![]() |
![]() |
|
#251
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Tot respectul pentru lista ta, dar aici greșești involuntar. Cerealele, soia și toate semințele trebuie consumate așa cum sînt, nu trebuie extras laptele sau uleiul sau alte substanțe din ele. Așa spune teoria cel puțin. O dată ce se extrage acel lapte, se strică "proporția divină" a seminței respective, după cum spun nutriționiștii. Plus că de obicei aceste "lactate" se cumpără de la supermarket, fiind contaminate cu tot felul de substanțe pe care nu mai are rost să le enumăr.
__________________
Să nu abați inima mea spre cuvinte de vicleșug, ca să-mi dezvinovățesc păcatele mele; Psalmul 140, 4 Ascultați Noul Testament ortodox online. |
#252
|
|||
|
|||
![]()
Păi dacă facem pe științificii și amestecăm mâncarea cu ascultarea de lăudăroșenia savanților gLumii și o asezonăm cu moda jegxy, nu vi se pare vouă că tocmai astfel singuri o spurcăm crezând că ne sfătuim cu folos?
Duhul gLumii izgoniți-l din rugăciunile voastre căutând Împărăția Cerurilor mai întâi și atunci se va curății și mâncarea voastră căci aveți cugetul curat și cuvintele rostite frumos și fără grijă... iar Tatăl va adăuga tot ce avem nevoie spre mântuire și sănătate. Last edited by vsovivi; 28.07.2011 at 10:25:47. |
#253
|
|||
|
|||
![]()
Nu putem vorbi numai despre detoxifierea ficatului. Cand vorbim despre detoxifierea ficatului implicit are loc o detoxifierea a organismului. Rolul ficatului este acela de a ne ajuta să scăpăm de substanțele toxice din organism și de a preveni bolile. În fiecare minut, ficatul curăță și detoxifică aproape doi litri de sânge.
In primul rand renuntarea la produsele de origine animaliera precum si la mult binecunoscutele "droguri" (tigari, alcool, cafea, cola etc) - este primul pas. Alimentele care conțin fibre, precum legumele verzi sau cruciferele sunt preferatele ficatului. In general tot ce aste amar este recomandabil pentru ficat. Iata o parte din produsele recomandabile pentru detoxifiere (o detoxifiere lenta): -telina, patrunjel, conopida, andive, brocoli, varza, dovlecel, gulie, ridichi, praz, sparanghel, ceapa, usturoi, varza murata (fara sare), apa din vraza murata, bors, cartofi copti, spanac crud, salata verde - catina (un hepatoprotector de mare valoare), masline (foarte importante pentru ficat), grapefruit (f important suc natural - dar nu din comert), kiwi, ananas, papaia, prune (normalizeaza volumul ficatului - reduce hepatomegalia), cirese (f bune pentru inima, ciculatie) , mere - otet de mere, ulei de masline (benefic pentru ficat - de preferat sa gasiti o sursa sigura si nu cel din comert - gustul unui ulei de casa este cu mult peste cel din comert) Bineinteles sunt si alte legume si fructe care ar putea fi benefice (de ex: verdeturile de primavara: leurda, loboda, stevie, salatica pastelui, ciubotica cucului, salata verde, urzica) , dar eu am enumerat doar o parte pe care am considerat-o mai importanta. Ceaiurile de asemenea sunt recomandabile. Last edited by ovidiu b.; 28.07.2011 at 13:12:00. |
#254
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Unele dintre motivele pentru care sustin dieta vegana sunt: - Ca si structura chimica, laptele de vaca este total nepotrivit omului. Nu inseamna ca daca contine calciu mult, este benefic pentru om. Ceea ce conteaza este CE elemente contine, in ce cantitati si in ce proportii in relatie cu celelalte componente chimice, pentru a forma un aliment hranitor pentru organismul uman. Ca si exemplu, raportul calciu/fosfor, pentru o absorbtie corecta, trebuie sa fie minim 1.7, iar in produsele lactate este 1, maxim 1.2. Prin urmare incorect! Niste informatii generale ce TREBUIE stiute despre laptele de vaca, pe care medicii nu le zic: "- Proteine 3,4-3,5 g% - Glucide 4,5 g%, formate aproape în exclusivitate din lactoza( zaharul din lapte). Nu con#355;ine oligozaharide - Lipide 3,5 g% - Calorii 65 kcal% Contine majoritatea vitaminelor si mineralelor - Contine o mare cantitate de AA( aminoacizi) ramificati sii aromatici. Acestia reduc utilizarea proteinelor din laptele de vaca. - Contine IgA( imunoglobulina A) si IgG( imunoglobulina G), dar nu #351;i IgA secretor - Slab continut enzimatic, influentand negativ digestia si absorbtia sa la sugar si la copilul mic - b-lactoglobulina este proteina alergizanta a laptelui de vaca, implicat#259; în : – aparitia alergiei respiratorii la copil – eczema – colici abdominale rebele (chiar consumat de femeia care alapteaza) – moartea subita - Produce încarcarea cu amoniac a sangelui la copilul mic (nefrotoxic, neurotoxic, scazand functia cognitiva si indicele IQ) - Fierberea determina formarea de legaturi glicozidice cu proteinele, marindu-le potentialul alergizant Fierberea distruge 50-80% din vitamina C Stimuleaza producerea de mucozitati la nivel nazal, bronsic si intestinal, ce maresc riscul infectios si astmatic ; se reduce astfel absorbtia principiilor alimentare, a mineralelor #351;i vitaminelor, favorizand absorbtia toxinelor Contine HISTAMINA, principala substanta pro-alergica. NU contine liganzi si astfel nu este impiedicata inmulirea florei patogene intestinale la sugari Are de 2 ori mai putina galactoza decat laptele uman ; mielinizare deficitara sau intarziata a SNC( sistemul nervos central) al sugarului Este de 3-4 ori mai bogat in saruri minerale decat laptele uman, determinand o sarcina osmotica ridicata asupra rinichiului (287 mOsm), cat si sete, alimentatie intempestiva, obezitate, diabet Contine mult Na+ (0,5 g/l), determinand cresterea presiunii osmotice, sete (vezi mai sus) (din 8-9 litri de lapte se obtine 1 kg de branza) Contine 125 mg% (laptele) si 983 mg% (branza) – Calciu, dar cu biodisponibilitate inferioara Raportul Calciu / Fosfor << 1,7, cu efect negativ asupra absorbtiei metalului Creste frecventa cariilor, a artritei reumatoide #351;i a osteoporozei (adica invers, fata de ceea ce se sustine în reclamele comerciale televizate) Cuprul este de 2 ori mai redus ca-n laptele uman Contine acid miristic Contine mai putin colesterol decat laptele uman, dar in cea mai mare masura sub forma oxidata NU contine AG( acizi grasi) omega 3 Raport AG saturati / AG nesaturati = 1. Consecinte : – efect nefavorabil asupra absorbtiei Calciului – iritanti gastrici – pro-aterogeni ; AG saturati cu lant scurt (C 4,6,shades.gif alaturi de progesteronul din l.v. sunt responsabili de aparitia #351;i intretinerea acneei juvenile Colesterolul #351;i zaharul “ascuns” din cascaval si frisca Consumul de lapte de vaca si produse lactate la grupa de varsta 0-14 ani, creste semnificativ riscul aparitie diabetului de tip I !!!" - Branza este laptele concentrat, deci si mai rau !! Cazeina, adica proteina animala din lapte este unul dintre cei mai puternici factori cancerigeni care exista!! Degeaba este bio laptele, atata timp cat structura chimica este total nepotrivita pentru om. - Carnea nu aduce nici un aport de vitamine,proteine sau minerale. Insa aduce un mare aport de grasimi saturate, acid miristic si homocisteina. - Carnea procesata termic nu mai are proteine, pentru ca ele se distrug odata cu prepararea!! DEci ceea ce mancati este o baltoaca de grasime. - Carnea nu contine vitamine decat fooooarte putine si in cantitati foarte mici. - Laptele scoate calciul din oase. - Orice produs animal ca este ou, ca este lapte ca este carne, are un ph acid. Organismul uman are un ph bazic, in momentul in care bagam in noi un produs animal, organsimul incearca din rasputeri sa reechilibreze ph-ul bazic, iar asta se intampla scotand calciul din oase. De aici si atatea cazuri de osteoporoza, sa nu va mai ganditi ca au aparut din neant!! - Produsele animale nu contin fibre alimentare. Lipsa de fibre alimentare, face alimentul sa stea mult in intestinul gros, si sa il irite. - Absorbtia in intestin produsului animal este de 90%, prin urmare acesta detemina constipatie, avand in vedere ca doar 10% se elimina. - Membrana celulara la produsul animal, nu contine fibre celulozice . Astfel, ajuns in intestin, el sufera in proportie de aprox 90% , fenomenul de putrefactie. Astfel apar anumite substante cum ar fi, amoniac, putrescina, cadaverina, histamina( factor alergen) , ce au un efect iritant la nivelul intestinului. Aceste substante au molecule foarte mici , si astfel intra prin circulatia portala in ficat, acesta din urma incercand sa le inactiveze, datorita faptului ca daca scapa, intoxica sangele si multe organe. Astfel, un efect este supra solicitarea ficatului. - Alta problema majora este secretia de molecule de stres catecolaminice.(animalul se zbate ca sa scape cand este prins) . Aceasta zbatere, este data de secretia de adrenalina si noradrenalina din glandele suprarenale, care determina o forta mare de a scapa din mana agresorului. Acestea sunt niste molecule extrem de mici, nu se distrug la fierbere, si penetreaza carnea animalului. Ajung in organismul nostru, prin consumarea produsului, si trec fara a fi feliate, pentru ca nu sunt de natura proteica, direct in sange. Astfel, persoanele care consuma carne vor fi mult mai agitate, stresate, agasate, si agasante. Laptele contine hormoni de stres de asemenea!! Acestea sunt fapte, sunt biochimie pura, cine le ignora o face pe propria piele. multa iubire |
#255
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Spre exemplu, problema mea cu timpul... in unele zile se face in asa fel incat am spor si ajung sa rezolv mai multe lucruri, si in marea majoritate a zilelor, oricat de bine as incerca sa ma organizez cele doar 3-4 ore cate imi raman intre serviciu si ora de culcare chiar nu-mi ajung ca sa le rezolv pe toate cate sunt de rezolvat.
__________________
Doamne Iisuse Hristoase Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma si mantuieste-ma pe mine pacatoasa http://mamiprovocarea.wordpress.com |
#256
|
|||
|
|||
![]() Citat:
multa iubire |
#257
|
|||
|
|||
![]()
De răbdări prăjite în ulei de măsline ați auzit? Sau de răbdări coapte puse la borcan cu foi de dafinic... sau de răbdări coapte la cuptor în folie la foc mic mic?
![]() |
#258
|
||||
|
||||
![]() Citat:
si degeaba zici ca nu stiu sa ma organizez si ca mi-ar da boala timpul necesar. am fost bolnava si tot nu am avut timp sa ma tratez sau sa stau acasa sa ma refac caci nu intereseaza pe nimeni in ziua de astazi daca ai tu probleme de sanatate si nu-ti da nimeni bani sa stai acasa, iar fara bani mori si tu de foame si cei care depind de tine. deci e simplu de judecat si de vorbit insa mult mai greu de facut si rezolvat cand chiar sunt probleme.
__________________
Doamne Iisuse Hristoase Fiul lui Dumnezeu, miluieste-ma si mantuieste-ma pe mine pacatoasa http://mamiprovocarea.wordpress.com |
#259
|
|||
|
|||
![]() Citat:
multa iubire ps cit despre laptele de soia migdale etc nu te opreste nimeni sa nu iti faci , si sa iti mai explic si de ce e bun .... nu poti minca o cantitate mare de soia , dar poti sa CONCENTREZI in lapte nutrientii din ea .... asadar imi spui ce nutritionisti au spus TIMPENIILE ASTEA ? nu de alta dar ca sa stie si altii si sa ii evite ... ha ha ha multa iubire |
#260
|
|||
|
|||
![]() Citat:
asadar nu a spus nimeni sa nu muncesti , dar nu cred ca e cazul sa iti demonstrez ca se duc destui bani pe prostii .... sau ma insel? ha ha ha multa iubire ps`punem pariu ca ai timp sa maninci sanatos daca vrei ? multa iubire |
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Cum trebuie sa mancam pentru a fi sanatosi | absolutep0wer | Generalitati | 27 | 03.04.2015 14:03:44 |
Otrava pe care o mancam | anna21 | Generalitati | 108 | 14.02.2012 05:20:29 |
Mai mancam porc ...sau.. | sunsray | Spiritualitatea ortodoxa | 22 | 13.12.2011 08:55:36 |
Cum sa ai un ficat sanatos dupa o vara de excese | absolutep0wer | Generalitati | 1 | 31.08.2010 08:09:11 |
Un copilas are nevoie de ajutorul dumneavoastra pentru a fi sanatos! | cosminelu2006 | Umanitare | 2 | 11.06.2009 13:37:54 |
|