Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.07.2011, 11:57:34
grasu77 grasu77 is offline
Banned

Data înregistrării: 07.06.2011
Locație: Brasov
Religia: Alta confesiune
Implicit

Citat:
În prealabil postat de penticostalul Vezi mesajul
Frate adventist, iti spun cu toata sinceritatea: eu sunt un crestin despre care tu crezi ca nu exiosta.
Gresesti. Nu cred nicidecum asa ceva. Faptul ca doresc sa dezbatem transant (fara prea multe floricele) un subiect, nu inseamna ca nu te respect si nu te consider crestin. Nu cunosc inima ta si nu-mi permit sa te judec si sa te cataloghez. Asta e treaba lui Dumnezeu.

Citat:
Pretutindeni unde este scris despre inviere eu cred, dupa cum mi se pare si normal, ca este vorba despre invierea trupului. Nu cred ca este vorba despre invierea unei jumatati sau a unui sfert de mort. Ci despre invierea trupului 100%.
Eu vorbesc despre om (suflet viu - cum il numeste scriptura). Pentru mine, cand omul moare, apai moare 100%. Iar cand este inviat, invie 100%. Pentru tine moare partial (pentru ca ceva care seamana cu omul in toata plinatatea sa, traieste in continuare) si invie partial.

Citat:
Invierea trupului este necesara pentru ca persoana mea sa fie intreaga.
De ce sa fie necesara invierea? Intreb cu toata seriozitatea. Daca exista o entitate (numita "suflet nemuritor"), care traieste in prezenta Domnului, avand simtiri, sentimente si tot ceea ce are un om viu, nu inteleg ce-i mai lipseste. Un trup? Ce folos? Ca sa fie trendy (mai smecher decat ingerii, care nu au trupuri)? Nu pot trai, bine merci, tot asa in continuare?

Citat:
Diferenta dintre noi este mai simpla si mai mica decat incerci sa o umflii tu:
Diferenta dintre noi este imensa (pe subiectul in discutie). Eu (presupunand ca voi muri) am nevoie disperata de Hristos. Am nevoie de revenirea Sa si de INVIERE. La tine merge si fara. Cu sau fara INVIERE, tot la Domnul ajungi.

Citat:
Toata argumentarea noastra este teoretica: tu ai argumentele tale din Scripturi si eu am argumentele mele din Biblie.
Iti cer un argument exact, din Biblie: arata-mi unde apare (o singura data) expresia "suflet nemuritor".

Eu iti pot arata, din Scripturi, ce inseamna suflet si faptul ca acesta moare (scrie alb pe negru).

Citat:
Tinand cont ca tema lansata nu afecteaza mantuirea omului, nu crezi ca ar trebui sa lasi deoparte afirmatiile precum: „diavolul te inseala si isi atinge scopul cu tine...”?
Nu ma lansez in judecati, dar am oarecare teama fata de desconsiderararea fagaduintelor lui Hristos. Nu stiu care este credinta ta, dar iti pot spune (din verificate) ca a crede in "suflete nemuritoare", duce la necredinta in fagaduintele Mantuitorului. Iar asta poate afecta mantuirea.

Am facut niste verificari, printre persoane care cred in "nemurirea sufletului". Le intrebam daca cred in INVIEREA mortilor. Iti marturisesc ca majoritatea faceau niste fete de parca vedeau ozn-uri. Cand le intrebam despre "sufletul nemuritor" si locul unde merge, se "luminau" la fata si incepeau sa aiba grai. Am ajuns la concluzia ca problema cu "nemurirea sufletului" este foarte grava. Are efecte ce pot fi dezastruoase. Dumnezeu stie cel mai bine ce va fi.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
"Nu mancarurile sunt rele, ci lacomia pantecelui" cristiboss56 Din Vechiul Testament 55 08.08.2013 14:11:31
Care sunt "gaurile" stiintei? Bast-et Teologie si Stiinta 28 19.09.2010 10:30:28
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! valentinalogo Preotul 28 06.06.2010 07:26:42
"Viata in Hristos" de Sfantul Cabasila a aparut la EIBMBOR mihailt Stiri, actualitati, anunturi 0 02.04.2009 00:19:20
"Este religia o parte importanta din viata ta de zi cu zi ? " cristiboss56 Generalitati 22 15.02.2009 23:49:08