![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() multa iubire |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() multa iubire |
|
|||
|
|||
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
waw .. PRIN CINE ?
![]() multa iubire |
|
||||
|
||||
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
ai intrebat , dar nu ai inteles ...
![]() multa iubire ps incearca alte intrebari multa iubire |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Citat:
Nu ar constitui o problemă cum sugerezi, acel păhărelul micuț (la mine în comunitate sunt de calibrul unui pahar de țuică) de vin fermentat nici măcar pentru un copil, darmite pentru un matur. Altul e motivul folosirii vinului nefermentat (must) și anume simbolistica elementelor Cinei -ea însăși un simbol al părtășiei. E drept, un ortodox care consideră că se împărtășește cu sânge și carne e greu de acceptat că elementele Cinei sunt simboluri: pâinea-"azimele curăției" (1 Cor.5,8), vinul -rodul curat al Adevăratei Vițe (Ioan 15,1) strivit în teascul Golgotei pentru a noastră mântuire, și spălarea picioarelor -gestul supremei umilințe pentru un Fiu de Dumnezeu făcut rob pentru noi. Dar pentru un neoprtotestant care înțelege corect actul închinării "în duh și adevăr" la Cina Domnului înseamnă acceptare prin credință. Iată de ce noi considerăm mustul cel mai potrivit simbol pentru sângele Domnului. Sângele este viață, iar viața lui Hristos a fost fără urmă de drojdia păcatului, fără urmă de stricăciune ori ferment. În această lumină, vinul fermentat la Cina Domnului ar însemna un act blasfemiator la adresa Jertfei Supreme. Citat:
Citat:
Enormitatea asta ar merita o analiză mai detaliată, ne-am depărta însă prea mult de ideea topicului. Poate cu altă ocazie. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|||
|
|||
![]() Citat:
CEVA LUCRURI NOI DE LA DUHOVNICUL TAU ? CA PROVOCAREA MEA STA IN PICIOARE ..... hmmmm ... sau macar acolo niste studenti de ai lui , nu vin ? ca am inteles ca el e foarte ocupat cind il mai intilnesti sa ii spui ca eu am spus urmatoarele ŽŽ cind oile sunt in primejdie , pastorul nu apare ?šš si sa imi spui ce a raspuns ..... ![]() multa iubire |
|
||||
|
||||
![]()
prin oameni prietene,Dumnezeu lucreaza prin oameni.Acum tu o sa-mi zici ca numai prin calugari,ceea ce e total gresit de parca Dumnezeu ne vrea pe toti calugari si sfintenia vine numai prin abstinenta de la consumul de carne.Multa iubire!
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Sa nu uitam ca Domnul Iisus Hristos este acum pe Cruce | Adriana Cluj | Rugaciuni | 7 | 13.04.2012 17:02:34 |
L-am visat pe Domnul Iisus Hristos | alexandra28again | Intamplari adevarate | 30 | 19.04.2010 22:39:35 |
Cand nu avem voie sa coasem | marinmagda18 | Generalitati | 13 | 03.03.2010 15:15:58 |
Lasati lumea sa vada ca avem nevoie de Iisus | Ioan_Ciobota | Generalitati | 0 | 17.02.2008 08:36:51 |
|