![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Te superi daca nu ti-am citit nici o "dedicatie"? Credeam ca dialogam, raspunzand unii altora la intrebarile puse. Observ ca tu nu ai nici o treaba cu noi (doar ca sa speculezi ceva ce ti se pare bun de taxat). Dai inainte cu postarile tale de umplutura ( cu iz de eruditie).
Continua sa postezi articole cat de lungi vrei. Eu unul nu ma obosesc sa ti lecitesc. Nu esti un partener de dialog. P.S. Totusi, anunta-ma (printr-un titlu boduit) cand ai de gand sa postezi ceva despre revenirea Domnului si inviere. "Eu sunt invierea si viata" - este titlul topicului. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Ti-am raspuns, la postarile tale lungi, repetate si fara tinta, aici:http://www.crestinortodox.ro/forum/s...&postcount=215
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Pertinenta observatie! Intr-adevar, n-am nici o treaba cu voi, AZ7 si nici n-as vrea sa am vreuna. Hristosul in care cred eu e o Persoana atat divina cat si umana care nu a fost nici o fractiune de secunda inconstient in timpul mortii. Daca pt. voi, Hristos a fost inconstient cand a murit, inseamna ca nu are fire divina, intrucat firea divina e VESNIC VIE SI VESNIC CONSTIENTA. Daca hristosul in care cred adventistii nu are fire divina vesnic constienta, INSEAMNA ca nu e si Dumnezeu si om si deci e un hristos mincinos si fals, altul decat Hristosul in care cred ortodocsii. Un hristos in stare de inconstienta si care nu isi poate manifesta lucrarea dincolo de moarte, intrucat trupul si-a incetat functiile biologice, in timp ce diavolii , desi nu au avut vreodata trupuri, sunt bine-mersi, cat se poate de activi si de constienti, un asemenea hristos inghitit de moarte nu are cum transcende moartea si invia biruitor. Nu, mersi. Nu as vrea sa am vreo treaba cu erezia AZ7 |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
In plus, nu am avut curajul sa afirm ca Domnul, pe timpul mortii a fost constient sau inconstient. Este o problema care ma depaseste (ne depaseste pe toti). Dar, despre oamenii care mor, pot sa spun raspicat ca nu sunt constienti de nimic (o spune clar Sfanta Scriptura). Pana una alta, eu iti doresc ca Domnul sa-ti calauzeasca cugetul catre fagaduintele Sale, care urmeaza sa se implineasca (revenirea Sa si invierea celor morti in credinta). |
|
|||
|
|||
![]()
Haideti sa facem o recapitulare strict la subiectul topicului -care sint principalele variane de interpretare a invierii si a revenirii lui Iisus.
-Pozitia oficiala a bisericii ortodoxe din cite am inteles (poate gresesc) referitoare la venirea lui Iisus se refera nu la o venire vizibila ochiului asupra trupului Lui ci doar a efectelor evenimentelor Judecatii. Aceasta interpretare este impartasita si de alte ramuri crestine insa nu de toate . Alte ramuri crestine vad o venire trupeasca vizibila insa fara ca venirea Sa sa atinga pamintul (probabil ca mai exista si alte interpretari). Un lucru mai putin stiut este faptul ca in divinitatea si in venirea Sa nu cred doar crestinii ci si anumite ramuri calugaresti sufi (independente doctrinar dar arondate islamului) si unele ramuri hinduse. Aici se remarca o interpretare in care Iisus vine la fel ca prima data (trup nascut) insa inainte de a se implini toate semnele venirii si prezentarii publice internationale nu va fi recunoscut decit de f. putini (venirea ca Steaua diminetii aflata de putini) iar acestia pina atunci vor pastra secretul. In legatura cu invierea la fel exista mai multe interpretari. |
|
||||
|
||||
![]()
[quote=grasu77;382847]In plus, nu am avut curajul sa afirm ca Domnul, pe timpul mortii a fost constient sau inconstient. Este o problema care ma depaseste (ne depaseste pe toti).QUOTE]
Ba, chiar ai avut tupeul sa afirmi ca Hristos a fost inconstient in moarte. In caz ca ai uitat refrenul vostru preferat cu inconstienta in moarte, pe care il repetati somnambulic ad nauseam, un mic refresh aici: http://www.crestinortodox.ro/forum/s...4&postcount=81 unde i-ai dat urmatorul reply lui Scotianul care te intrebase daca Hristos a fost constient sau inconstient: Raspunsul tau, negru pe alb: "Dar, sa-ti raspund: in timpul mortii, Domnul Iisus Hristos a fost mort. (Crezi ca suna mai corect sa spun ca "in timpul mortii a fost viu"?) Iar mortul, conform Sfintei Scripturi, nu are nici simtiri, nici constienta (ex: Eclesiastul 9:5 si 10)." Afirmatia ca Hristos poate intra in stare de inconstienta duce inevitabil la (sau mai degraba provine) din erezia ca in Persoana lui Hristos, cele doua firi -divina si umana- nu sunt ontologic unite si nedespartite. Hristos are si fire divina si umana nedespartite si nedespartibile. Firea divina e vesnic vie si vesnic constienta, fara pauze de inconstienta, fara intermitente, fara perioade de anestezie a simtirilor. Iar Umanul unit cu Divinul vesnic constient, NU ARE CUM SA FIE DECAT VIU SI CONSTIENT. Tocmai pt. asta, Una din cele Trei Persoane ale Sfintei Treimi si-a luat fire umana. Ca sa o uneasca cu cea divina si sa ne-o transfere noua prin har, sa ne-o dea inapoi reparata de fisura mortii si unita prin har cu ea, asa cum era la inceput. Cum anume? "cel ce mananca Trupul Meu si bea Sangele Meu, are VIATA in el" si NU VA MURI in veac. (respectand evident si toate celelalte conditii). (doar partea noastra materiala, biologica se dezintegreaza, dar ea va invia la Parusie). Last edited by delia31; 29.07.2011 at 01:11:16. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dar, sa revenim la subiectul nostru: nu ati spus nimic despre importanta invierii celor morti in credinta, in ziua de apoi. Daca invierea pe care ne-a promis-o Mantuitorul nu are nici o importanta pentru dvs., atunci nu spuneti nimic. Poate este mai important sa va legati si sa speculati o idee de a mea. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pina acum nu ne-ati adus nici un argument biblic clar in favoarea acestei rastalmaciri a scripturii, iar argumentele aduse de ceilalti nu le cititi. Care e de fapt motivul pentru care postati la aceasta sectiune? |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
"Nu mancarurile sunt rele, ci lacomia pantecelui" | cristiboss56 | Din Vechiul Testament | 55 | 08.08.2013 14:11:31 |
Care sunt "gaurile" stiintei? | Bast-et | Teologie si Stiinta | 28 | 19.09.2010 10:30:28 |
Am nevoie de "putin" ajutor ! - Va rog nu treceti "peste" - Nu am liniste de o luna! | valentinalogo | Preotul | 28 | 06.06.2010 07:26:42 |
"Viata in Hristos" de Sfantul Cabasila a aparut la EIBMBOR | mihailt | Stiri, actualitati, anunturi | 0 | 02.04.2009 00:19:20 |
"Este religia o parte importanta din viata ta de zi cu zi ? " | cristiboss56 | Generalitati | 22 | 15.02.2009 23:49:08 |
|