Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.07.2011, 01:37:50
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Scotland The Brave Vezi mesajul
Orbul din Ioan 9 era orb din nastere.Cand ucenicii au intrebat :"Invatatorule, cine a pacatuit: omul acesta sau parintii lui, de s-a nascut orb?" Hristos a raspuns: ,,N-a pacatuit nici omul acesta nici parintii lui; ci s-a nascut asa, ca sa se arate in el lucrarile lui Dumnezeu.".Daca stam si ne gandim ce a vrut sa spuna se misca camera cu noi cand relizam ce inseamna suveranitatea divina absoluta si modul cum ea se manifesta.

Bartimeu,alt orbul,a cerut sa-si capete vederea.Ce i-a spus Hristos:"Du-te, credinta ta te-a mantuit."Cum adica,doar aceea clipa de credinta,de predare in grija Lui, a contat atat de mult?DA.

Mai mult,da daca spun ca i-a iertat unuia pacatele pentru credinta altora? Slabanogul din Capernaum: ,,Si iata ca I-au adus un slabanog care zacea intr-un pat. Isus le-a vazut credinta si a zis slabanogului: "Indrazneste, fiule! Pacatele iti sunt iertate!"

Dar daca afirm ca a inviat un om doar din cauza tristetii mamei lui,care era vaduva?
Tanarul din Nain: ,,Domnului, cand a vazut-o, I S-a facut mila de ea si i-a zis: "Nu plange!" Apoi S-a apropiat si S-a atins de racla. Cei ce o duceau s-au oprit. El a zis: "Tinerelule, scoala-te, iti spun!" Mortul a sezut in capul oaselor si a inceput sa vorbeasca. Isus l-a dat inapoi maicii lui.

Dar daca afirm de vindecari in serie,fara nici o diferentiere?Dupa vindecarea soacrei lui Petru: ,,Seara, au adus la Isus pe multi indraciti. El, prin cuvantul Lui, a scos din ei duhurile necurate si a tamaduit pe toti bolnavii"

A contat ce facusera in viata amaritii astia,ultimii nenorociti,pleava si dispretul societatii? NU.Scopul era altul, il
spune Apostolul Matei citand din Isaia: ,,ca sa se implineasca ce fusese vestit prin prorocul Isaia, care zice: "El a luat asupra Lui neputintele noastre si a purtat bolile noastre."(Matei 8:17).

Isaia 53....
Perfect adevarat. Ba chiar si portile Iadului au fost deschise si oamenii eliberati de acolo. Nu contesta nimeni aceasta
parte de convertire la Hristos. Intrebarea se pune: ce s-a intamplat dupa convertirea la Hristos. Oamenii aceia care au fost vindecati in baza credintei lor si carora li s-au iertat pacatele in baza credintei lor, cum au trait ei dupa intalnirea cu Hristos? Il vedem pe Iisus zicand "du-te si nu mai pacatui" iar in alt loc zice si de ce sa nu mai pacatuiasca omul: ca sa nu i se intample altele si mai rele. O zice si in mod direct, dar si indirect prin parabola celui care isi curata casa dupa care duhurile rele se inhaiteaza inca si mai multe si se intorc sa dea buzna in casa omului. Deci sa nu uitam ca nu se opreste totul la intalnirea cu Iisus cand ni se iarta dupa credinta ci se continua cu vietuirea in Iisus ca sa nu ajungem inca si mai rau decat inainte de a-L cunoaste...

Last edited by Adriana3; 21.07.2011 at 01:41:59.
Reply With Quote
Vechi 21.07.2011, 01:42:47
Scotland The Brave
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana3 Vezi mesajul
Perfect adevarat. Ba chiar si portile Iadului au fost deschise si oamenii eliberati de acolo. Nu contesta nimeni aceasta parte de pana la Hristos. Intrebarea se pune: ce s-a intamplat dupa venirea lui Hristos. Oamenii aceia care au fost vindecati in baza credintei lor si carora li s-au iertat pacatele in baza credintei lor, cum au trait ei dupa intalnirea cu Hristos? Il vedem pe Iisus zicand "du-te si nu mai pacatui" iar in alt loc zice si de ce sa nu mai pacatuiasca omul: ca sa nu i se intample altele si mai rele. O zice si in mod direct, dar si indirect prin parabola celui care isi curata casa dupa care duhurile rele se inhaiteaza inca si mai multe si se intorc sa dea buzna in casa omului. Deci sa nu uitam ca nu se opreste totul la intalnirea cu Iisus cand ni se iarta dupa credinta ci se continua cu vietuirea in Iisus ca sa nu ajungem inca si mai rau decat inainte de a-L cunoaste...
Interesanta intrebare.Eu cred raspunsul se afla in Isaia 55: ,,cuvantul Meu, care iese din gura Mea, nu se intoarce la Mine fara rod, ci va face voia Mea si va implini planurile Mele. Da, veti iesi cu bucurie si veti fi calauziti in pace."
Reply With Quote
Vechi 21.07.2011, 01:47:31
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Scotland The Brave Vezi mesajul
Interesanta intrebare.Eu cred raspunsul se afla in Isaia 55: ,,cuvantul Meu, care iese din gura Mea, nu se intoarce la Mine fara rod, ci va face voia Mea si va implini planurile Mele. Da, veti iesi cu bucurie si veti fi calauziti in pace."
Deci ajungem sa ne intelegem pana la urma :) Pentru ca asa este, cum ai scris, dupa credinta apar faptele credintei care dau marturie despre vietuirea in Iisus prin credinta :)
Reply With Quote
Vechi 21.07.2011, 12:38:51
cipri85 cipri85 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.11.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana3 Vezi mesajul
Perfect adevarat. Ba chiar si portile Iadului au fost deschise si oamenii eliberati de acolo.
Din Iad au fost eliberati doar dreptii si nu toti oamenii. Biblia atat in Noul cat si in Vechiul Testament spune foarte clar ca idolatri(cei ce se inchina la zei pagani: Zeus, Marte, Venus, Ra, Osiris, Krisna, Kali....), luptatorii impotriva lui Dumnezeu, savarsitorii de nedreptati, desfranatii etc nu vor intra in Imaparatia lui Dumnezeu. Fiecare ne vom lua plata pe masura vietii noastre, a modului in care am raspuns la chemarea lui Hristos('Eu stau la usa si bat de va deschide cineva...', mostenind imparatia lui Dumnezeu sau Iadul.

Daca te cosideri crestin ortodoxa inceteaza a-ti mai raspandii propriile pareri si invataturi. Crestin insemna urmator, marturisitor si implicit propovaduitor al invataturii lui Hristos, iar alaturarea cuvantului ortodox(drept credincios, ortho = dreapta, doxa = slavire) semnifica ca marturisirea, urmarea lui Hrisos este una corecta, dreapta. Hristos spune foarte clar ca in afara invataturii transmise de el apostolilor nu exista alt adevar. Ca urmare un sfat(iarta-ma ca imi permit) limiteaza-te la ceea ce spune Biblia si Sfanta Traditie(cheia pentru a dezlega versetele dificil de inteles ale Bibliei). Biblia nu se citeste pe sarite si apoi te consideri mare cunoscator. Pentru a intelege un pasaj din Noul o sa ai nevoie de un verset/capitol sau chiar carte din Vechiul si invers.
Reply With Quote
Vechi 21.07.2011, 13:45:55
misteria
Guest

Wink

Nu se citește pe sărite Biblia e drept, dar se folosesc talanții minții pe care ni i-a dat Dumnezeu , cel care știe despre evoluția umană la nivel de ințelegere prin timp, spiritual vorbind.
Reply With Quote
Vechi 21.07.2011, 15:04:59
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de misteria Vezi mesajul
Nu se citește pe sărite Biblia e drept, dar se folosesc talanții minții pe care ni i-a dat Dumnezeu , cel care știe despre evoluția umană la nivel de ințelegere prin timp, spiritual vorbind.
Draga, Sfintii Parinti ne invata ca Biblia nu poate 'fi patrunsa' folosind doar talantii mintii pentru ca omul este limitat, la fel si capacitatea noastra cognitiva si in plus ne aflam si sub imperiul propriilor noastre prejudecati si preconceptii. Folosind doar ratiunea ajungem in mod cert la ratacire, ajungem sa fim si noi un 'prooroc mincinos' dupa cum ii numeste Hristos. Asa se explica multitudinea secte asa zise crestine cu o intelegere care mai de care mai pestrita a Bibliei. Adevaratul inteles al Bibliei poate fi surpins doar de un om 'umbrit' de Harul Duhului Sfant, un sfant. De aceasta crestinii ortodocsi pretuiesc atat de mult Sf Traditie, scririle Sfintilor Parinti unde acestia ne descopera, talcuiesc 'adancurile' Sfintei Scripturi. Si ca confirmare a talcuirii inspirate de Duhul Sfant la toti Sfintii Parinti vei gasi aceleasi inteleseuri. Mare diferenta, nu crezi?
Reply With Quote
Vechi 21.07.2011, 15:36:29
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cipri85 Vezi mesajul
Draga, Sfintii Parinti ne invata ca Biblia nu poate 'fi patrunsa' folosind doar talantii mintii pentru ca omul este limitat, la fel si capacitatea noastra cognitiva si in plus ne aflam si sub imperiul propriilor noastre prejudecati si preconceptii. Folosind doar ratiunea ajungem in mod cert la ratacire, ajungem sa fim si noi un 'prooroc mincinos' dupa cum ii numeste Hristos. Asa se explica multitudinea secte asa zise crestine cu o intelegere care mai de care mai pestrita a Bibliei. Adevaratul inteles al Bibliei poate fi surpins doar de un om 'umbrit' de Harul Duhului Sfant, un sfant. De aceasta crestinii ortodocsi pretuiesc atat de mult Sf Traditie, scririle Sfintilor Parinti unde acestia ne descopera, talcuiesc 'adancurile' Sfintei Scripturi. Si ca confirmare a talcuirii inspirate de Duhul Sfant la toti Sfintii Parinti vei gasi aceleasi inteleseuri. Mare diferenta, nu crezi?
Doamna Misteria are dreptate cand spune ca trebuie intotdeauna sa ne folosim „talantii mintii”, caci doar daca mesajul e inteles si constientizat are puterea de a se intipari in suflet, in caz contrar, e doar o lectura mecanica , ce nu poate produce o schimbare autentica in sufletul celui care citeste, ci doar una formala, lipsita de fond.

Va dau insa dreptate, pentru a intelege spiritualitatea rafinata a Crestinismului nu trebuie sa te limitezi strict la Biblie si sa respingi scrierile Sfintilor Parinti sau alte texte apocrife, ce au un bogat fond moralizator. Crestinismul e o dezvoltare continua, o evolutie spirituala eterna. In scrierile Sfintilor Parinti descoperim mentalitatea unei sprititualitati implinite si verticalizata spre lumina cereasca a cunostiintei.

Last edited by ioanna; 21.07.2011 at 15:47:09.
Reply With Quote
Vechi 21.07.2011, 16:04:00
Banned

Implicit

Cipri85,

Nu ma contrazic absolut deloc. Sunteti sigur ca ati citit tot ce am scris despre acest subiect? Nu numai ca am zis ca Jertfa Domnului a fost absolut necesara, dar am explicat si de ce. Reluati postarile si o sa gasiti. Totul se leaga si nu este nici o contrazicere. Daca nu reusiti sa le asamblati, spuneti-mi si va fac un mic rezumat din care o sa vedeti ca Jertfa Domnului a fost necesara si de ce, si o sa vedeti si cum ea va sta la baza mantuirii si celor din alte religii care nu il cunosc pe Domnul asa cum il cunoastem noi.
Cititi cu calm si nu va ambalati inainte de a patrunde intelesul a ceea ce cititi. Va vad cu sange care clocote, trebuie sa fiti tare tanar :))
Reply With Quote
Vechi 21.07.2011, 16:21:50
Banned

Implicit

Si apropos de Har, Catalin, daca eu iti spun ca febra trece cu paracetamol, nu inseamna ca trebuie sa te contrazici in necunostinta de cauza cu unul care ia aspirina pentru febra. Domnul nu a venit doar pentru ortodocsi ci pentru toata omenirea, asa ca Ortodoxia nu este Calea ci este un mod de a merge pe Cale, Calea fiind Iisus. Ortodoxia este un mod, dar mai sunt si altele. Pe Cale se poate merge cu o masina, dar si cu o bicicleta. Ortodoxia este mai eficace ca si metoda, ca si mijloc de a merge pe Cale, dar nu-i unicul.
Reply With Quote
Vechi 21.07.2011, 16:35:24
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Doamna Misteria are dreptate cand spune ca trebuie intotdeauna sa ne folosim talantii mintii
Mintea, ratiunea singura nu e in stare sa inteleaga adevarul de credinta expus in Biblie. Aceasta e o conceptie gresita, pur protestanta unde fiecare interpreteaza Biblia dupa propria gandire, dupa propriile neputinte, preconceptii, si priviti rezulatul: cateva mii de confesiuni protestante si neoprotestante. Cum poate ceva limitat (mintea umana) sa cuprinda ceva nelimitat(Dumnezeu). O carte scrisa sub influenta Duhului Sfant e imposibi de patruns in absenta Harului si ajungem mai mult ca sigur la ratacire. Iar Harul Sfantului Duh se dobandeste cu greutate, cu rugaciune multa, trebuie sa ajungem la unirea cu Hristos, la indumnezeire. Fiind uniti cu Hristos Sfintii Parinti asemenea lui Hristos cunosteau cele ascuse noua, stiau cele trecute, cele prezente dar si cele viitoare.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Intrebare: Cum este privita femeia in diversele religiile lumii? maria-luisa Generalitati 43 25.10.2017 11:55:13
Faptele bune danyel Pocainta 23 26.03.2011 10:45:46
A venit gerul peste Romania.Lucruri bune sunt?dar lucruri rele? tigerAvalo9 Generalitati 15 06.01.2011 11:45:18
Fapte bune. alexdu Generalitati 7 08.01.2010 15:38:18
VESTI BUNE ! cristiboss56 Resurse ortodoxe on-line 28 28.04.2008 23:39:04