![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Iertarea mai degraba este acceptul dat de catre autoritatea competenta, ca cel ce se marturiseste sa primeasca Trupul si Sangele Domnului, ca nu toti primeau acest accept sta dovada categoria penitentilor care exista in Biserica primelor veacuri.
|
||||
|
||||
![]()
Indraznesc sa propun inchiderea acestui topic, pentru ca s-a cam deviat de la "viclenia sectantilor" si sa deschidem un topic sa discutam si despre "rautatea ortodocsilor" care in dreapta credinta se comporta mai rau decat cei "rataciti"
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Jumatate din discutii nici nu au fost cu neoprotestanti.
|
|
||||
|
||||
![]()
de aceea spuneam si eu, ca s-a cam deviat, si chiar titlul topicului face mai degraba trimitere spre barfa
|
|||
|
|||
![]()
Și eu cred că topicul a devenit un container cu de toate (semănând uneori a adevărat tomberon), totuși în calitate de neoprotestant nu consider necesară înființarea unui topic paralel. N-ar duce la nimic bun...
|
|
|||
|
|||
![]()
Înțeleg ce spuneți, însă eu m-am referit strict la problema expusă: "unul-altuia", mărturisirea care conform textului din Iacov trebuie făcută reciproc, mutual. Lucru ce n-am auzit să se facă în cazul spovedaniei mirean-preot.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
18. Căci mai întâi aud că atunci când vă adunați în biserică, între voi sunt dezbinări, și în parte cred. 19. Căci trebuie să fie între voi și eresuri, ca să se învedereze între voi cei încercați. 20. Când vă adunați deci laolaltă, nu se poate mânca Cina Domnului; 21. Căci, șezând la masă, fiecare se grăbește să ia mâncarea sa, încât unuia îi este foame, iar altul se îmbată. Aici Adriana se vorbeste de 2 lucruri distincte, pe deoparte Cina Domnului, iar pe de alta despre mancare pe care fiecare o aduce de acasa pentru agapa, ce urma Cinei
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Doi la mana, daca dati citatul complet, o sa vedeti ca Euharistia se lua dupa un examen de constiinta, aceasta era Spovedania. Si trei la mana, la Cina cea de Taina Iisus nu a slujit pe post de bucatar/ospatar ci a slujit Euharistia ca atare tot Euharistia o slujeau la mese si apostolii cu atat mai mult cu cat, in citatul dat, Ap. Pavel desfiinteaza partea cu Agape si lasa doar Euharistia. Si exact aceasta slujire Euharistica la mese este lasata apoi in grija diaconilor, barbati si femei, de aceea slujirea era sacerdotala prin calitatile care li se cereau. Last edited by Adriana3; 24.08.2011 at 14:10:29. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Nervul laringial si viclenia lui Richard Dawkins | flying | Teologie si Stiinta | 88 | 23.09.2011 18:24:40 |
Minciuna si viclenia | maria40 | Generalitati | 68 | 22.06.2011 22:13:56 |
Nu mai raspunde-ti sectantilor | ionut stefan | Secte si culte | 146 | 15.03.2011 09:23:38 |
|