Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Postul in Biserica Ortodoxa > Postul
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.07.2011, 23:23:02
Melissa
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Carmen FUNIERU Vezi mesajul
Mulțumesc mult pentru răspuns. Aș mai vrea să știu cum se pot păstra și "înmulți" aceste turtițe. Adică dacă iau de la țară câteva și le folosesc la făcut pâine, apoi cum fac în continuare? Ca să nu mai folosesc drojdia de la fabrică. Îmi amintesc că se făcea din nou o turtiță din ultimul aluat, care la fel se usca. Dar nu îmi amintesc exact.
Drojdia de bere este un medicament universal si un aliment miraculos, care trateaza o multitudine de afectiuni. Este usor asimilata in organism si are efect regenerator. Ajuta organismul sa ramana tanar si activ. Este un ingredient esential pentru un ten sanatos si par stralucitor. Ajuta si in dietele de slabire, fiind foarte satioasa.

Drojdia de bere este un produs secundar din industria de bere. Absoarbe vitamine si nutrienti de la celelalte ingrediente folosite in procesul de preparare al berii. Ingredientele folosite in industria berii sunt hameiul, maltul si cerealele.

Drojdia de bere este de fapt o ciuperca de dimensiuni microscopice. Contine insa numeroase vitamine si nutrientii extrem de benefici pentru sanatate. Drojdia de bere produce aminoacizi, contine toate vitaminele din complexul B, calciu, magneziu, fosfor si seleniu.

Drojdia de bere este o adevarata farmacie. Contine acid folic, potasiu si crom. Nu are multe calorii si nu contine grasimi, sodiu sau carbohidrati. Pe langa aceste elemente nutritive, drojdia de bere contine proteine, toate vitaminele din complexul B, vitamina D, H, E, enzime, saruri minerale, calciu, magneziu, fosfor si seleniu.

Drojdia de bere este o sursa importanta de glucide si oligoelemente necesare sanatatii. Este alcatuita din 16 aminoacizi, 14 minerale si 17 vitamine.

Mai multe aici.

Deci eu nu stiu de ce preferati "turtitele" in locul drojdiei de bere.:-)
Reply With Quote
Vechi 24.07.2011, 18:33:24
agendautila agendautila is offline
Junior Member

Data înregistrării: 29.06.2011
Religia: Ortodox
Implicit

va propun o prajitura sanatoasa, nu contine zahar, ci doar mere, scortisoara, faina de mei si faina de orez brun este foarte gustoasa si o recomand celor ce tin un regim de slabire, diabeticilor, si mai ales celor ce vor sa manance sanatos reteta o gasiti <a href="http://www.agendautila.ro/?p=647" target="_blank">aici.</a><br />
Reply With Quote
Vechi 24.07.2011, 18:34:16
agendautila agendautila is offline
Junior Member

Data înregistrării: 29.06.2011
Implicit

[quote=agendautila;381062]va propun o prajitura sanatoasa, nu contine zahar, ci doar mere, scortisoara, faina de mei si faina de orez brun este foarte gustoasa si o recomand celor ce tin un regim de slabire, diabeticilor, si mai ales celor ce vor sa manance sanatos reteta o gasiti aici: http://www.agendautila.ro/?p=647
Reply With Quote
Vechi 24.07.2011, 20:22:31
dorinastoica14
Guest

Implicit

Citat:
Mulțumesc mult pentru răspuns. Aș mai vrea să știu cum se pot păstra și "înmulți" aceste turtițe. Adică dacă iau de la țară câteva și le folosesc la făcut pâine, apoi cum fac în continuare? Ca să nu mai folosesc drojdia de la fabrică. Îmi amintesc că se făcea din nou o turtiță din ultimul aluat, care la fel se usca. Dar nu îmi amintesc exact.
Nu știu. Eu aș fac așa fel încât să fac astfel de turtițe toamna când se face vinul și să am până toamna următoare când se pot face altele.
Nu cred că drojdia din comerț nu este bună. Dacă ai informații în acest sens spune-ne și nouă.
Reply With Quote
Vechi 24.07.2011, 20:32:37
Mihai36 Mihai36 is offline
Banned

Data înregistrării: 09.09.2008
Locație: Constanta
Religia: Alta confesiune
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Mihai36
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Melissa Vezi mesajul
:-))) ce tare..

Daaar..am vazut o emisiune cu o comunitate de japonezi care depaseau cu usurinta varsta de 100 de ani..Erau cultivatori de castravete Goya si desigur mari consumatori. La 95 de ani mergeau la cursuri de dans, faceau karaoke etc..Aratau cu cel putin 20 de ani mai tineri si erau foarte lucizi. Majoritatea munceau la camp pana in jurul varstei de 90 de ani. Apoi, avand mai mult timp liber la dispozitie, aveau o viata sociala foarte activa.
Secretul lor este castravetele amar pe care il servesc de obicei in combinatie cu tofu.

Mi-as introduce in alimentatie acest "elixir" amar, ca-mi place sa dansez si as dori s-o fac pana pe la 106 ani :-)), dar sigur nu il gasesc pe piata in Romania.
Ai putea sa faci comanda pe net de seminte si poate le cultivi in Romania iar daca mai deschizi si un resturant select pt viata lunga te-ai scos ))
Reply With Quote
Vechi 24.07.2011, 20:39:12
Mihai36 Mihai36 is offline
Banned

Data înregistrării: 09.09.2008
Locație: Constanta
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Mihai36
Implicit

Citat:
În prealabil postat de dorinastoica14 Vezi mesajul
Nu știu. Eu aș fac așa fel încât să fac astfel de turtițe toamna când se face vinul și să am până toamna următoare când se pot face altele.
Nu cred că drojdia din comerț nu este bună. Dacă ai informații în acest sens spune-ne și nouă.
Din cite am inteles initial se amesteca cu mate sau stomac de miel, turtitele alea tot azima se numesc insa din cite am inteles nu sint mai sanatoase ca drojdia , cel mai sanatos este lipie fara nimic doar cu putina sare eventual cu zer si eventual putin chimen coapte la foc mic 7-8 minute intrun cuptor deci nu pe tigaie ca se usuca de tot.

Last edited by Mihai36; 24.07.2011 at 21:13:37.
Reply With Quote
Vechi 25.07.2011, 00:44:30
Carmen FUNIERU's Avatar
Carmen FUNIERU Carmen FUNIERU is offline
Senior Member

Data înregistrării: 10.02.2010
Locație: Bucuresti
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mihai36 Vezi mesajul
Din cite am inteles initial se amesteca cu mate sau stomac de miel,
turtitele alea tot azima se numesc insa din cite am inteles nu sint mai sanatoase ca drojdia , cel mai sanatos este lipie fara nimic doar cu putina sare eventual cu zer si eventual putin chimen coapte la foc mic 7-8 minute intrun cuptor deci nu pe tigaie ca se usuca de tot.
Turtițele de care vorbim nu se amestecă, din câte știu, cu stomac și nu sunt azime.
Reply With Quote
Vechi 25.07.2011, 10:28:36
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
Inmultirea turtitelor

Se pun doua-trei turtite la muiat in putina apa calduta. Se acopera. Se face apoi o mamaliguta in care atunci cand este doar putin calda se adauga turtitele muiate si se amesteca foarte bine. Acestei compozitii i se da o forma rotunda, dupa care se lasa sa dospeasca intr-un vas cu malai. Se urmareste sa nu crape.

Dupa ce a dospit compozitia, se formeaza niste turtite ovale si nu prea groase pentru a nu mucegai. Se pun la uscat pe un fund de lemn. In primele zile se intorc la cateva ore de pe o parte pe alta. Dupa ce se usuca, se pastreaza in pungi de hartie

Prepararea painii cu turtite

Se iau trei turtite si se inmoaie intr-un litru de apa calduta. Se amesteca cu faina pana se face un piure si se lasa la dospit de seara pana dimineata.

Dimineata se framanta bine si se lasa la loc cald. Pentru mai multa paine, se adauga apa si faina dupa dorinta.

Se pune in tava si iarasi se lasa la crescut in functie de temperatura din incapere.
Reply With Quote
Vechi 25.07.2011, 11:34:17
Man Teo Man Teo is offline
Banned

Data înregistrării: 15.07.2011
Locație: Dincolo
Implicit Sanatate

Sunt de toate in piete...si in prima gradina au fost si atunci toate au fost de la El.

Acum,
Cateva au crescut de la soare, restul prin sarpe spre soarele omului.
Cateva au fost plouate pe pamant, restul sunt de pe apele si nisipurile omului.
Putina mai e lumina omului.

Luati de la saraci intai si beti cu apa ce a-ti luat. Si tot ce luati din alta parte, da-ti intai saracilor de la care a-ti luat si de la ei ve-ti primi lumina.
Reply With Quote
Vechi 25.07.2011, 11:54:06
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Man Teo Vezi mesajul
Luati de la saraci intai si beti cu apa ce a-ti luat. Si tot ce luati din alta parte, da-ti intai saracilor de la care a-ti luat si de la ei ve-ti primi lumina.

ați luat
dați săracilor
veți primi

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cum trebuie sa mancam pentru a fi sanatosi absolutep0wer Generalitati 27 03.04.2015 14:03:44
Otrava pe care o mancam anna21 Generalitati 108 14.02.2012 05:20:29
Mai mancam porc ...sau.. sunsray Spiritualitatea ortodoxa 22 13.12.2011 08:55:36
Cum sa ai un ficat sanatos dupa o vara de excese absolutep0wer Generalitati 1 31.08.2010 08:09:11
Un copilas are nevoie de ajutorul dumneavoastra pentru a fi sanatos! cosminelu2006 Umanitare 2 11.06.2009 13:37:54