Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox
 
 


Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Postul in Biserica Ortodoxa > Postul
 
 
Thread Tools Moduri de afișare
  #11  
Vechi 28.07.2011, 22:53:50
Melissa
Guest
 
Mesaje: n/a
Implicit

Citat:
În prealabil postat de the_Listener Vezi mesajul
si alte informatii ca tot spuneai ca vrei sa stii
Unele dintre motivele pentru care sustin dieta vegana sunt:

- Ca si structura chimica, laptele de vaca este total nepotrivit omului. Nu inseamna ca daca contine calciu mult, este benefic pentru om. Ceea ce conteaza este CE elemente contine, in ce cantitati si in ce proportii in relatie cu celelalte componente chimice, pentru a forma un aliment hranitor pentru organismul uman. Ca si exemplu, raportul calciu/fosfor, pentru o absorbtie corecta, trebuie sa fie minim 1.7, iar in produsele lactate este 1, maxim 1.2. Prin urmare incorect!

Niste informatii generale ce TREBUIE stiute despre laptele de vaca, pe care medicii nu le zic:

"- Proteine 3,4-3,5 g%
- Glucide 4,5 g%, formate aproape în exclusivitate din lactoza( zaharul din lapte). Nu con#355;ine oligozaharide
- Lipide 3,5 g%
- Calorii 65 kcal%
Contine majoritatea vitaminelor si mineralelor

- Contine o mare cantitate de AA( aminoacizi) ramificati sii aromatici. Acestia reduc utilizarea proteinelor din laptele de vaca.
- Contine IgA( imunoglobulina A) si IgG( imunoglobulina G), dar nu #351;i IgA secretor
- Slab continut enzimatic, influentand negativ digestia si absorbtia sa la sugar si la copilul mic
- b-lactoglobulina este proteina alergizanta a laptelui de vaca, implicat#259; în :
– aparitia alergiei respiratorii la copil
– eczema
– colici abdominale rebele (chiar consumat de femeia care alapteaza)
moartea subita
- Produce încarcarea cu amoniac a sangelui la copilul mic (nefrotoxic, neurotoxic, scazand functia cognitiva si indicele IQ)
- Fierberea determina formarea de legaturi glicozidice cu proteinele, marindu-le potentialul alergizant
Fierberea distruge 50-80% din vitamina C
Stimuleaza producerea de mucozitati la nivel nazal, bronsic si intestinal, ce maresc riscul infectios si astmatic ; se reduce astfel absorbtia principiilor alimentare, a mineralelor #351;i vitaminelor, favorizand absorbtia toxinelor
Contine HISTAMINA, principala substanta pro-alergica.
NU contine liganzi si astfel nu este impiedicata inmulirea florei patogene intestinale la sugari
Are de 2 ori mai putina galactoza decat laptele uman ; mielinizare deficitara sau intarziata a SNC( sistemul nervos central) al sugarului
Este de 3-4 ori mai bogat in saruri minerale decat laptele uman, determinand o sarcina osmotica ridicata asupra rinichiului (287 mOsm), cat si sete, alimentatie intempestiva, obezitate, diabet
Contine mult Na+ (0,5 g/l), determinand cresterea presiunii osmotice, sete (vezi mai sus)
(din 8-9 litri de lapte se obtine 1 kg de branza)
Contine 125 mg% (laptele) si 983 mg% (branza) – Calciu, dar cu biodisponibilitate inferioara
Raportul Calciu / Fosfor << 1,7, cu efect negativ asupra absorbtiei metalului
Creste frecventa cariilor, a artritei reumatoide #351;i a osteoporozei (adica invers, fata de ceea ce se sustine în reclamele comerciale televizate)
Cuprul este de 2 ori mai redus ca-n laptele uman
Contine acid miristic
Contine mai putin colesterol decat laptele uman, dar in cea mai mare masura sub forma oxidata
NU contine AG( acizi grasi) omega 3
Raport AG saturati / AG nesaturati = 1. Consecinte :
– efect nefavorabil asupra absorbtiei Calciului
– iritanti gastrici
– pro-aterogeni ; AG saturati cu lant scurt (C 4,6,shades.gif alaturi de progesteronul din l.v. sunt responsabili de aparitia #351;i intretinerea acneei juvenile
Colesterolul #351;i zaharul “ascuns” din cascaval si frisca
Consumul de lapte de vaca si produse lactate la grupa de varsta 0-14 ani, creste semnificativ riscul aparitie diabetului de tip I !!!"

- Branza este laptele concentrat, deci si mai rau !!
Cazeina, adica proteina animala din lapte este unul dintre cei mai puternici factori cancerigeni care exista!!
Degeaba este bio laptele, atata timp cat structura chimica este total nepotrivita pentru om.

- Carnea nu aduce nici un aport de vitamine,proteine sau minerale. Insa aduce un mare aport de grasimi saturate, acid miristic si homocisteina.

- Carnea procesata termic nu mai are proteine, pentru ca ele se distrug odata cu prepararea!! DEci ceea ce mancati este o baltoaca de grasime.

- Carnea nu contine vitamine decat fooooarte putine si in cantitati foarte mici.

- Laptele scoate calciul din oase.

- Orice produs animal ca este ou, ca este lapte ca este carne, are un ph acid. Organismul uman are un ph bazic, in momentul in care bagam in noi un produs animal, organsimul incearca din rasputeri sa reechilibreze ph-ul bazic, iar asta se intampla scotand calciul din oase. De aici si atatea cazuri de osteoporoza, sa nu va mai ganditi ca au aparut din neant!!

- Produsele animale nu contin fibre alimentare. Lipsa de fibre alimentare, face alimentul sa stea mult in intestinul gros, si sa il irite.

- Absorbtia in intestin produsului animal este de 90%, prin urmare acesta detemina constipatie, avand in vedere ca doar 10% se elimina.

- Membrana celulara la produsul animal, nu contine fibre celulozice .
Astfel, ajuns in intestin, el sufera in proportie de aprox 90% , fenomenul de putrefactie. Astfel apar anumite substante cum ar fi, amoniac, putrescina, cadaverina, histamina( factor alergen) , ce au un efect iritant la nivelul intestinului. Aceste substante au molecule foarte mici , si astfel intra prin circulatia portala in ficat, acesta din urma incercand sa le inactiveze, datorita faptului ca daca scapa, intoxica sangele si multe organe. Astfel, un efect este supra solicitarea ficatului.


- Alta problema majora este secretia de molecule de stres catecolaminice.(animalul se zbate ca sa scape cand este prins) .
Aceasta zbatere, este data de secretia de adrenalina si noradrenalina din glandele suprarenale, care determina o forta mare de a scapa din mana agresorului. Acestea sunt niste molecule extrem de mici, nu se distrug la fierbere, si penetreaza carnea animalului. Ajung in organismul nostru, prin consumarea produsului, si trec fara a fi feliate, pentru ca nu sunt de natura proteica, direct in sange. Astfel, persoanele care consuma carne vor fi mult mai agitate, stresate, agasate, si agasante.

Laptele contine hormoni de stres de asemenea!!

Acestea sunt fapte, sunt biochimie pura, cine le ignora o face pe propria piele.

multa iubire
Multumesc frumos pentru informatii..:-)

In sfarsit am gasit o explicatie pentru moartea subita la sugari..Cautam la un moment dat o explicatie si nu am dat decat peste "cauze inexplicabile" pentru acest diagnostic de "moarte subita" care poate sa apara "neasteptat" la copilul pana la 1 an..Hmmm..foarte interesant..

PS- detoxifierea ficatului intr-o zi? ai uitat sau te faci ca ploua?:-)
Reply With Quote
 



Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Cum trebuie sa mancam pentru a fi sanatosi absolutep0wer Generalitati 27 03.04.2015 14:03:44
Otrava pe care o mancam anna21 Generalitati 108 14.02.2012 05:20:29
Mai mancam porc ...sau.. sunsray Spiritualitatea ortodoxa 22 13.12.2011 08:55:36
Cum sa ai un ficat sanatos dupa o vara de excese absolutep0wer Generalitati 1 31.08.2010 08:09:11
Un copilas are nevoie de ajutorul dumneavoastra pentru a fi sanatos! cosminelu2006 Umanitare 2 11.06.2009 13:37:54