![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Ca o completare, apropo de "credinta" mea, Dumnezeul lui Spinoza se apropie cel mai mult de ce cred eu acum despre divinitate, pe viitor mai vedem....
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
parte de convertire la Hristos. Intrebarea se pune: ce s-a intamplat dupa convertirea la Hristos. Oamenii aceia care au fost vindecati in baza credintei lor si carora li s-au iertat pacatele in baza credintei lor, cum au trait ei dupa intalnirea cu Hristos? Il vedem pe Iisus zicand "du-te si nu mai pacatui" iar in alt loc zice si de ce sa nu mai pacatuiasca omul: ca sa nu i se intample altele si mai rele. O zice si in mod direct, dar si indirect prin parabola celui care isi curata casa dupa care duhurile rele se inhaiteaza inca si mai multe si se intorc sa dea buzna in casa omului. Deci sa nu uitam ca nu se opreste totul la intalnirea cu Iisus cand ni se iarta dupa credinta ci se continua cu vietuirea in Iisus ca sa nu ajungem inca si mai rau decat inainte de a-L cunoaste... Last edited by Adriana3; 21.07.2011 at 00:41:59. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Interesant. Si care este Dumnezeul lui Spinoza? Daca se poate spune in cateva fraze.
|
|
|||
|
|||
![]()
Deci ajungem sa ne intelegem pana la urma :) Pentru ca asa este, cum ai scris, dupa credinta apar faptele credintei care dau marturie despre vietuirea in Iisus prin credinta :)
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu ma intelege gresit, sunt si lucruri ok, numai ca pretentia ei este ca e o carte sfanta de la Dumnezeu si nu ar trebui sa aiba derapaje.... Si da, sunt de acord cu tine, fiecare are Dumnezeul propriu, dar de ce trebuie impus? si de ce trebuie anuntat ca adevar absolut si universal valabil? Last edited by Raziel; 21.07.2011 at 01:04:58. |
|
|||
|
|||
![]()
Iti spun sincer ca simplul fapt de a scrie intr-o carte nu m-a convins decat la inceputul drumului pe calea credintei cand exista acel elan si euforie pentru descoperirea facuta. Dupa care, pentru anumite motive pe care nu le spun aici, am inceput sa cred ca pe mine nu ma iubeste. Asa ca il acuzam pe Dumnezeu ca nu ma iubeste si plangeam si ma dadeam de ceasul mortii acuzandu-L non-stop ca nu ma iubeste si pe mine si ii invocam motivele mele pentru care credeam asa ceva si nimic nu se intampla. Pana intr-o zi cand mi-am zis ca poate sunt eu defecta si nu-i simt iubirea in timp ce El de fapt ma iubeste si il acuz pe nedrept. In acel moment, prin aceasta simpla cugetare, s-a petrecut in toata fiinta mea o schimbare brusca si atat de profunda ca am simtit pur si simplu iubirea Lui, ba chiar mai mult, am simtit ca in tot timpul in care eu sufeream si il acuzam de lipsa de iubire fata de persoana mea, El statea langa mine si ma mangaia si suferea impreuna cu mine pentru durerea mea. Si de atunci nu m-am mai indoit de iubirea Sa ci o simt mereu vie si prezenta, nu numai pentru mine, ci pentru fiecare om in parte.
|
|
||||
|
||||
![]()
Vreau sa va intreb, considerati ca Dumnezeu are constiinta de sine?
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Intrebare: Cum este privita femeia in diversele religiile lumii? | maria-luisa | Generalitati | 43 | 25.10.2017 10:55:13 |
Faptele bune | danyel | Pocainta | 23 | 26.03.2011 09:45:46 |
A venit gerul peste Romania.Lucruri bune sunt?dar lucruri rele? | tigerAvalo9 | Generalitati | 15 | 06.01.2011 10:45:18 |
Fapte bune. | alexdu | Generalitati | 7 | 08.01.2010 14:38:18 |
VESTI BUNE ! | cristiboss56 | Resurse ortodoxe on-line | 28 | 28.04.2008 22:39:04 |
|