Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 14.07.2011, 20:17:42
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de N.Priceputu Vezi mesajul
Da, cred că a fost revelat. Însă felul în care s-a produs revelația nu îmi este destul de clar; s-a petrecut în istorie, în conștiințele multor oameni. Moise însuși, când a scris despre cele petrecute înaintea sa, a preluat niște tradiții sfinte. Oamenii păstrau în vremea aceea cu sfințenie adevărurile primite.

Despre felul în care trebuie înțeleasă și citită Biblia scrie foarte bine Bartolomeu Anania în Cuvântul lămuritor asupra Sfintei Scripturi: http://www.dervent.ro/biblia.php.

aici pe forum s-a discutat mult despre zeci de citate din Biblie, despre care s-a spus ba ca autorii lor nu aveau cunostinte teologice, ba stiintifice, etc, asta pentru ca nu corespund cu realitatea.

referitor la ultimul paragraf, probabil ca fiecare epoca a avut propriile instructiuni de citire a Bibliei.
Reply With Quote
Vechi 14.07.2011, 20:24:53
N.Priceputu
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
aici pe forum s-a discutat mult despre zeci de citate din Biblie, despre care s-a spus ba ca autorii lor nu aveau cunostinte teologice, ba stiintifice, etc, asta pentru ca nu corespund cu realitatea.

referitor la ultimul paragraf, probabil ca fiecare epoca a avut propriile instructiuni de citire a Bibliei.
Eu încă n-am învățat să citesc Biblia. Am multe nedumeriri cu privire la unele pasaje. Încerc să învăț cum trebuie să citesc și să înțeleg. Mă las ghidat de învățătorii cărora le-am acordat atenția. De la Părintele Anania am reținut că Biblia se citește „pe dinăuntru”. Așa o să încerc să fac și eu.
Reply With Quote
Vechi 14.07.2011, 20:31:06
GLAdoS GLAdoS is offline
Banned

Data înregistrării: 14.06.2011
Locație: Apeture Science Laboratories
Religia: Ortodox
Citat:
Eu încă n-am învățat să citesc Biblia. Am multe nedumeriri cu privire la unele pasaje.
Curiosity killed the cat but: care sunt sau la ce se refera respectivele pasaje? (daca doresti sa-mi spui desigur... PM)

Citat:
Încerc să învăț cum trebuie să citesc și să înțeleg. Mă las ghidat de învățătorii cărora le-am acordat atenția. De la Părintele Anania am reținut că Biblia se citește „pe dinăuntru”. Așa o să încerc să fac și eu.
De ce vrei sa te asiguri ca e 100% adevarata?
Reply With Quote
Vechi 14.07.2011, 20:37:58
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
Eu încă n-am învățat să citesc Biblia. Am multe nedumeriri cu privire la unele pasaje. Încerc să învăț cum trebuie să citesc și să înțeleg. Mă las ghidat de învățătorii cărora le-am acordat atenția. De la Părintele Anania am reținut că Biblia se citește „pe dinăuntru”. Așa o să încerc să fac și eu.
nu de mult, spunea cineva aici pe forum, ca in primele veacuri de crestnism, scrierile teologice trebuia validate orin comparatie cu textul Bibliei.
acum s-a ajuns ca nici macar nu poti sa citesti Biblia fara indrumator.
de interpretare nici nu mai vorbim ...
Reply With Quote
Vechi 14.07.2011, 20:44:09
tara tara vrem ostas tara tara vrem ostas is offline
Banned

Data înregistrării: 01.07.2011
Implicit

http://www.studia.ubbcluj.ro/download/pdf/290.pdf

de la pagina 11(8) la 14(11).
Reply With Quote
Vechi 14.07.2011, 20:44:11
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tara tara vrem ostas Vezi mesajul
De ce Dumnezeu a permis sa apara astfel de revelatii care pierd sufletele?Cum poti fi sigura ca revelatia crestinismului e adevarata?Faptul ca Iisus a inviat nu dovedeste ca e Dumnezeu.. Tot relativismul acesta are sens pana la crestinism, de la crestinism in colo nu mai.Crestinismul spune, Hristos e Dumnezeu, El e adevarul si in El trebuie sa crezi ca sa te mantuiestii.Nu mai lasa loc altcuiva...
De ce ziceti ca faptul ca Iisus a inviat nu dovedeste ca este Dumnezeu?
Reply With Quote
Vechi 14.07.2011, 20:46:42
tara tara vrem ostas tara tara vrem ostas is offline
Banned

Data înregistrării: 01.07.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana3 Vezi mesajul
nu este o dovada suficienta ca sa ateste ca este Dumnezeul transcendent... de fapt intreaga intrupare este intr-un fel un contraargument al divinitatii..
Reply With Quote
Vechi 14.07.2011, 20:49:52
GLAdoS GLAdoS is offline
Banned

Data înregistrării: 14.06.2011
Locație: Apeture Science Laboratories
Citat:
În prealabil postat de Adriana3 Vezi mesajul
pote ca e semizeu
Reply With Quote
Vechi 14.07.2011, 21:08:44
N.Priceputu
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de GLAdoS Vezi mesajul
Curiosity killed the cat but: care sunt sau la ce se refera respectivele pasaje? (daca doresti sa-mi spui desigur... PM)
Sunt chestiuni legate de Vechiul Testament. Nu îmi este clar cât din imaginea pe care o formează despre Dumnezeu se datorează omului și cât lui Dumnezeu. Sunt acolo niște fapte la adresa altor neamuri decât evreii, pe care le găsesc crude. Nu reușesc să împac imaginea acelui Dumnezeu cu imaginea Dumnezeului Noului Testament. Tind să cred că s-a amestecat destul de mult omenescul acolo. Trebuie să aprofundez.

Oricum, credința mea se bazează pe Iisus Hristos, și în lumina Noului Testament știu că trebuie înțeles și Vechiul. Pentru că în NT Dumnezeu este revelat în persoană.

Citat:
De ce vrei sa te asiguri ca e 100% adevarata?
Nu. Vreau să descopăr înțelesurile dumnezeiești profunde, dincolo de suprafețele evenimentelor sau cuvintelor.
Reply With Quote
Vechi 14.07.2011, 21:32:59
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tara tara vrem ostas Vezi mesajul
nu este o dovada suficienta ca sa ateste ca este Dumnezeul transcendent... de fapt intreaga intrupare este intr-un fel un contraargument al divinitatii..
De ce spuneti aceasta, exlplicati. Cine ar putea sa se invie pe sine Insusi daca nu Dumnezeu care este insasi Viata? Caci El a spus: "daramati Templul acesta si Eu il voi construi in 3 zile". Deci arata clar ca va invierea era cu de la sine putere. Cine a mai putut face vreodata asta in afara lui Dumnezeu?

Si nu mi-ati raspuns la intrebarea: daca acei idolatrii credeau ca Iisus este un om bun, un filantrop fara sa creada neaparat in divinitatea Lui, cum de s-au intamplat minuni atunci cand s-a facut dupa credinta lor?
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Intrebare: Cum este privita femeia in diversele religiile lumii? maria-luisa Generalitati 43 25.10.2017 10:55:13
Faptele bune danyel Pocainta 23 26.03.2011 09:45:46
A venit gerul peste Romania.Lucruri bune sunt?dar lucruri rele? tigerAvalo9 Generalitati 15 06.01.2011 10:45:18
Fapte bune. alexdu Generalitati 7 08.01.2010 14:38:18
VESTI BUNE ! cristiboss56 Resurse ortodoxe on-line 28 28.04.2008 22:39:04