi 06.07.2011, 13:08:44
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Nu folosesc ulei deloc, in schimb mananc peste (gatit la cuptor) vreo 4 zile pe saptamana (te vei amuza, dar uneori il prind cu mana din mare =)))))) ), seminte multe (se gasesc foarte ieftin in piata - de floarea soarelui, bostan, susan etc.) masline (care iar sunt ieftine luate de la magazinele grecesti) si foarte rar avocado. Asadar grasimile necesare creierului sunt asigurate astfel.
Ai toata admiratia mea.
Daca am fi toti ca tine, am fi o tara agrara, saraca, dar cu oameni destepti si fericiti :)
Reply With Quote
Vechi 05.07.2011, 20:29:26
ory ory is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Implicit

Citat:

- carnea, de asemenea

etc. etc. etc.
Nu, nu beau ulei...ce-i cu aceasta remarca ?
M-a uimit faptul ca o familie, relativ saraca, foloseste 6 litri de ulei pe luna. Eu folosesc aceasta cantitate in aproape un an de zile.
Aceste familii gatesc multe mancaruri cu ulei mult pentru a fi mai satoase si gustoase, dupa opinia lor, dar si din lipsa unei educatii ce tin de o nutritie mai sanatoasa.
Eu folosesc putin ulei in mancare, nicidecum deloc, dupa cum sugerezi si nu suna chair plauzibil, unele mancaruri chiar necesita o anumita cantitate de ulei, fie ea si mica. Destul de rar fac prajeli, dar sa nu uitam ca untdelemnul este specificat in cartile religioase si este necesar. Sa nu exageram ! Nici calugarii si nici tarile care detin cea mai longeviva rata a vietii nu renunta la ulei in totalitate, insa il folosesc in mod rational.
Sa nu exageram, totusi !
Si, oricum, nu despre ulei am vrut sa vorbim, ci despre efectul pretului acestuia, despre adevarul si preturile din existenta noastra, raportate la salariu.

Last edited by ory; 05.07.2011 at 20:32:18.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Exceptional -Exemplu de demnitate nationala,Biserica Ortodoxa Greaca alaturi de popor tot-Laurentiu Stiri, actualitati, anunturi 4 19.11.2011 02:18:41
Cum face noua Irodiada dna Elena Udrea inselata de draci sminteala in popor mihailt Generalitati 12 29.04.2010 19:37:25
POPOR ALES, IUDEOMASONERIE SI IUDEOCOMUNISM adelin_antonescu Iudaismul 3 14.06.2007 19:17:40