Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox
 
 


Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Postul in Biserica Ortodoxa > Postul
Răspunde
 
Thread Tools Moduri de afișare
  #1  
Vechi 26.07.2011, 23:07:15
Melissa
Guest
 
Mesaje: n/a
Implicit

Citat:
În prealabil postat de the_Listener Vezi mesajul
sursa nevalida .... orice sursa care incepe cu FARMACIA este daunatoare organismului .... ha ha ha
multa iubire si le iau pe rind
un pic despre lapte ca sa vezi cits dezinformare este pe astfel de situri
De fiecare data cand ajungem la doctor, datorita diverselor afectiuni, doctorul, in rare cazuri vorbeste despre dieta, iar atunci cand vorbeste, totul se limiteaza la sfatul de a lasa cafeaua, tigarile, prajelile, si ducliurile. Sa fie doar atat ceea ce trebuie sa stim despre alimentatie? Este totul atat de simplist? Este alimentatia chiar atat de neimportanta?

Daca este atat de neimportanta si de simplista, de ce apar bolile? Medicii in majoritatea cazurilor ridica din umeri sau dau vina pe "genetica" . Orice problema la care ei nu au raspuns " este genetica" . Astfel, omul isi pierde speranta ( cu genetica nu te poti juca ) . Chiar si cancerul, mai nou "este genetic". cum si-au dat ei seama? Prin studierea genomului uman. Insa proiectul genomului uman, nu a facut altceva decat sa le arate ca de fapt habar nu au ceea ce se ascunde in genele omului. Proiectul genomului uman a fost cel ce a daramat mitul genelor responsabile pentru orice.


Biochimia umana, nu poate fi afectata decat din interior. Adica din constiinta. Actiunile constiente ale omului sunt cele ce determina schimbari in starea de boala sau sanatate a organismului.

Modul de apordare a medicinei actuale, este un mod ciudat, alambicat, stresant atat pentru fizic cat si pentru psihic. De exemplu, daca un om sta cu picioarele intr-o apa rece si incepe sa acuze dureri de oase , medicul l-ar indruma sa i-a un analgezic, sa faca analize, investigatii, apoi un tratament, cand rezolvarea poroblemei este iesirea din apa rece. Aceasta este o metafora.

Omul este foarte comod, din fire, si in mod normal se fereste de responsabilitati. Iar acest fapt este speculat din plin. Prin urmare, medicii, si companiile farmaceutice iti vor spune ca boala este o fatalitate, nu se stie de unde vine, iar daca se stie, acea cauza este genetica, si prin urmare tu ca si om nu ai nici o vina, pentru ca nu iti poti schimba inzestrarea genetica. Aceast lucru il face pe om sa se simta comod in bula sa de realitatea, sa arunce vina pe divinitatea sau pe soarta vitrega. De fapt lucrurile stau complet diferite, daca este sa analizam logic.

Omul este un tot unitar, este un sistem deschis, ce relationeaza cu mediul. Prin urmare el influenteaza mediul, iar mediul il influenteaza pe el. Felul in care percepem realitatea exterioara ne afecteaza realitatea interioara. In momentul unor evenimente neplacute de exemplu, perceptia omului asupra realitatii este cea care da semnalul ca nu anumit tip de hormoni trebuie secretati, pentru ca organismul sa faca fata incercarii. Prin urmare, cine controleaza situatia, si fluxul de substante psihoactive---- implicit chimia? Constiinta!

Se stie ca oamenii reactioneaza diferit in fata unor situatii identice. Se stie ca vechii daci plangeau la nasterea unui copil, si randau la moartea unui om. Deci reactia lor la evenimentul nasterii si al mortii, era total diferit de reactia omului din zilele noastre. Prin urmare, ceea ce trebuia sa fie un episod traumatizant pentru ei, era un motiv de bucurie. Deci cine controleaza biochimia? Constiinta!

Daca stim ca noi, oamenii ca si fiinte constiente, ne controlam propria realitate, atunci scenariul in care omul este o victima a propriei fatalitati, a propriei inzestrari, devine umpic hilar.

La fel se intampla si in cazul alimentatiei.

Omul este un sistem ce are nevoie de nutrienti pentru a putea exista. Astfel, hranirea este baza existentei. Cu toate acestea, hrana este privita ca o materie prima ce alunga starea de foame, si se opreste aici. Insa in marea majoritate a cazurilor, omul nu este constient ca ceea ce ingera, are niste consecinte la nivel biochimic.

O hranire deficitara a organimului, ce incepe cu primii ani de viata si ce apoi se extinde pana la maturitate, este cauza a 80% din boli. Doar 5-7% din boli, sunt genetice.

Omul este diferit fata de animale, prin faptul ca detine constiinta, prin urmare gandire logica, capacitate de analiza, etc. Insa, insa cand vine vorba de alimentatie, capacitatea de a gandi logic ajunge intr-un plan secundar.

Omul NU este facut pentru a se hrani cu ceea ce se hraneste acum.

Omul ca si fiinta NU este omnivora ci este vegetariana.

Faptul ca omul consuma produse pe care nu ar trebui sa le consume, a dus la degradarea genetica, la mutarea ADN-ului si prin umare la aparitia maladiilor, bolilor contemporane.

Este de ajuns sa analizam la nivel biochimic fiecare aliment ce se regaseste pe masa noastra, pentru a ne da seama daca este potrivit sau nu. La fel si reactia pe care o produce organimului.

Daca organismul nu reactioneaza cum trebuie la hrana pe care i-o dam, atunci nu este logic ca trebuie sa schimbam hrana?

Mai nou, pentru proasta alimentare, medicii dau medicamente, cand este infinit mai simplu sa schimbi pur si simplu ceea ce este gresit. PAna la urma, functionarea corpului este dependenta de hranira sa. Nu il hranesti cum trebuie cu ce trebuie si cand trebuie--- cedeaza! Atat de simplu este. Din acest motiv, medicina actuala nu a reusit sa rezolve nimic nici in domeniul cancerului si nici in domeniul bolilor autoimune. Pentru ca abordarea este total gresita. Tratamentul efectelor cauzate de proasta hranire, NU este o solutie.

Stiati ca omul este singura specie ce se hraneste cu lapte dupa ce a fost intarcat? si nu cu laptele sau ci cu laptele altei specii? Laptele de vaca de exemplu, este facut pentru vitei, nu pentru oameni. Asa este logic. Cate femei ai vazut sa alapteze o vaca de exemplu?

Ca si structura chimica, laptele de vaca este total nepotrivit omului. Nu inseamna ca daca contine calciu mult, este benefic pentru om. Ceea ce conteaza este CE elemente contine, in ce cantitati si in ce proportii in relatie cu celelalte componente chimice, pentru a forma un aliment hranitor pentru organismul uman. Ca si exemplu, raportul calciu/fosfor, pentru o absorbtie corecta, trebuie sa fie minim 1.7, iar in produsele lactate este 1, maxim 1.2. Prin urmare incorect!

Niste informatii generale ce TREBUIE stiute despre laptele de vaca, pe care medicii nu le zic:

"- Proteine 3,4-3,5 g%
- Glucide 4,5 g%, formate aproape în exclusivitate din lactoza( zaharul din lapte). Nu conține oligozaharide
- Lipide 3,5 g%
- Calorii 65 kcal%
Contine majoritatea vitaminelor si mineralelor

- Contine o mare cantitate de AA( aminoacizi) ramificati sii aromatici. Acestia reduc utilizarea proteinelor din laptele de vaca.
- Contine IgA( imunoglobulina A) si IgG( imunoglobulina G), dar nu și IgA secretor
- Slab continut enzimatic, influentand negativ digestia si absorbtia sa la sugar si la copilul mic
- b-lactoglobulina este proteina alergizanta a laptelui de vaca, implicată în :
– aparitia alergiei respiratorii la copil
– eczema
– colici abdominale rebele (chiar consumat de femeia care alapteaza)
– moartea subita
- Produce încarcarea cu amoniac a sangelui la copilul mic (nefrotoxic, neurotoxic, scazand functia cognitiva si indicele IQ)
- Fierberea determina formarea de legaturi glicozidice cu proteinele, marindu-le potentialul alergizant
Fierberea distruge 50-80% din vitamina C
Stimuleaza producerea de mucozitati la nivel nazal, bronsic si intestinal, ce maresc riscul infectios si astmatic ; se reduce astfel absorbtia principiilor alimentare, a mineralelor și vitaminelor, favorizand absorbtia toxinelor
Contine HISTAMINA, principala substanta pro-alergica.
NU contine liganzi si astfel nu este impiedicata inmulirea florei patogene intestinale la sugari
Are de 2 ori mai putina galactoza decat laptele uman ; mielinizare deficitara sau intarziata a SNC( sistemul nervos central) al sugarului
Este de 3-4 ori mai bogat in saruri minerale decat laptele uman, determinand o sarcina osmotica ridicata asupra rinichiului (287 mOsm), cat si sete, alimentatie intempestiva, obezitate, diabet
Contine mult Na+ (0,5 g/l), determinand cresterea presiunii osmotice, sete (vezi mai sus)
(din 8-9 litri de lapte se obtine 1 kg de branza)
Contine 125 mg% (laptele) si 983 mg% (branza) – Calciu, dar cu biodisponibilitate inferioara
Raportul Calciu / Fosfor << 1,7, cu efect negativ asupra absorbtiei metalului
Creste frecventa cariilor, a artritei reumatoide și a osteoporozei (adica invers, fata de ceea ce se sustine în reclamele comerciale televizate)
Cuprul este de 2 ori mai redus ca-n laptele uman
Contine acid miristic
Contine mai putin colesterol decat laptele uman, dar in cea mai mare masura sub forma oxidata
NU contine AG( acizi grasi) omega 3
Raport AG saturati / AG nesaturati = 1. Consecinte :
– efect nefavorabil asupra absorbtiei Calciului
– iritanti gastrici
– pro-aterogeni ; AG saturati cu lant scurt (C 4,6, alaturi de progesteronul din l.v. sunt responsabili de aparitia și intretinerea acneei juvenile
Colesterolul și zaharul “ascuns” din cascaval si frisca
Consumul de lapte de vaca si produse lactate la grupa de varsta 0-14 ani, creste semnificativ riscul aparitie diabetului de tip I !!!"

Mentionez, ca intentia mea NU este sa ma cert cu nimeni pe teme de alimentatie.
In posturile urmatoare, voi vorbi din ceea ce stiu si din documentatie despre fiecare aliment gresit din dieta noastra si efectele ei.

NU vreau sa conving pe nimeni de nimic. Eu m-am convins pe mine si este de ajuns.

multa iubire
Binevenita aparitia ta pe forum!:-) Un pic cam agitat, dar e foarte interesant ce spui.

Abia astept sa postezi mai departe. Voi urmari cu interes destainuirea ta.:-)
Reply With Quote
  #2  
Vechi 27.07.2011, 01:37:16
the_Listener
Guest
 
Mesaje: n/a
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Melissa Vezi mesajul
Binevenita aparitia ta pe forum!:-) Un pic cam agitat, dar e foarte interesant ce spui.

Abia astept sa postezi mai departe. Voi urmari cu interes destainuirea ta.:-)
hotarit poate .... agitat deloc ... zambaret desigur

Carnivorii au impresia ca au mai multa putere pentru ca mancarea de origine animala sta foarte mult in stomac si in intestin si creaza senzatia de satietate, fata de cea vegetariana care se elimina urgent. Toata grasimea ce o contine carnea, tine de foame, insa asta nu inseamna ca este sanatos, inseamna doar ca tine de foame

Ahh si mult iubitele proteine animale, se distrug prin procesare termica, deci daca vreti sa beneficiati de ele ar fi bine sa fiti gata sa mancati carne cruda, daca tot sunteti carnivori.

Proteinele complete sunt continute de soia, orz, ovaz, spirulina., si poate si alte alimente pe care eu nu le cunosc. Avantajul lor este ca sunt proteine complete si vegetale, ceea ce le scuteste de efectele secundare ale carnii.

Nu stiu de unde a rasarit ideea asta creata ca proteinele se gasesc doar in produse animale... oricum e o tampenie.

Orice alimentatie a oricarui vegan se stie ca se bazeaza pe soia, asa cum orice alimentatie a unui omnivor se bazeaza pe carne...

si inca ceva ... o comparatie ca sa gindim un pic ... ha ha ha
Proteinele nu sunt identice. Exista proteine vegetale si proteine animale.

Cele animale au dezavantajul de a creste aciditatea organismului, se distrug la fierbere, si se absorb rapid in organism daca mananci carne cruda.

Cele vegetale, mentin bazicitatea organismului, contin fibre vegetale, ceea ce le face usor de digerat, nu constipa , se absorb lent in organism etc.

Deci cele de calitate sunt cele vegetale.

Cei asa numiti Ovo-lacto-vegetarieni, nu se pot numi vegetarieni!! Mai bine ar manca carne decat sa manace lapte, oua, sunt cu muuult mai chimice lactatate decat carnea.

multa iubire

Last edited by the_Listener; 27.07.2011 at 01:50:07.
Reply With Quote
  #3  
Vechi 27.07.2011, 02:53:32
ovidiu b.
Guest
 
Mesaje: n/a
Implicit

Citat:
În prealabil postat de the_Listener Vezi mesajul
Cei asa numiti Ovo-lacto-vegetarieni, nu se pot numi vegetarieni!! Mai bine ar manca carne decat sa manace lapte, oua, sunt cu muuult mai chimice lactatate decat carnea.

multa iubire
Laptele contine cazeina. Cazeina, o proteina bogata cu o digestie extrem de inceata.
Reply With Quote
  #4  
Vechi 27.07.2011, 02:59:26
ovidiu b.
Guest
 
Mesaje: n/a
Implicit

Citat:
În prealabil postat de the_Listener Vezi mesajul
Orice alimentatie a oricarui vegan se stie ca se bazeaza pe soia, asa cum orice alimentatie a unui omnivor se bazeaza pe carne...
Nu neaparat alimentatia oricarui vegetarian se bazeaza pe soia. Eu ma impac foarte bine cu fasolea pastai, linte, naut, bob, nuca....
Reply With Quote
  #5  
Vechi 27.07.2011, 03:19:23
ovidiu b.
Guest
 
Mesaje: n/a
Implicit

Citat:
În prealabil postat de the_Listener Vezi mesajul
Proteinele nu sunt identice. Exista proteine vegetale si proteine animale.

Cele animale au dezavantajul de a creste aciditatea organismului, se distrug la fierbere, si se absorb rapid in organism daca mananci carne cruda.

Cele vegetale, mentin bazicitatea organismului, contin fibre vegetale, ceea ce le face usor de digerat, nu constipa , se absorb lent in organism etc.

Deci cele de calitate sunt cele vegetale.
Asa este. Multi doctori spun ca omul are nevoie de carne. Gresita aceasta idee. Ei recomanda carnea in special pentru ca atentie "Vitamina B12 se gaseste doar in alimentele de origine animala: carne - mai ales in ficat, lapte, produse lactate, oua, precum si in fructele de mare: crabi, stridii, scoici.".....dar e GRESIT..."Contrar unei opinii larg, dar fals înrădăcinate, soia conține și vitamina B12, într-o concentrație mică, dar suficientă și sigură pentru un vegan"
Asa putem explica de ce soia nu prea lipseste de pe masa unui vegen. Ei consum lapte de soia care are adaos de B12 (nu stiu daca e cel mai sanatos produs ...dar oricum e mai benefic decat carnea). Vitamina B12 se poate gasi de asemenea in suplimente alimentare.

Last edited by ovidiu b.; 27.07.2011 at 03:23:15.
Reply With Quote
  #6  
Vechi 27.07.2011, 03:25:03
ovidiu b.
Guest
 
Mesaje: n/a
Implicit

Acum sa vedem un pic de ce avem nevoie de vitamina B12.

Vitamina B12 constituie cel mai puternic factor antianemic cunoscut pana in prezent.

Astfel, dintre proprietatile ei, enumeram urmatoarele:

participa activ la metabolismul proteinelor, lipidelor si glucidelor;
contribuie la functionarea normala a celulelor, in special a celor din maduva osoasa ;
are rol benefic asupra sistemului nervos si a traiectului gastrointestinal;
actioneaza in mod esential in formarea globulelor rosii la nivelul oaselor, in sinteza proteinelor care participa la edificarea diferitelor tesuturi, precum si in sinteza nucleoproteinelor etc.

Vitamina B12 este ideala pentru crestere. Insuficienta ei in alimentatie duce la instalarea unor grave anemii (anemia pernicioasa, manifestata prin anemie generala si tulburari nervoase deosebit de grave). In plus, aceasta vitamina are un rol important si in protejarea celulelor hepatice, datorita proprietatii ei de a impiedica depunerea grasimilor in ficat. Se afirma despre cobalamina ca ar fi destul de eficienta si in bolile precanceroase, si in cele canceroase.

Vitamina B12 e solubila in apa, stabila la caldura (suporta temperaturi de pana la 120°C), fiind insa inactivata de lumina, ca si de excesul de vitamina C, de alcool si de somnifere. Eficacitatea ei sporeste prin asociere cu vitaminele B6, B9, C, colina, inozitol, precum si in prezenta potasiului.

Necesarul zilnic de vitamina B12

este de 2-2,5. mcg pentru adulti, ceva mai mare pentru copii, si de 2,2-2,6 (3) pentru femeile aflate in perioada de sarcina si de alaptare. Trebuie remarcat si aspectul ca regimurile vegetariene stricte pot provoca hipovitaminoze B12, motiv pentru care astfel de regimuri alimentare trebuie evitate, indeosebi la copii. Vitamina B12 este indicata in anemii de orice fel, in nevralgii, dureri reumatismale, oboseala fizica si intelectuala, colite, alergii, iritabilitate, depresii, insomnii, alcoolism, reflexe lente, dificultati de comunicare si de vorbire, anorexie etc. Aceasta vitamina este recomandata celor afectati de ateroscleroza.
Reply With Quote
  #7  
Vechi 27.07.2011, 10:27:14
Melissa
Guest
 
Mesaje: n/a
Implicit

Citat:
În prealabil postat de the_Listener Vezi mesajul
hotarit poate .... agitat deloc ... zambaret desigur

Carnivorii au impresia ca au mai multa putere pentru ca mancarea de origine animala sta foarte mult in stomac si in intestin si creaza senzatia de satietate, fata de cea vegetariana care se elimina urgent. Toata grasimea ce o contine carnea, tine de foame, insa asta nu inseamna ca este sanatos, inseamna doar ca tine de foame

Ahh si mult iubitele proteine animale, se distrug prin procesare termica, deci daca vreti sa beneficiati de ele ar fi bine sa fiti gata sa mancati carne cruda, daca tot sunteti carnivori.

Proteinele complete sunt continute de soia, orz, ovaz, spirulina., si poate si alte alimente pe care eu nu le cunosc. Avantajul lor este ca sunt proteine complete si vegetale, ceea ce le scuteste de efectele secundare ale carnii.

Nu stiu de unde a rasarit ideea asta creata ca proteinele se gasesc doar in produse animale... oricum e o tampenie.

Orice alimentatie a oricarui vegan se stie ca se bazeaza pe soia, asa cum orice alimentatie a unui omnivor se bazeaza pe carne...

si inca ceva ... o comparatie ca sa gindim un pic ... ha ha ha
Proteinele nu sunt identice. Exista proteine vegetale si proteine animale.

Cele animale au dezavantajul de a creste aciditatea organismului, se distrug la fierbere, si se absorb rapid in organism daca mananci carne cruda.

Cele vegetale, mentin bazicitatea organismului, contin fibre vegetale, ceea ce le face usor de digerat, nu constipa , se absorb lent in organism etc.

Deci cele de calitate sunt cele vegetale.

Cei asa numiti Ovo-lacto-vegetarieni, nu se pot numi vegetarieni!! Mai bine ar manca carne decat sa manace lapte, oua, sunt cu muuult mai chimice lactatate decat carnea.

multa iubire
Spune-mi te rog ce alimente recomanzi copiilor de la 0-3 ani, avand in vedere ca pediatrii pun accent deosebit pe lapte, oua, branzeturi, carne? Eu am avut discutii interminabile pe tema asta cu pediatra fiului meu pentru ca imi spunea sa ii introduc in alimentatie ficat de pui la varsta de 6 luni. El acusica face 3 ani dar nu i-am dat niciodata ficat. Am preferat sa-i dau mai mult spanac ( frunze mature:P )ca sa-i acopar necesarul de fier.

Am primit multe alte asemenea recomandari "necesare" copilului mic, pe care desigur ca nu le-am aplicat.. Cum ar fi sa incep sa-i introduc in alimentatie MEZELURI pentru ca va merge la gradinita si va vedea la copii. Daca nu ii voi da atunci sa manance zice ca v-a deveni frustrat, iar daca ii dau ABIA ATUNCI sa manance, va avea reactii alergice pe piele, pentru ca n-a mai mancat!

Si mai spune-mi te rog ce parere ai despre dieta pe grupe sangvine?

multa iubire
ha ha ha

Last edited by Melissa; 27.07.2011 at 11:19:58.
Reply With Quote
  #8  
Vechi 27.07.2011, 11:15:02
vsovivi vsovivi is offline
Banned
 
Data înregistrării: 09.10.2008
Locație: Insectharul ortodox, în nepocăibilul pocăibil și pocăindu-se tainic.
Religia: Ortodox
Mesaje: 2.459
Implicit

Mulți avem bucuria mâncării, trăim ca să ne bucurăm că mâncăm și atât sau suntem fericiți că vom mânca, dar știm noi oare că orice mîncare numai pentru trup, pentru burtă, pentru pântec și orice rețetă e o perversiune?.. „care apare din patima odihnei trupului, a păcatului, a dulceții bunăstării și din obijnuința acestora”?

Recomandarea este să uităm de pofta de a mîncă de nevoia asta, s-o alungăm din minte, și dacă am putea, să încercăm să mâncăm numai când leșinăm de tot sau când ne roade prea tare stomacul și nu din poftă sau reapariția în minte a ispitei perverse de a mai mânca ceva bun sau a bea niște apă sau bere.

Ar fi bine să nu ne apropiem de bucătărie, să evităm pîinea și apa care nu sunt sfințite, care nu sunt binecuvântate, să nu băgăm în noi nimic necurat, căci mațele sunt ca niște depozite și dacă ai mâncat cărnării blestemate sau vorbite de rău, sau hulite, sau s-a depus în animalele spre tăiere tot felul de răutăți, în lapte, în brânze, atunci tu care te-ai umplut cu ele, le vei purat în tine și te vor strica și pe tine, căci ce iese din om spurcă și strică pe om, căci din om ies hulele, pismele, păcatele, uciderile, malahienele, răutățile, vicleniile, mîndriile, lăcomiile și toată ușurătatea și dacă ea intră în viței și boi și oi și porci și iepuri și toate plantele din grădină care mai nou sunt îngrășate cu îngrășământ natural, nu vă dați seama că toate se depun în mațe și stau în tine și de acolo te spurcă neâncetat până te strici conform cu păcatele pe care le conțin?

Deci trebuie evitate prilejurile, ferirea privirii și a urechii de a nu vedea ademenirile gastronomice și perversiunile și a nu auzi caldele îndemnuri spre bucuria asta a gLumii, distracția de tip papă-lapte... e atracția și minciuna că neapărat trebuie și tu să mânci căci altfel mori. Nu trebe, nu mori ci te vindeci, și murind de foame zilnic pentru ca să învii e și asta o cale spre sfințenie dacă Îl rogi pe Domnul să te ție viu căci dacă te desăvârșești singur prin postiri viclene și sadice de tip fachir rezistent la orice, atunci cazi în lăudăroșenia aia umilă care se pune la colțuri de stradă și răspântii ca să fie lăudați de oameni sau să li se facă milă de ei nu pentru milă ci pentru a se mîndri cu roadele Harului de parcă ar fi ei niște merituoși... toți ăștia și-au luat plata lor, noi trebuie să căutăm clipele iubirii, roadele sfințeniei Domnului... căci e vorba de prezență, de starea sensibilă a inimiii și a sufletului... care suferă pentru necazurile celor săramni ai lui Dumnezeu. Îi doare ce-L doare pe Dumnezeu, mereu fără să le mai pese de foame sau de sete.

Deci trebuie să ne hrănim cu umilință și multă taină și cu toată credința și ascultarea de Dumnezeu nu ca să luăm aplauze de la omenirea fățarnică... însă fără iubire curată și sinceră nu ne folosește la nimic, pentru că „dacă se ridică deasupra oamenii de nimic atunci în tot pământul se va înmulții fărădelegea”...

Last edited by vsovivi; 27.07.2011 at 11:25:25.
Reply With Quote
  #9  
Vechi 27.07.2011, 13:02:07
ovidiu b.
Guest
 
Mesaje: n/a
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Melissa Vezi mesajul
Spune-mi te rog ce alimente recomanzi copiilor de la 0-3 ani, avand in vedere ca pediatrii pun accent deosebit pe lapte, oua, branzeturi, carne? Eu am avut discutii interminabile pe tema asta cu pediatra fiului meu pentru ca imi spunea sa ii introduc in alimentatie ficat de pui la varsta de 6 luni. El acusica face 3 ani dar nu i-am dat niciodata ficat. Am preferat sa-i dau mai mult spanac ( frunze mature:P )ca sa-i acopar necesarul de fier.

Am primit multe alte asemenea recomandari "necesare" copilului mic, pe care desigur ca nu le-am aplicat.. Cum ar fi sa incep sa-i introduc in alimentatie MEZELURI pentru ca va merge la gradinita si va vedea la copii. Daca nu ii voi da atunci sa manance zice ca v-a deveni frustrat, iar daca ii dau ABIA ATUNCI sa manance, va avea reactii alergice pe piele, pentru ca n-a mai mancat!

Si mai spune-mi te rog ce parere ai despre dieta pe grupe sangvine?
Recomandabil este sa alaptezi cat mai mult posibil ....cel putn 2 ani. Cu cat alaptezi mai mult ...cu atat copilul va fi mai puternic si cu un sitem imunologic puternic.

Daca nu mai alaptezi...alimenatia copiluli cat mai usoara si cat mai usor digerabila. Referitor la ficat ...e recomandat pentru vitamina B12...dar soia este un inlocuitor pentru B12. Trebuie sa-l ajuti sa invete sa digere. In concluzie mezelurie de nici o forma sa nu le ai in vedere (inclusiv mezluri de soia)...trebuie sa eviti sarea, zaharul, grasimile animale...organele lui sunt in formare. Sa incerci sa eviti legumele si fructele care creeaza aciditate.
La gradinita intradevar va fi greu sa respecti un program corect....dar poate ai sa gasesti o solutie.

Nu sunt destul de informat referitor la un regim alimentar pentru un copil, dar promit ca am sa revin cu mai multe informatii.

Last edited by ovidiu b.; 27.07.2011 at 13:04:46.
Reply With Quote
  #10  
Vechi 27.07.2011, 13:05:10
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 23.03.2011
Religia: Ortodox
Mesaje: 6.591
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Recomandabil este sa alaptezi cat mai mult posibil ....cel putn 2 ani. Cu cat alaptezi mai mult ...cu atat copilul va fi mai puternic si cu un sitem imunologic puternic.
Săracele femei!

Citat:
Daca nu mai alaptezi...alimenatia copiluli cat mai usoara si cat mai usor digerabila. Referitor la ficat ...e recomandat pentru vitamina B12...dar soia este un inlocuitor pentru B12. Trebuie sa-l ajuti sa invete sa digere. In concluzie mezelurie de nici o forma sa nu le ai in vedere (inclusiv mezluri de soia)...trebuie sa eviti sarea, zaharul, grasimile animale...organele lui sunt in formare.
Poate în creștere, că de format s-au format încă din burta mamei.

Are cineva o tastatură bună?
__________________
Îmi cer scuze celor pe care i-am supărat!
"Trebuie sa mori înainte de a muri
Pentru a nu muri atunci când mori"
Reply With Quote
Răspunde



Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cum trebuie sa mancam pentru a fi sanatosi absolutep0wer Generalitati 27 03.04.2015 14:03:44
Otrava pe care o mancam anna21 Generalitati 108 14.02.2012 05:20:29
Mai mancam porc ...sau.. sunsray Spiritualitatea ortodoxa 22 13.12.2011 08:55:36
Cum sa ai un ficat sanatos dupa o vara de excese absolutep0wer Generalitati 1 31.08.2010 08:09:11
Un copilas are nevoie de ajutorul dumneavoastra pentru a fi sanatos! cosminelu2006 Umanitare 2 11.06.2009 13:37:54