![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Drojdia de bere este un produs secundar din industria de bere. Absoarbe vitamine si nutrienti de la celelalte ingrediente folosite in procesul de preparare al berii. Ingredientele folosite in industria berii sunt hameiul, maltul si cerealele. Drojdia de bere este de fapt o ciuperca de dimensiuni microscopice. Contine insa numeroase vitamine si nutrientii extrem de benefici pentru sanatate. Drojdia de bere produce aminoacizi, contine toate vitaminele din complexul B, calciu, magneziu, fosfor si seleniu. Drojdia de bere este o adevarata farmacie. Contine acid folic, potasiu si crom. Nu are multe calorii si nu contine grasimi, sodiu sau carbohidrati. Pe langa aceste elemente nutritive, drojdia de bere contine proteine, toate vitaminele din complexul B, vitamina D, H, E, enzime, saruri minerale, calciu, magneziu, fosfor si seleniu. Drojdia de bere este o sursa importanta de glucide si oligoelemente necesare sanatatii. Este alcatuita din 16 aminoacizi, 14 minerale si 17 vitamine. Mai multe aici. Deci eu nu stiu de ce preferati "turtitele" in locul drojdiei de bere.:-) |
|
|||
|
|||
![]()
va propun o prajitura sanatoasa, nu contine zahar, ci doar mere, scortisoara, faina de mei si faina de orez brun este foarte gustoasa si o recomand celor ce tin un regim de slabire, diabeticilor, si mai ales celor ce vor sa manance sanatos reteta o gasiti <a href="http://www.agendautila.ro/?p=647" target="_blank">aici.</a><br />
|
|||
|
|||
![]()
[quote=agendautila;381062]va propun o prajitura sanatoasa, nu contine zahar, ci doar mere, scortisoara, faina de mei si faina de orez brun este foarte gustoasa si o recomand celor ce tin un regim de slabire, diabeticilor, si mai ales celor ce vor sa manance sanatos reteta o gasiti aici: http://www.agendautila.ro/?p=647
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Nu cred că drojdia din comerț nu este bună. Dacă ai informații în acest sens spune-ne și nouă. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Din cite am inteles initial se amesteca cu mate sau stomac de miel, turtitele alea tot azima se numesc insa din cite am inteles nu sint mai sanatoase ca drojdia , cel mai sanatos este lipie fara nimic doar cu putina sare eventual cu zer si eventual putin chimen coapte la foc mic 7-8 minute intrun cuptor deci nu pe tigaie ca se usuca de tot.
Last edited by Mihai36; 24.07.2011 at 21:13:37. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Se pun doua-trei turtite la muiat in putina apa calduta. Se acopera. Se face apoi o mamaliguta in care atunci cand este doar putin calda se adauga turtitele muiate si se amesteca foarte bine. Acestei compozitii i se da o forma rotunda, dupa care se lasa sa dospeasca intr-un vas cu malai. Se urmareste sa nu crape. Dupa ce a dospit compozitia, se formeaza niste turtite ovale si nu prea groase pentru a nu mucegai. Se pun la uscat pe un fund de lemn. In primele zile se intorc la cateva ore de pe o parte pe alta. Dupa ce se usuca, se pastreaza in pungi de hartie Prepararea painii cu turtite Se iau trei turtite si se inmoaie intr-un litru de apa calduta. Se amesteca cu faina pana se face un piure si se lasa la dospit de seara pana dimineata. Dimineata se framanta bine si se lasa la loc cald. Pentru mai multa paine, se adauga apa si faina dupa dorinta. Se pune in tava si iarasi se lasa la crescut in functie de temperatura din incapere. |
|
|||
|
|||
![]()
Sunt de toate in piete...si in prima gradina au fost si atunci toate au fost de la El.
Acum, Cateva au crescut de la soare, restul prin sarpe spre soarele omului. Cateva au fost plouate pe pamant, restul sunt de pe apele si nisipurile omului. Putina mai e lumina omului. Luati de la saraci intai si beti cu apa ce a-ti luat. Si tot ce luati din alta parte, da-ti intai saracilor de la care a-ti luat si de la ei ve-ti primi lumina. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() ați luat dați săracilor veți primi
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cum trebuie sa mancam pentru a fi sanatosi | absolutep0wer | Generalitati | 27 | 03.04.2015 14:03:44 |
Otrava pe care o mancam | anna21 | Generalitati | 108 | 14.02.2012 05:20:29 |
Mai mancam porc ...sau.. | sunsray | Spiritualitatea ortodoxa | 22 | 13.12.2011 08:55:36 |
Cum sa ai un ficat sanatos dupa o vara de excese | absolutep0wer | Generalitati | 1 | 31.08.2010 08:09:11 |
Un copilas are nevoie de ajutorul dumneavoastra pentru a fi sanatos! | cosminelu2006 | Umanitare | 2 | 11.06.2009 13:37:54 |
|