Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Romano-Catolica
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 07.07.2011, 23:24:34
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana3 Vezi mesajul
De aceea am intrebat strict de preotii catolici, daca ar fi pusi si ei pe rug de propria inchizitie. Preotii non-catolici se afla in Biserici unde indreptarea se face prin cainta personala si nu prin Inchizitie, unde judecata apartine lui Dumnezeu si nu oamenilor.
Doamnă, în prezent, în multe state pedeapsa capitală a fost abolită. Acolo unde se menține, ea este folosită pentru criminali, de regulă criminali în serie, nu pentru sodomiști.
Iar preoții care au fost dovediți pedofili, sunt, după știința mea, puși sub acuzare și condamnați de sistemul penal. Deci, până ce vor fi judecați de Dumnezeu, ei sunt deocamdată judecați de oameni și au posibilitatea căinței personale în închisori. Nu același lucru putem spune despre vrăjitorie.

Când noi (sau subsemnatul, cel puțin) susținem că Inchiziția ar fi necesară și în zilele noastre, ba chiar mai necesară decât a fost în urmă cu 5 secole, nu avem în vedere neapărat metodele de anchetă ale timpului respectiv, nici neapărat în vedere pedeapsa capitală (la care, personal, subscriu). Avem nevoie ca legea penală să fie legea lui Dumnezeu. Avem nevoie ca ceea ce Dumnezeu a interzis, aia să interzică și legea penală. Exact ceea ce se întâmplă cu preoții pedofili, trebuie să se întâmple și cu preoții vrăjitori ori cu preoții apostați.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com
Reply With Quote
Vechi 08.07.2011, 11:17:49
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Religia: Ortodox
Implicit M-ati convins!

Citat:
În prealabil postat de Mihnea Dragomir Vezi mesajul
Doamnă, în prezent, în multe state pedeapsa capitală a fost abolită. Acolo unde se menține, ea este folosită pentru criminali, de regulă criminali în serie, nu pentru sodomiști.
Iar preoții care au fost dovediți pedofili, sunt, după știința mea, puși sub acuzare și condamnați de sistemul penal. Deci, până ce vor fi judecați de Dumnezeu, ei sunt deocamdată judecați de oameni și au posibilitatea căinței personale în închisori. Nu același lucru putem spune despre vrăjitorie.

Când noi (sau subsemnatul, cel puțin) susținem că Inchiziția ar fi necesară și în zilele noastre, ba chiar mai necesară decât a fost în urmă cu 5 secole, nu avem în vedere neapărat metodele de anchetă ale timpului respectiv, nici neapărat în vedere pedeapsa capitală (la care, personal, subscriu). Avem nevoie ca legea penală să fie legea lui Dumnezeu. Avem nevoie ca ceea ce Dumnezeu a interzis, aia să interzică și legea penală. Exact ceea ce se întâmplă cu preoții pedofili, trebuie să se întâmple și cu preoții vrăjitori ori cu preoții apostați.
M-ati convins!

Domnule Mihnea,

Pe mine m-ati convins de necesitatea stringenta de a incrimina penal ceea ce a interzis Dumnezeu facand astfel INTRUTOTUL dupa Cuvantul Domnului. Stabilim deci ca trebuie incriminata crima, avortul, vrajitoria, furtul, lipsa de iubire de Dumnezeu, de aproapele, lipsa cinstirii parintilor, luam toate poruncile din Biblie si toate relele pe care le-am invatat in Catehism si decidem ca trebuie sa le incriminam. Stabilim pedepse, amenzi, dupa gravitatea faptei, totul ca la carte. Dupa care ne punem pe treaba. Le spunem oamenilor ce au voie sa faca si ce nu au voie sa faca, exact ca in Biblie, dupa care le lasam liberul arbitru sa aleaga. Pe ala care alege prost, il inhatam, il ducem la Tribunal si acolo spunem: judecatorul care este fara de pacat sa il judece primul. Si sa vedem cine vine la apel. Iar daca se intampla cumva ca in ziua respectiva sa nu fie chiar nici un judecator fara pacat, atunci ii zicem vinovatului ca in Evanghelie: pai daca nimeni nu te-a condamnat, nu te condamn nici eu, mergi si nu mai pacatui. Si daca totusi continua cu pacatul, il mai inhatam o data si hai cu el din nou la Tribunal, ca poate de data asta o fi vreun judecator nepacatos care sa il judece odata pe omul nostru, ca doar avem si altele mai bune de facut, nu sa tot stam prin tribunaluri! Asa ca sunt perfect deacord cu dvs. exact asa ar trebui sa facem, sa incriminam penal dupa percepte evanghelice! Perfect deacord! Cand ne punem deci pe treaba?

Cum stiu insa ca dvs. doriti incriminarea pacatelor biblice dar dupa reguli laice care nu cer sfintenia celui care arunca piatra, atunci revin si va intreb, si pe dvs. si pe un alt user : fara pedeapsa cu moartea, cum o sa le faceti pe vrajitoare sa nu mai faca vraji? Este oprit diavolul de o amenda sau de puscarie? Nu se vor teme temnicerii pentru viata lor? Nu de asta erau omorate vrajitoarele cu atata graba si ravna? Iisus vindeca omul de diavol, Inchizitia in schimb facea pe plac diavolului si ii dadea sufletul victimei pe tava...

Cat despre preotii apostati no comment. Daca si astia trebuie condamnati inseamna ca trebuie condamnata impreuna cu ei toata lumea non-catolica sau macar ne-crestina. Asa ca propun sa incepem de pe acum transformarea locuintelor ne-crestinilor in puscarii ca altfel nu o scoatem la capat cu totii. Si dupa ce o sa le inchidem la toti portile in puscariile proprii, o sa avem o comunitate perfect crestina: in libertate doar catolicii (si cu putin noroc si ortodocsii daca tot nu sunt eretici) si sa vezi tu atunci ce munca pe capul celor din afara, saracii, ca va trebui sa-i viziteze pe toti puscariasii dupa cuvantul Domnului, ca daca nu, cine nu ii viziteaza, cu ei la Tribunal, fara discutie!
Reply With Quote
Vechi 08.07.2011, 11:43:57
Mihnea Dragomir's Avatar
Mihnea Dragomir Mihnea Dragomir is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.02.2010
Locație: Ținuturile Loirei, Franța
Religia: Catolic
Implicit

Așa cum un alt user v-a mai spus, părerea dv că nu ar trebui să existe judecători, nici tribunale, deoarece judecătorii sunt păcătoși, nu este o părere ortodoxă, ci o părere personală a dv. Eu nu am auzit de niciun sinod ortodox, nu am citit la niciun sfânt părinte ideea aceasta că tribunalele ar trebui desființate, ori că cei care fac cu bunăștiință rău ar trebui să fie nepedepsiți. Premiza de la care plecați dv este una utopică. Nici nu am auzit că ar fi ceva dezonorant a fi judecător ori procuror. Dimpotrivă, creștinii au privit mereu pe magistrați ca pe niște persoane chemate la o muncă foarte onorabilă.

În ceea ce privește exemplul pe care îl tot reproduceți, cel cu Isus și femeia păcătoasă, vă amintesc că acela nu a fost un proces drept, ci un proces nedrept. Fiindă Legea prevedea că atât bărbatul, cât și femeia trebuie uciși cu pietre în cazul crimei de adulter. A se citi Deuteronomul și Leviticul. Or, în acel proces lipsea bărbatul, era prezentă numai femeia. Bărbatul, de fapt bărbații, fiindcă erau mulți cei cu care ea păcătuise, erau acum judecători în loc să fie de cealaltă parte a boxei. Probabil că asta scria Isus pe nisip, atunci când unul dintre ei, simțind în conștiință că ceva nu e în regulă cu acel simulacru penal, L-a întrebat pe Isus ca pe un învățător: ce trebuie făcut ?

Închipuiți-vă că eu am furat o mașină. Dar nu am fost singur, ci am acționat în bandă. Singur sunt acum, în boxa acuzaților. Cine mă judecă de furt ? Exact coautorii și complicii mei. Ei, plini de sfânta mânie proletară, îndreaptă degetul lor acuzator spre mine, revoltați de cât de mult am greșit furând. Este exact același lucru cu ceea ce s-a întâmplat atunci.

În concluzie, Isus nu ne spune că legile nu mai sunt valabile în general, nici că oamenii păcătoși nu mai pot judeca de aici înainte crime în general. Niciodată Biserica nu a susținut că adulterul nu ar trebui incriminat. Valabil și pentru Biserica Ortodoxă. Nu neapărat incriminat cu lapidarea, dar dispariția lui completă din Codul Penal nu e ceva ce vine de la Dumnezeu, ci de la Epoca "Luminilor", care vede în căsătorie un contract, iar în adulter vede cel mult ruperea unui contract.
Deci, dacă adulterul, infracțiune consensuală, se cuvine incriminat de un stat care e chemat de Dumnezeu să apere familia, cu atât mai mult trebuie incriminată vrăjitoria, faptă cu mult mai gravă. Mai gravă și prin consecințe, mai gravă și pentru că, dacă de bine de rău adulterul e ceva omenesc, vrăjitoria este ceva diavolesc.

www.catehism.com
http://regnabit.wordpress.com

Last edited by Mihnea Dragomir; 08.07.2011 at 11:48:51.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Inchizitia doctor_faustus Biserica Romano-Catolica 34 10.07.2017 18:38:55