Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.07.2011, 21:08:44
N.Priceputu
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de GLAdoS Vezi mesajul
Curiosity killed the cat but: care sunt sau la ce se refera respectivele pasaje? (daca doresti sa-mi spui desigur... PM)
Sunt chestiuni legate de Vechiul Testament. Nu îmi este clar cât din imaginea pe care o formează despre Dumnezeu se datorează omului și cât lui Dumnezeu. Sunt acolo niște fapte la adresa altor neamuri decât evreii, pe care le găsesc crude. Nu reușesc să împac imaginea acelui Dumnezeu cu imaginea Dumnezeului Noului Testament. Tind să cred că s-a amestecat destul de mult omenescul acolo. Trebuie să aprofundez.

Oricum, credința mea se bazează pe Iisus Hristos, și în lumina Noului Testament știu că trebuie înțeles și Vechiul. Pentru că în NT Dumnezeu este revelat în persoană.

Citat:
De ce vrei sa te asiguri ca e 100% adevarata?
Nu. Vreau să descopăr înțelesurile dumnezeiești profunde, dincolo de suprafețele evenimentelor sau cuvintelor.
Reply With Quote
Vechi 14.07.2011, 21:48:09
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de N.Priceputu Vezi mesajul
Sunt chestiuni legate de Vechiul Testament. Nu îmi este clar cât din imaginea pe care o formează despre Dumnezeu se datorează omului și cât lui Dumnezeu. Sunt acolo niște fapte la adresa altor neamuri decât evreii, pe care le găsesc crude. Nu reușesc să împac imaginea acelui Dumnezeu cu imaginea Dumnezeului Noului Testament. Tind să cred că s-a amestecat destul de mult omenescul acolo. Trebuie să aprofundez.

Oricum, credința mea se bazează pe Iisus Hristos, și în lumina Noului Testament știu că trebuie înțeles și Vechiul. Pentru că în NT Dumnezeu este revelat în persoană.

Nu. Vreau să descopăr înțelesurile dumnezeiești profunde, dincolo de suprafețele evenimentelor sau cuvintelor.
Eu sunt convinsa ca in VT este redata destul de mult imaginea pe care omul si-o facea despre Dumnezeu si nu ceea ce Dumnezeu era cu adevarat. De aceea Dumnezeu insista mereu ca El este ceea ce este, ca sa nu isi mai faca oamenii tot felul de idei despre El. Prin profeti a aratat cam cine este El, insa chiar si asa a trebuit sa se intrupeze pentru a vorbi oamenilor mai pe limba lor. De aceea Dumnezeul NT nu seamana cu cel al VT. In NT vedem ceea ce este Dumnezeu cu Adevarat, in VT este ceea ce credeau oamenii despre Dumnezeu. Si chiar si asa, oamenii din NT au vrut cu orice pret sa dea un sens dumnezeiesc anumitor fapte care de fapt nu i-au apartinut lui Dumnezeu. De exemplu paraliticul care astepta la scaldatoare sa se vindece insa nu reusea pentru ca, in momentul in care se miscau apele, numai primul care reusea sa se scalde se vindeca ori paraliticul nu avea pe nimeni care sa il arunce in apa. In Evangheliile mai recente a aparut sintagma ca un inger al lui Dumnezeu era cel care misca apele. Vi se pare dumnezeiesc modul de a actiona? Ei iata ca arheologii in Israel au gasit scaldatoarea cu pricina si este plina de insemne pagane, ca atare credinta ca primul care se arunca in apa se vindeca, este un pagana. De aceea adevaratul sens al cuvintelor adresate paraliticului: "du-te si nu mai pacatui" inseamna sa nu mai faca dupa obiceiurile pagane. Crestinii au fost cei care au vrut ulterior sa dea sens dumnezeiesc pasajului si au adaugat versetul in care ingerul lui Dumnezeu misca apele. Si cam asa cu toate cele care nu sunt in concordanta cu cele pe care Domnul le-a spus despre El insusi.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Intrebare: Cum este privita femeia in diversele religiile lumii? maria-luisa Generalitati 43 25.10.2017 10:55:13
Faptele bune danyel Pocainta 23 26.03.2011 09:45:46
A venit gerul peste Romania.Lucruri bune sunt?dar lucruri rele? tigerAvalo9 Generalitati 15 06.01.2011 10:45:18
Fapte bune. alexdu Generalitati 7 08.01.2010 14:38:18
VESTI BUNE ! cristiboss56 Resurse ortodoxe on-line 28 28.04.2008 22:39:04