Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 21.07.2011, 00:32:55
Raziel Raziel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.05.2011
Implicit Pt. Miha Anca

Ca o completare, apropo de "credinta" mea, Dumnezeul lui Spinoza se apropie cel mai mult de ce cred eu acum despre divinitate, pe viitor mai vedem....
Reply With Quote
Vechi 21.07.2011, 00:37:50
Adriana3 Adriana3 is offline
Banned

Data înregistrării: 12.01.2010
Locație: Turma Bunului Pastor
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Scotland The Brave Vezi mesajul
Orbul din Ioan 9 era orb din nastere.Cand ucenicii au intrebat :"Invatatorule, cine a pacatuit: omul acesta sau parintii lui, de s-a nascut orb?" Hristos a raspuns: ,,N-a pacatuit nici omul acesta nici parintii lui; ci s-a nascut asa, ca sa se arate in el lucrarile lui Dumnezeu.".Daca stam si ne gandim ce a vrut sa spuna se misca camera cu noi cand relizam ce inseamna suveranitatea divina absoluta si modul cum ea se manifesta.

Bartimeu,alt orbul,a cerut sa-si capete vederea.Ce i-a spus Hristos:"Du-te, credinta ta te-a mantuit."Cum adica,doar aceea clipa de credinta,de predare in grija Lui, a contat atat de mult?DA.

Mai mult,da daca spun ca i-a iertat unuia pacatele pentru credinta altora? Slabanogul din Capernaum: ,,Si iata ca I-au adus un slabanog care zacea intr-un pat. Isus le-a vazut credinta si a zis slabanogului: "Indrazneste, fiule! Pacatele iti sunt iertate!"

Dar daca afirm ca a inviat un om doar din cauza tristetii mamei lui,care era vaduva?
Tanarul din Nain: ,,Domnului, cand a vazut-o, I S-a facut mila de ea si i-a zis: "Nu plange!" Apoi S-a apropiat si S-a atins de racla. Cei ce o duceau s-au oprit. El a zis: "Tinerelule, scoala-te, iti spun!" Mortul a sezut in capul oaselor si a inceput sa vorbeasca. Isus l-a dat inapoi maicii lui.

Dar daca afirm de vindecari in serie,fara nici o diferentiere?Dupa vindecarea soacrei lui Petru: ,,Seara, au adus la Isus pe multi indraciti. El, prin cuvantul Lui, a scos din ei duhurile necurate si a tamaduit pe toti bolnavii"

A contat ce facusera in viata amaritii astia,ultimii nenorociti,pleava si dispretul societatii? NU.Scopul era altul, il
spune Apostolul Matei citand din Isaia: ,,ca sa se implineasca ce fusese vestit prin prorocul Isaia, care zice: "El a luat asupra Lui neputintele noastre si a purtat bolile noastre."(Matei 8:17).

Isaia 53....
Perfect adevarat. Ba chiar si portile Iadului au fost deschise si oamenii eliberati de acolo. Nu contesta nimeni aceasta
parte de convertire la Hristos. Intrebarea se pune: ce s-a intamplat dupa convertirea la Hristos. Oamenii aceia care au fost vindecati in baza credintei lor si carora li s-au iertat pacatele in baza credintei lor, cum au trait ei dupa intalnirea cu Hristos? Il vedem pe Iisus zicand "du-te si nu mai pacatui" iar in alt loc zice si de ce sa nu mai pacatuiasca omul: ca sa nu i se intample altele si mai rele. O zice si in mod direct, dar si indirect prin parabola celui care isi curata casa dupa care duhurile rele se inhaiteaza inca si mai multe si se intorc sa dea buzna in casa omului. Deci sa nu uitam ca nu se opreste totul la intalnirea cu Iisus cand ni se iarta dupa credinta ci se continua cu vietuirea in Iisus ca sa nu ajungem inca si mai rau decat inainte de a-L cunoaste...

Last edited by Adriana3; 21.07.2011 at 00:41:59.
Reply With Quote
Vechi 21.07.2011, 00:42:47
Scotland The Brave
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana3 Vezi mesajul
Perfect adevarat. Ba chiar si portile Iadului au fost deschise si oamenii eliberati de acolo. Nu contesta nimeni aceasta parte de pana la Hristos. Intrebarea se pune: ce s-a intamplat dupa venirea lui Hristos. Oamenii aceia care au fost vindecati in baza credintei lor si carora li s-au iertat pacatele in baza credintei lor, cum au trait ei dupa intalnirea cu Hristos? Il vedem pe Iisus zicand "du-te si nu mai pacatui" iar in alt loc zice si de ce sa nu mai pacatuiasca omul: ca sa nu i se intample altele si mai rele. O zice si in mod direct, dar si indirect prin parabola celui care isi curata casa dupa care duhurile rele se inhaiteaza inca si mai multe si se intorc sa dea buzna in casa omului. Deci sa nu uitam ca nu se opreste totul la intalnirea cu Iisus cand ni se iarta dupa credinta ci se continua cu vietuirea in Iisus ca sa nu ajungem inca si mai rau decat inainte de a-L cunoaste...
Interesanta intrebare.Eu cred raspunsul se afla in Isaia 55: ,,cuvantul Meu, care iese din gura Mea, nu se intoarce la Mine fara rod, ci va face voia Mea si va implini planurile Mele. Da, veti iesi cu bucurie si veti fi calauziti in pace."
Reply With Quote
Vechi 21.07.2011, 00:44:44
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Raziel Vezi mesajul
Ca o completare, apropo de "credinta" mea, Dumnezeul lui Spinoza se apropie cel mai mult de ce cred eu acum despre divinitate, pe viitor mai vedem....
Interesant. Si care este Dumnezeul lui Spinoza? Daca se poate spune in cateva fraze.
Reply With Quote
Vechi 21.07.2011, 00:47:31
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Scotland The Brave Vezi mesajul
Interesanta intrebare.Eu cred raspunsul se afla in Isaia 55: ,,cuvantul Meu, care iese din gura Mea, nu se intoarce la Mine fara rod, ci va face voia Mea si va implini planurile Mele. Da, veti iesi cu bucurie si veti fi calauziti in pace."
Deci ajungem sa ne intelegem pana la urma :) Pentru ca asa este, cum ai scris, dupa credinta apar faptele credintei care dau marturie despre vietuirea in Iisus prin credinta :)
Reply With Quote
Vechi 21.07.2011, 00:53:16
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
Presupunand ca Dumnezeu exista, si el a creat universul si implicit pe noi, cum putem noi muritorii sa spunem ce este si mai ales cine este Dumnezeu, daca noi nu suntem capabili sa cuprindem infinitul?
Cum putem noi sa spunem clar si raspicat ca stim ce vrea si ce gandeste Dumnezeu?
Biblia si absolut toate scrierile religioase au fost plasmuite de om, nu avem cum sa stim ca au fost inspirate sau nu de Dumnezeu intelegeti odata.
Daca va uitati peste scrierile religioase toate contin invataturi pentru o viata armonioasa, contin valori launtrice, fiind expresii ale unui sentiment religios puternic inradacinat in psihologia omului. Moralitate exista si in afara religiei, insa daca un om isi gaseste calauzirea si sensul in viata prin morala desprinsa din Scripturi, are sens sa-i zdruncinam crezul? Religiile (monoteiste) se intemeiaza pe revelatie, ca principiu obiectiv, insa conduse de principiul lor subiectiv: credinta. Existenta lui Dumnezeu tine insa de subiectivismul credintei. Autenticitatea revelatiei rezida (si) din puterea dinamica si transformatoare care a schimbat in bine milioane de vieti. Cuvintele Scripturii vindeca si alina, indrepteaza si indrumeaza, intaresc si dau indemn spre tot ce e bun, avand puterea de a convinge pe cei care se adancesc in ea cu toata sinceritatea si evlavia, ca originea ei nu poate fi decat divina.
Reply With Quote
Vechi 21.07.2011, 00:54:34
Raziel Raziel is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Adriana3 Vezi mesajul
Interesant. Si care este Dumnezeul lui Spinoza? Daca se poate spune in cateva fraze.
Dumnezeul lui Spinoza este un Dumnezeu impersonal, Dumnezeul lui Spinoza este universul
Mai multe detalii(daca esti interesata) aici
Reply With Quote
Vechi 21.07.2011, 01:01:47
Raziel Raziel is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ioanna Vezi mesajul
Daca va uitati peste scrierile religioase toate contin invataturi pentru o viata armonioasa, contin valori launtrice, fiind expresii ale unui sentiment religios puternic inradacinat in psihologia omului. Moralitate exista si in afara religiei, insa daca un om isi gaseste calauzirea si sensul in viata prin morala desprinsa din Scripturi, are sens sa-i zdruncinam crezul? Religiile (monoteiste) se intemeiaza pe revelatie, ca principiu obiectiv, insa conduse de principiul lor subiectiv: credinta. Existenta lui Dumnezeu tine insa de subiectivismul credintei. Autenticitatea revelatiei rezida (si) din puterea dinamica si transformatoare care a schimbat in bine milioane de vieti. Cuvintele Scripturii vindeca si alina, indrepteaza si indrumeaza, intaresc si dau indemn spre tot ce e bun, avand puterea de a convinge pe cei care se adancesc in ea cu toata sinceritatea si evlavia, ca originea ei nu poate fi decat divina.
Vai de mine, se pare ca majoritatea credinciosilor trece cu vederea toate crimele, hotiile si violenta din biblie. Uite ce e, acum e tarziu dar maine revin cu cateva principii "morale" si invataturi "armonioase" din biblie.
Nu ma intelege gresit, sunt si lucruri ok, numai ca pretentia ei este ca e o carte sfanta de la Dumnezeu si nu ar trebui sa aiba derapaje....
Si da, sunt de acord cu tine, fiecare are Dumnezeul propriu, dar de ce trebuie impus? si de ce trebuie anuntat ca adevar absolut si universal valabil?

Last edited by Raziel; 21.07.2011 at 01:04:58.
Reply With Quote
Vechi 21.07.2011, 01:03:32
Banned

Implicit

Citat:
De unde stii ca este iubire? ca spune intr-o carte care e scrisa de om?
Aici e greseala noi nu putem afirma cu tarie nimic despre Dumnezeu pentru ca pur si simplu nu stim.
Iti spun sincer ca simplul fapt de a scrie intr-o carte nu m-a convins decat la inceputul drumului pe calea credintei cand exista acel elan si euforie pentru descoperirea facuta. Dupa care, pentru anumite motive pe care nu le spun aici, am inceput sa cred ca pe mine nu ma iubeste. Asa ca il acuzam pe Dumnezeu ca nu ma iubeste si plangeam si ma dadeam de ceasul mortii acuzandu-L non-stop ca nu ma iubeste si pe mine si ii invocam motivele mele pentru care credeam asa ceva si nimic nu se intampla. Pana intr-o zi cand mi-am zis ca poate sunt eu defecta si nu-i simt iubirea in timp ce El de fapt ma iubeste si il acuz pe nedrept. In acel moment, prin aceasta simpla cugetare, s-a petrecut in toata fiinta mea o schimbare brusca si atat de profunda ca am simtit pur si simplu iubirea Lui, ba chiar mai mult, am simtit ca in tot timpul in care eu sufeream si il acuzam de lipsa de iubire fata de persoana mea, El statea langa mine si ma mangaia si suferea impreuna cu mine pentru durerea mea. Si de atunci nu m-am mai indoit de iubirea Sa ci o simt mereu vie si prezenta, nu numai pentru mine, ci pentru fiecare om in parte.
Reply With Quote
Vechi 21.07.2011, 01:04:09
ioanna's Avatar
ioanna ioanna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.07.2011
Locație: Cluj-Napoca
Implicit

Citat:
Dumnezeul lui Spinoza este un Dumnezeu impersonal, Dumnezeul lui Spinoza este universul
Vreau sa va intreb, considerati ca Dumnezeu are constiinta de sine?
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Intrebare: Cum este privita femeia in diversele religiile lumii? maria-luisa Generalitati 43 25.10.2017 10:55:13
Faptele bune danyel Pocainta 23 26.03.2011 09:45:46
A venit gerul peste Romania.Lucruri bune sunt?dar lucruri rele? tigerAvalo9 Generalitati 15 06.01.2011 10:45:18
Fapte bune. alexdu Generalitati 7 08.01.2010 14:38:18
VESTI BUNE ! cristiboss56 Resurse ortodoxe on-line 28 28.04.2008 22:39:04