Citat:
În prealabil postat de neica_nimeni_altul
Viorel2010, poti crede cat vrei in pendul, coriolis, gravitatie, big-bang, bozom, antimaterie, evolutionism, extraterestii ... insa te asigur ca aceste supozitii filosofice nu au nici o legatura cu Biblia sau cu Sfintii Parinti.
Faptul ca ai afirmat obsesiv ca Sfintii Parinti pot gresi, dovedeste ori un mod superficial de abordare a problematicii, ori ca nu intelegi despre ce este vorba. Ce studii spuneai ca ai ?
|
Am afirmat ca Sfintii Parinti pot gresi in raport cu un anume context stiintific si cultural. In contextul lor de atunci, evident ca nu au gresit.
Analog cu cosmologia, intr-un alt context, tot Sfintii Parinti au afirmat ca lumea e facuta din apa, aer, foc si pamant, iar azi stim ca e facuta din aproximativ 90 de elemente chimice diferite. Cine are dreptate, noi sau ei? Raspuns corect: SI NOI, SI EI! Depinde de contextul stiintific, cultural si de interpretare.
Te intereseaza ce studii am? Medicina, Cibernetica Economica si am citit si multa Teologie, si evident, fizica, astrofizica... in plus, am fost olimpic international la chimie. Acum lucrez ca programator pe calculator.
In plus, faza cu geocentrismul am discutat-o cu mai multi duhovnici, inclusiv cu duhovnici de manastire. Toti mi-au zis la unison ca e o prostie in contextul actual, nu numai stiintific, ci si teologic.
Modul de abordare superficial iti apartine dumitale, nu mie, de vreme ce sit-ul ala hexaimeron e plin de prostii, mai ales dpdv stiintific, prostii care sunt EVIDENTE pentru oricine care are un minimum de scoala (8 clase (!)). Am afirmat ca geocentrismul (in varianta lui "moderna") este o erezie, pentru ca orice notiune care se sustine printr-o tesatura de minciuni (si ceea ce scrie pe hexaimeron, mai ales la pagina cu obiectii stiintifice sunt efectiv MINCIUNI!) este in mod clar o erezie!
Ce studii ai dumneata? ...